Annonse
23. oktober 2020
Naturlig søte, seige sjokoladekuler
Eg har sagt det før og seier det igjen: eg berre ELSKA slike daddelkuler!
Og grunnen til at eg elsker slike daddelkuler er fleire:
♥ Eg synes det er fantastisk godt. Både på smak og med den seige, nydelige konsistensen – nam!
♥ Det er superenkelt å lage og tar ikkje meir enn nokon få minutter.
♥ Trenger ikkje meir enn 3-4 ingredienser, dei er naturlig søte og inneholder ingen helsekostprodukter.
♥ Dei er enkle å variere for å få ny smak kvar gang 🙂
♥ Ein bonus er at dei er naturlig sukkerfri, glutenfri og melkefri. Med dadler og nøtter som hovedingredienser blir det en næringsrik snack med både kostfiber og sunt fett!
Eg er usikker på kor mange ulike oppskrifter eg har i arkivet, men det begynner å bli ganske så mange. Til mitt forsvar så er det alltid en litt ny oppskrift eg deler, sjølv om ingrediensane er nokolunde like. For den røde tråden i desse daddelkulene er naturligvis DADLER (ferske dadler, det er viktig!) og NØTTER i ulike varianter og mengder. I tillegg varierer eg smakstilsetning og då blir kulene alltid ulike 🙂
Så, over til dagens oppskrift! En saftig sjokoladevariant – søt, saftig, seig og skikkelig god:
Du trenger, ca. 20 stk
200 g ferske dadler (vekt uten stein)
100 g rista valnøtter
3-4 ts kakao
1/2 ts maldonsalt
Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i ein foodprosessor ellr kraftig blender og kjør til ein jevn og klebrig deig. Trill deiga ut til ei pølse, skjær opp i biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene (gjerne litt fuktige hender).
Kulene er gode som dei er, men du kan gjerne trille dei i kakaopulver, kokos, hakka nøtter eller lignande visst du vil 🙂 Eg trilla nokon kuler i kakao, nokon i kokos og dyppa nokon av kulene i mørk sjokolade – og hadde over litt finhakka valnøtter på toppen igjen. Sistnevnt er vell kanskje favoritten, alltid godt med litt ekstra sjokolade!
Oppbevaring og servering:
Kulene burde stå minst en time i frysaren før servering, så dei får satt seg litt. Utover det kan du oppbevare kulene både i kjøleskap og i frysaren. Personlig så liker eg desse best når eg ete dei rett fra frysaren, då synes eg dei har en perfekt konsistens 🙂
Og ikkje tenk på holdbarhet, desse kan stå i månedsvis altså!
Når det kjem til valnøttene i oppskrifta:
→ Du kan bytte valnøtter med andre typer nøtter, her fungerer det aller meste altså. Tåler du ikkje nøtter kan du bruke solsikkekjerner, gresskarkjerner eller lignande.
→ Korleis riste valnøtter? Når det kjem til å riste nøtter så er det to måter å gjere det på: i ei tørr steikepanne med litt over middels varme. Rør ofte og rist nøttene til dei begynner å bli litt gylne og lukte. Du kan også gjere det i steikeovnen, legg nøttene på eit steikebrett, bruk 180-200 grader og ha nøttene i ovnen til dei blir litt gylne og lukter, på samme måte som i steikepanna. Det tar +/- 5 minutt.
Ser det ikkje godt ut? Desse MÅ berre prøvast altså – uansett om du liker dadler eller ikkje 🙂 Dei har falt i smak hos både store og små opp gjennom åra, sjølv om man er skeptiske til dadler. Dadlane er heilt unike og gir en fantastisk smak, sødme og konsistens, uten at man nødvendigvis kjenner smaken av dadlane!
Så, vil du ikkje bruke dadler vil eg heller anbefale å følge ein av mine oppskrifter på energikuler uten dadler! Det er vell 3-4 ulike oppskrifter på energikuler i arkivet, der eg bruker nøttesmør og sukrinsirup/honning istedenfor dadler 🙂 Du finner oppskriftene her!
Med det vi eg ønske dåkke alle ei riktig god helg, nyt den♥
Annonse
12 Kommentarer
Kari-Ann Berg
18. oktober 2022

Linda Stuhaug
20. oktober 2022
Emilie
11. juni 2021

Linda Stuhaug
12. juni 2021
Mina
13. april 2021

Linda Stuhaug
14. april 2021
Mina
13. april 2021

Linda Stuhaug
14. april 2021
Stine
16. februar 2021

Linda Stuhaug
17. februar 2021
Amalie
11. november 2020

Linda Stuhaug
11. november 2020
SKRIV EN KOMMENTAR