Linda Stuhaug

Annonse

Nydelige banankjeks med peanøttsmør & sjokoladebiter

Nydelige banankjeks med peanøttsmør & sjokoladebiter
Eg har laga mange typer banankjeks opp gjennom åra, men desse slår alle! Peanøttsmør + sjokoladebiter blei en uslåelig kombinasjon, og kjeksa blei lett crunchy på utsida, samtidig mjuke og saftige inni. Skikkelig gode, og perfekt å slenge sammen om du har ei moden banan i fruktkorga😍
Du trenger, 10 stk: 1 moden banan 1 god, toppa ss peanøttsmør En klype salt 6-7 ss havregryn 2 remser mørk sjokolade
Slik gjer du: Mos banana godt med en gaffel. Rør inn peanøttsmør, etterfulgt av havregryn. Det skal vere som en fyldig graut, bruk meir havregryn om nødvendig. Vend inn sjokoladen til slutt. Form til 10 kjeks og steik på 200 grader over-undervarme, midt i ovnen, i ca 15 minutt, eller til dei er godt gylne. Avkjøl.
Kjeksa står seg fint noken dager, oppbevar i ein boks og nyt som sunnare kos, som mellommåltid eller tursnacks♥︎

Eg har laga mange typer banankjeks opp gjennom åra, men desse slår alle! Peanøttsmør + sjokoladebiter blei en uslåelig kombinasjon, og kjeksa blei lett crunchy på utsida, samtidig mjuke og saftige inni. Skikkelig gode, og perfekt å slenge sammen om du har ei moden banan i fruktkorga😍

Du trenger, 10 stk:
1 moden banan
1 god, toppa ss peanøttsmør
En klype salt
6-7 ss havregryn
2 remser mørk sjokolade

Slik gjer du:
Mos banana godt med en gaffel. Rør inn peanøttsmør, etterfulgt av havregryn. Det skal vere som en fyldig graut, bruk meir havregryn om nødvendig.

Vend inn sjokoladen til slutt. Form til 10 kjeks og steik på 200 grader over-undervarme, midt i ovnen, i ca 15 minutt, eller til dei er godt gylne. Avkjøl.

Kjeksa står seg fint noken dager, oppbevar i ein boks og nyt som sunnare kos, som mellommåltid eller tursnacks♥︎

Annonse

11 Kommentarer

M

Mette Kristin Marstein

24. april 2023

Kjempe gode. Raskt og lage. Takk. Men mine ble ikke cruncy utapå. Bare myke. Å nei,de står ikke noen dager i boks. Her ble de borte fort.

Linda Stuhaug

24. april 2023

Så kjekt dei smakte! Stekte du dei lenge nok til at dei fekk stekeskorpen? :)

a

anonym

16. oktober 2023

Kan man sløyfe peanøttsmør, eller har du en ev. erstatning?

Linda Stuhaug

16. oktober 2023

Du kan bruke anna type nøttesmør?😃

a

anonym

17. oktober 2023

Tåler ikke nøtter! Hehe..

Linda Stuhaug

17. oktober 2023

Du kan droppe nøttesmør også :)

C

Charlotte Lund

12. oktober 2024

Kanskje mandelsmør om du tåler det? Går vell ikke som nøtter det? 😊

Linda Stuhaug

13. oktober 2024

Rekner ikkje med vedkommande tåler det heller, peanøtt er heller ikkje en nøtt - det er en belgfrukt :)

N

NN

4. oktober 2024

Hei, disse så spennende ut! Tror du de kan fryses? Eller blir de kanskje bare bløte og seige da…? Jeg finner så mye inspirasjon her, gøy å lage sunn mat og også redusere matsvinn!

Linda Stuhaug

6. oktober 2024

Hei! Det veit eg dessverre ikkje, har ikkje testa å fryse desse... Så hyggelig å inspirere, takker for fine ord😊

C

Christine

20. oktober 2024

Jeg fryser alltid når jeg lager disse. De blir veldig gode da også synes jeg! Ikke spesielt bløte. Du kan jo ta dem litt i ovnen igjen om du vil😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg