Linda Stuhaug

Annonse

26. april 2023

Nydelige pizzavafler - med to ulike typer fyll!

Nydelige pizzavafler - med to ulike typer fyll!
Hallo du nydelige PIZZAVAFLER! Altså, desse er så gode! Ikkje minst er dei virkelig enkle å lage, du kan variere fyllet etter kva du ønsker og dei smaker like godt kalde som varme. Egner seg derfor perfekt til matpakken eller som turmat - desse står seg fleire dager i kjøleskapet.
Oppskrifta har fult meg ei stund, men no har eg justert dei litt og laga dei 100% grove med kun havremel (bruk glutenfritt ved behov). Enda meir næringsrike, men like gode! I tillegg har eg denne gangen laga dei med to ulike fyll; → Ost, skinke og vårløk → Ost, fetaost og vårløk
Vaffelrøre (gir 10-12 plater): • 3,5 dl melk • 100 g (2 toppa ss) rømme/kesam • 3 egg • 50 g smelta smør • 1 ts bakepulver • 1/2 ts salt • 250 g havremel Forslag til fyll for heile røra: • 200-300 g raspa ost • 350 g skinke ELLER 1 glass/blokk fetaost • 1 bunt vårløk
Slik gjer du: 1. Lag røra. Rør sammen det våte før du visper inn det tørre. La røra svelle i minst 10 minutter, og klargjer fyller i mellomtida. Bruk litt ekstra væske om røra er veldig tjukk. 2. Rasp/kutt ost, skinke, vårløk. Bruker du fetaost i blokk kan du smuldre den i ei skål. Anbefaler også å smuldre opp terningane, ellers sette det seg fort fast i jernet. 3. Hell røra på vaffeljernet (hugs å smøre om du må det!), og topp generøst med raspa ost først, deretter skinke/fetaost og til slutt vårløken. Press vaffeljernet ned i starten og steik til vaflane er gylne. Legg over på ei rist.
Så er det berre å nyte pizzavaflane akkurat som dei er, noko ekstra pålegg eller fyll er Ikkje nødvendig. Ha gjerne litt grønnsaker som tilbehør!

Hallo du nydelige PIZZAVAFLER!

Altså, desse er så gode! Ikkje minst er dei virkelig enkle å lage, du kan variere fyllet etter kva du ønsker og dei smaker like godt kalde som varme. Egner seg derfor perfekt til matpakken eller som turmat - desse står seg fleire dager i kjøleskapet.

Oppskrifta har fult meg ei stund, men no har eg justert dei litt og laga dei 100% grove med kun havremel (bruk glutenfritt ved behov). Enda meir næringsrike, men like gode! I tillegg har eg denne gangen laga dei med to ulike fyll;

→ Ost, skinke og vårløk
→ Ost, fetaost og vårløk

Vaffelrøre (gir 10-12 plater):
• 3,5 dl melk
• 100 g (2 toppa ss) rømme/kesam
• 3 egg
• 50 g smelta smør
• 1 ts bakepulver
• 1/2 ts salt
• 250 g havremel

Forslag til fyll for heile røra:
• 200-300 g raspa ost
• 350 g skinke ELLER 1 glass/blokk fetaost
• 1 bunt vårløk

Slik gjer du:
1. Lag røra. Rør sammen det våte før du visper inn det tørre. La røra svelle i minst 10 minutter, og klargjer fyller i mellomtida. Bruk litt ekstra væske om røra er veldig tjukk.
2. Rasp/kutt ost, skinke, vårløk. Bruker du fetaost i blokk kan du smuldre den i ei skål. Anbefaler også å smuldre opp terningane, ellers sette det seg fort fast i jernet.
3. Hell røra på vaffeljernet (hugs å smøre om du må det!), og topp generøst med raspa ost først, deretter skinke/fetaost og til slutt vårløken. Press vaffeljernet ned i starten og steik til vaflane er gylne. Legg over på ei rist.

Så er det berre å nyte pizzavaflane akkurat som dei er, noko ekstra pålegg eller fyll er Ikkje nødvendig. Ha gjerne litt grønnsaker som tilbehør!

Annonse

22 Kommentarer

A

Astrid

9. september 2024

Er denne oppskriften vanskelig? (For 13 åringer)

Linda Stuhaug

10. september 2024

Nei☺️

S

Sandra Kristensen

15. januar 2025

Takk for oppskriften. Gleder meg til å prøve😋

Linda Stuhaug

16. januar 2025

Håpe dei smaker!

M

Melisa

19. november 2024

Kjemøe gode, perfekt for matboksen til ungene. ☺️ Eg har Wilfa sitt vafflegjern fra Europris. Der hang de ikje fast. Knall godt vaffelgjern til en grei pris☺️ Takk for at du deler gode og enkle oppskrifter.

Linda Stuhaug

21. november 2024

Så kjekt oppskrifta falt i smak, Melisa🤩

A

Anne Lyslo

17. september 2024

Synes det var vanskelig å unngå at fyllet satt fast i jernet. Neste gang prøver eg med fyllet i røra. 😉

Linda Stuhaug

18. september 2024

Gjor du slik som det står med rekkefølga? Først ost og vårløken til slutt? :)

T

Tone

5. mai 2023

Hva med å steke de som pannekaker? Ville tro de da at de er lettere å steke enn i et vaffelgjern😊

Linda Stuhaug

6. mai 2023

Enklare og enklare, det er jo relativt enkelt i vaffeljernet også😊 men det er berre å prøve😀

A

Annika

7. mai 2023

Denne oppskriften her er supergod!😃 tusen takk for at du deler

Linda Stuhaug

8. mai 2023

Veldig hyggelig å inspirere😃🙌🏻

S

Stine

27. april 2023

Hvordan i all verden får du til å steke de uten at røra klistrer seg fast? Ble bare søl her hehe Smurte formene ...

Linda Stuhaug

28. april 2023

Det går vell meir på vaffeljernet! Her henger det ikkje fast :)

T

Tasha

2. september 2023

Sp litt på sidelinjen men jeg er på jakt etter nytt vaffeljern og lurer på hvilket merke du har på ditt?

Linda Stuhaug

3. september 2023

Hei! Det er eit gammalt Wilfa jern :)

M

Maria Geelmuyden

24. august 2023

Kan disse fryses og ta opp en og en tror du? 🤗. Supre i matboksen til mini, men tungvint om jeg må stå å lage hver dag

Linda Stuhaug

24. august 2023

Absolutt😊 men dei står seg fint noken dager i kjøleskapet og!

J

Jente 13

9. september 2024

Hvor mange vafler er det i denne oppskriften??

Linda Stuhaug

10. september 2024

10-12 plater, det står i oppskrifta😊

H

Hege

17. april 2025

Hei! De ble veldig, veldig gode😊😊😊 jentene på 15 og 17 likte dem også. Jeg lagde 5 stk med kyllingskinke og 5 stk med salami i strimler👍👍 og revet ost. Skal lage opp en haug til og fryse så vi har til hverdagen også 😊 Tusen takk for oppskrift. Tenker at det passer om man har kyllingrester, kjøttdeigrester også

Linda Stuhaug

18. april 2025

Så kjekt med tilbakemelding, tusen takk for det! Her kan man absolutt bruke litt forskjellig😃

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg