Linda Stuhaug

28. mars 2014

Oppskrift på sukkerfri oreokuler!

Oppskrift på sukkerfri oreokuler!
Det er tid for fredagsoppskrift – og med det tenkte eg at desse sukkerfi oreokulene passa midt i blinken no til helga!
Oreovarianter er populære og mange sine favoritter, og oreokuler er nok ikkje noke unntak. Det er fullt mulig å lage desse sukkerfrie og magrere enn oroginalen, som likevell smaker godt 🙂 Det var mange som lagde sukkerfri oreokjeks forrige helg, og som eg skreiv i innlegget har eg mange oreovarianter på lur med den grunnoppskrifta. Oreokjeksene – kun kjeks uten fyll – må altså lages og avkjøles på forhånd. Ett tips er å lage oppskrifta, gjerne dobbel porsjon, uten å fylle kjeksene med ostefyll. Oppbevar i glass / tett boks i romtemperatur, dei holder seg vertfall 1,5 veke. Fyll med ostefyllet etterkvart som dei blir spist, eller bruk kjeksene til blant anna denne oppskrifta –
Sukkerfri oreokuler 50 g oreokjeks, uten fyll 50 g philadelphia light 20-25 g sukrinmelis 10-15 g kakao Sukkerfri sjokolade
Knus oreokjeksa i en foodprosessor / blender til dei er smuler. Evt. kan du ha litt småbiter igjen om du ønsker små kjeksbiter i oreokulene. Bland inn kakao og sukrinmelis, etterfulgt av philadelphia. Miks til en jevn, tjukk masse (kan og bruke miksmaster eller ha alt i foodprosessoren).
Du kan gjerne sette massen litt til nedkjøling i frys eller kjøleskap, då vil det vere litt lettere å forme til kuler – men det er ikkje nødvendig. Trill massen til kuler og dypp i smelta sjokolade – eg anbefaler å smelte sjokoladen over kokande vannbad. Sett kulene i til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet. La dei stå minst en times tid kaldt før servering så oreokulene får sette seg skikkelig.
Eg brukte denne lyse sjokoladen som sjokoladetrekk, men du kan også bruke mørk om du foretrekker det. 70% kakao sjokolade som man får på vanlig matvarebutikk er en god erstatning, men då blir ikkje oreokulene heilt sukkerfrie.
Jafs! Konsistensen blei magisk ?
Oppskrifta gir ca 7-9 oreokuler, litt ettsom kva størrelse du lager dei i. Det var først og fremst ett prøveprosjekt – men anbefaler å doble eller tredoble oppskirfta når man først er i gang og kjeksene er ferdiglaga. Dei forsvinner nok før man veit ordet av det, skjønner du… 🙂
Siste dag av ferien er komt, og idag tar vi turen til Mogan og marknad! Det er overskya, men det gjer ingenting – for både eg og mor er solbrent etter en lang dag på stranda igår… No gleder eg meg meir og meir til å komme tilbake til eget kjøkken, ei veke uten eksprimentering samler opp mange ideer!
Ha en strålende Fredag og god helg, alle sammen 🙂
//sponsede lenker

Det er tid for fredagsoppskrift –
og med det tenkte eg at desse sukkerfi oreokulene passa midt i blinken no til helga!

Oreovarianter er populære og mange sine favoritter, og oreokuler er nok ikkje noke unntak. Det er fullt mulig å lage desse sukkerfrie og magrere enn oroginalen, som likevell smaker godt 🙂 Det var mange som lagde sukkerfri oreokjeks forrige helg, og som eg skreiv i innlegget har eg mange oreovarianter på lur med den grunnoppskrifta. Oreokjeksene – kun kjeks uten fyll – må altså lages og avkjøles på forhånd. Ett tips er å lage oppskrifta, gjerne dobbel porsjon, uten å fylle kjeksene med ostefyll. Oppbevar i glass / tett boks i romtemperatur, dei holder seg vertfall 1,5 veke. Fyll med ostefyllet etterkvart som dei blir spist, eller bruk kjeksene til blant anna denne oppskrifta –



Sukkerfri oreokuler
50 g oreokjeks, uten fyll
50 g philadelphia light
20-25 g sukrinmelis
10-15 g kakao
Sukkerfri sjokolade

Knus oreokjeksa i en foodprosessor / blender til dei er smuler. Evt. kan du ha litt småbiter igjen om du ønsker små kjeksbiter i oreokulene. Bland inn kakao og sukrinmelis, etterfulgt av philadelphia. Miks til en jevn, tjukk masse (kan og bruke miksmaster eller ha alt i foodprosessoren).

Du kan gjerne sette massen litt til nedkjøling i frys eller kjøleskap, då vil det vere litt lettere å forme til kuler – men det er ikkje nødvendig. Trill massen til kuler og dypp i smelta sjokolade – eg anbefaler å smelte sjokoladen over kokande vannbad. Sett kulene i til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet. La dei stå minst en times tid kaldt før servering så oreokulene får sette seg skikkelig.

Eg brukte denne lyse sjokoladen som sjokoladetrekk, men du kan også bruke mørk om du foretrekker det. 70% kakao sjokolade som man får på vanlig matvarebutikk er en god erstatning, men då blir ikkje oreokulene heilt sukkerfrie.

Jafs! Konsistensen blei magisk ?

Oppskrifta gir ca 7-9 oreokuler, litt ettsom kva størrelse du lager dei i. Det var først og fremst ett prøveprosjekt – men anbefaler å doble eller tredoble oppskirfta når man først er i gang og kjeksene er ferdiglaga. Dei forsvinner nok før man veit ordet av det, skjønner du… 🙂

Siste dag av ferien er komt, og idag tar vi turen til Mogan og marknad! Det er overskya, men det gjer ingenting – for både eg og mor er solbrent etter en lang dag på stranda igår… No gleder eg meg meir og meir til å komme tilbake til eget kjøkken, ei veke uten eksprimentering samler opp mange ideer!

Ha en strålende Fredag og god helg, alle sammen 🙂

//sponsede lenker

2 Kommentarer

M

Monica

2. juli 2021

Disse er så gode! Er det best å lage dem samme dag som de skal spises, eller holder de noen dager i kjøleskapet?

Linda Stuhaug

3. juli 2021

Holde seg fint i kjøleskapet 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg