Linda Stuhaug

28. januar 2014

Oppskrift: sukkerfri Dronning Maud pudding

Oppskrift: sukkerfri Dronning Maud pudding
God Tirsdagskveld, godtfolk! Eg har forstått at Dronning Maud pudding er mange sin favorittdessert? Kva med å lage en sukkerfri, naturlig proteinrik variant? I utgangspunktet lagde eg en dessert for ca 3 veker siden som eg kalte eggfromasj – men mista oppskrifta og måtte lage ny. Det er eg veldig glad for, for denne gangen blei både smak og utsjåned masse bedre 🙂 Konsistensen var fyldig og perfekt og kombinasjonen mellom puddingen og raspa sjokolade var nydelig!
Oppskrifta passer akkurat til ett stort dessertglass – men eg vil sei at det tilsvarer to porsjoner (eller en stooor). Du kan bruke mindre dessertglass og få to delte, mindre porsjoner om du ønsker det, selfølgelig.
Dronning Maud pudding 10-15 g sukkerfri sjokolade * 2 eggeplommer 130 g mager kesam * 1,5 plate gelatin 2 ss vatn 3 ss søtning * 5 dråper stevia vanilje/vaniljeessens (eg bruke 1 ss sukringold og 2 ss sukrinmelis. Bruk gjerne 3 ss så du er sikker på den ikkje blir sur)
* Eg bruker Cavalier sin sukkerfrie sjokolde, 72% mørk. Bruk den mørkegraden du foretrekker. * Du kan bytte mager kesam med gresk yoghurt/anna naturellyoghurt/mager vaniljekesam etc. * Vil ikkje anbefale å berre bruke sukrin. Bland gjerne to forskjellige søtninger.
Framgangsmetode ? Finrasp sjokoladen. ? Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 5-7 minutter. ? Lag eggedosis av eggeplommer og søtning. ? Smelt gelatinplatene i 2 ss kokande vatn, og tilsett i en tynn stråle i eggedosisen mens miksmasteren går. ? Visp deretter inn mager kesam. ? Legg lagvis med finraspa sjokolade i ett dessertglass. ? Avkjøl. Puddingen er spiseklar etter ett par timer i kjøleskap.
Aller best er puddingen med en kopp nytrekt, svart kaffi! Håper det smaker hos fleire 🙂
Det siste døgnet har eg tenkt og tenkt og tenkt…. Eg har ett stort og utrulig vanskelig valg eg må ta og svare på i løpet av morgendagen. Det handler om jobb, muligheter og framtid – så det seier seg sjølv at det blir vanskelig. Einaste tidspunktet desse tankane ikkje har svirra oppi hodet mitt i løpet av det siste døgnet, var når eg hadde real kvalitetstid med meg sjølv, kjøkkenet og bakeredskapene mine idag tidlig! DET er terapi for sjela, ingen tvil om det 😉 Satser på at finner ut av det i løpet av (våken)natta, og at eg sitter igjen med en GOD følelse etter valget er tatt – så skal eg spre ordene og fortelle meir imorra!
Trur eg forsvinne på kjøkkenet igjen eg! Enda meir baketid skader ikkje ?
Ha en fin kveld!

God Tirsdagskveld, godtfolk!
Eg har forstått at Dronning Maud pudding er mange sin favorittdessert? Kva med å lage en sukkerfri, naturlig proteinrik variant? I utgangspunktet lagde eg en dessert for ca 3 veker siden som eg kalte eggfromasj – men mista oppskrifta og måtte lage ny. Det er eg veldig glad for, for denne gangen blei både smak og utsjåned masse bedre 🙂 Konsistensen var fyldig og perfekt og kombinasjonen mellom puddingen og raspa sjokolade var nydelig!

Oppskrifta passer akkurat til ett stort dessertglass – men eg vil sei at det tilsvarer to porsjoner (eller en stooor). Du kan bruke mindre dessertglass og få to delte, mindre porsjoner om du ønsker det, selfølgelig.

Dronning Maud pudding
10-15 g sukkerfri sjokolade *
2 eggeplommer
130 g mager kesam *
1,5 plate gelatin
2 ss vatn
3 ss søtning *
5 dråper stevia vanilje/vaniljeessens
(eg bruke 1 ss sukringold og 2 ss sukrinmelis. Bruk gjerne 3 ss så du er sikker på den ikkje blir sur)

* Eg bruker Cavalier sin sukkerfrie sjokolde, 72% mørk. Bruk den mørkegraden du foretrekker.
* Du kan bytte mager kesam med gresk yoghurt/anna naturellyoghurt/mager vaniljekesam etc.
* Vil ikkje anbefale å berre bruke sukrin. Bland gjerne to forskjellige søtninger.

Framgangsmetode
? Finrasp sjokoladen.
? Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i 5-7 minutter.
? Lag eggedosis av eggeplommer og søtning.
? Smelt gelatinplatene i 2 ss kokande vatn, og tilsett i en tynn stråle i eggedosisen mens miksmasteren går.
? Visp deretter inn mager kesam.
? Legg lagvis med finraspa sjokolade i ett dessertglass.
? Avkjøl. Puddingen er spiseklar etter ett par timer i kjøleskap.

Aller best er puddingen med en kopp nytrekt, svart kaffi! Håper det smaker hos fleire 🙂

Det siste døgnet har eg tenkt og tenkt og tenkt….
Eg har ett stort og utrulig vanskelig valg eg må ta og svare på i løpet av morgendagen. Det handler om jobb, muligheter og framtid – så det seier seg sjølv at det blir vanskelig. Einaste tidspunktet desse tankane ikkje har svirra oppi hodet mitt i løpet av det siste døgnet, var når eg hadde real kvalitetstid med meg sjølv, kjøkkenet og bakeredskapene mine idag tidlig! DET er terapi for sjela, ingen tvil om det 😉 Satser på at finner ut av det i løpet av (våken)natta, og at eg sitter igjen med en GOD følelse etter valget er tatt – så skal eg spre ordene og fortelle meir imorra!

Trur eg forsvinne på kjøkkenet igjen eg! Enda meir baketid skader ikkje ?

Ha en fin kveld!

Annonse

4 Kommentarer

M

Marte

28. november 2019

Kan man bruke hele egget når man lager eggedosisen?

Linda Stuhaug

28. november 2019

Veit ikkje om det vil fungere i denne oppskrifta, dessverre… Men du kan jo alltids prøve 🙂

M

Marte

29. november 2019

Ja, no er eg så nysgjerrig at eg rett og slett må teste! Det får bli eit helgeprosjekt!

Linda Stuhaug

1. desember 2019

Du får gi en tilbakemelding på korleis det gjekk 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg