Linda Stuhaug

5. februar 2014

Oppskrift: sukkerfri freia påskeegg – «hjerteegg»

Oppskrift: sukkerfri freia påskeegg – «hjerteegg»
Då kjem oppskrifta mange har venta på og etterspurt! Det var som sagt ett av helgas ekspriment, etter noken førespørsler fra fleire lesere. Når eg fikk spørsmålet, visste eg med en gang korleis eg skulle lage dei, kva eg trengte og korleis eg skulle gå fram. Eg har prøvd meg fram med fleire metoder og ingredienser i ettertid for å finne ut som eg kunne få ett bedre resultat, men det aller første blei best, enklast og med færrest ingredienser. For desse er latterlig enkle å lage alle sammen, og man trenger heller ikkje for mange ingredienser 🙂
Hjerteegg er og blir en av mine favorittkonfekter! Ikkje minst eg super oppskrift til påske, om man vil ha ett sukkerfritt alternativ til Freia sitt påskeegg / kindermaxi sjokolade!
Det du trenger er: Sukkerfri melkesjokolade * 35 g sukkerfri kvit sjokolade 50 g philadelphia light / naturell yoghurt 3-4 ts sukrinmelis 4-5 stevia vaniljedråper, evt. vaniljeessens Evt. ett dryss ekte vaniljepulver
* Tok ikkje mål, men melkekremen gir ca 7-8 hjerteegg i denne størrelsen, men smelt rikelig. * Skal du bruke naturell yoghurt må du la den stå natta over i en HAUG av tørkepapir i ei skål – gjerne skifte papir en gang underveis, for det blir veldig vått. Papiret trekker til seg væsken, og du sitter igjen med yoghurt med en fast konsistens. Skal du bruke naturell yoghurt er det antall gram avrent yoghurt du skal bruke, så du må legge "til tørk" meir yoghurt enn det som står oppgitt. Du kan og bruke mager kesam, vaniljekesam, vaniljeyoghurt osv – men reduser sukrinmelis om du bruker søt yoghurt.
Slik går du fram: ? Smelt sukkerfri melkesjokolade (anbefaler denne, men du kan og bruke mørk. Kjøpt på helsekosten) i en bolle over vannbad. Ha ei skei smelta sjokolade i bunnen av silikonform, og trekk opp kantane så du kan fylle med melkekrem etterpå. Sett i frysen så det stivner fort. ? Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør litt innimellom, kvit sjokolade kan vere vanskelig å smelte, men den trenger ikkje bli tyntflytande. ? Ha oppi philadelphia/yoghurt og rør godt med en gang. Deretter tilsetter du sukrinmelis, vaniljedråper og evt. ett dryss vaniljepulver om du har det. ? Det er veldig smak og behag kor søtt man vil ha det – så smak deg litt fram med en liten skei for å justere om du vil ha den søtere eller ikkje. Tilsett fleire steviadråper eller sukrinmelis om du vil ha den søtere, og philadelphia/yoghurt om du syns den var for søt. ? Fyll melkekremen i hjertene, men ikkje for fullt. Deretter dekker du til med smelta sjokolade igjen, så heile melkekremen er dekka. ? Sett kjølig til sjokoladen er stivna (maks 10 min i frysen) – oppbevar deretter i kjøleskapet. ? Nyyyyyt!
På desse bildene brukte eg mørk sjokolade, men den lyse blei garantert best og minte enda meir om ekte påskeegg 🙂 Oppskrifta gir 7-8 hjerteegg som nevnt ovenfor, med tanke på melkekremen.
Eg kaller dei hjerteegg – men det kommer selfølgelig an på formene du bruker. Skal sjå på nett om eg klarer å finne eggeformer, så eg kan lage dei i påskeegg når påsken nærmer seg, det hadde vert litt stas!
Det er faktisk med litt presentasjonsangst eg poster denne oppskrifta. Kommentarer har rasa inn om når oppskrifta kommer, kor godt det ser ut osv, både på facebook, mail og instagram. Det virker som mange har høge forventninger, men husk – det er aldri heilt det samme som ekte vare! Oppskrifta har vertfall falt i smak her heime og hos noken av venninnene mine, og eg krysset virklig fingrær og tær for at den faller i smak hos dere som prøver den også 🙂 Gi meg gjerne en kommentar, eller tag på instagram @lindastuhaug så eg får sjå / lese om resultatet! Eg er nemlig veldig spent på korleis denne blir tatt imot 🙂
Då ønsker eg alle en fortsatt fin Lillelørdag! Blir det hjerteegg dei nærmaste dagane, kanskje?
Klikk på bildet om du vil følge meg på facebook – lettere å følge med på oppdateringer!

Då kjem oppskrifta mange har venta på og etterspurt!
Det var som sagt ett av helgas ekspriment, etter noken førespørsler fra fleire lesere. Når eg fikk spørsmålet, visste eg med en gang korleis eg skulle lage dei, kva eg trengte og korleis eg skulle gå fram. Eg har prøvd meg fram med fleire metoder og ingredienser i ettertid for å finne ut som eg kunne få ett bedre resultat, men det aller første blei best, enklast og med færrest ingredienser. For desse er latterlig enkle å lage alle sammen, og man trenger heller ikkje for mange ingredienser 🙂

Hjerteegg er og blir en av mine favorittkonfekter!
Ikkje minst eg super oppskrift til påske, om man vil ha ett sukkerfritt alternativ til Freia sitt påskeegg / kindermaxi sjokolade!

Det du trenger er:
Sukkerfri melkesjokolade *
35 g sukkerfri kvit sjokolade
50 g philadelphia light / naturell yoghurt
3-4 ts sukrinmelis
4-5 stevia vaniljedråper, evt. vaniljeessens
Evt. ett dryss ekte vaniljepulver

* Tok ikkje mål, men melkekremen gir ca 7-8 hjerteegg i denne størrelsen, men smelt rikelig.
* Skal du bruke naturell yoghurt må du la den stå natta over i en HAUG av tørkepapir i ei skål – gjerne skifte papir en gang underveis, for det blir veldig vått. Papiret trekker til seg væsken, og du sitter igjen med yoghurt med en fast konsistens. Skal du bruke naturell yoghurt er det antall gram avrent yoghurt du skal bruke, så du må legge "til tørk" meir yoghurt enn det som står oppgitt. Du kan og bruke mager kesam, vaniljekesam, vaniljeyoghurt osv – men reduser sukrinmelis om du bruker søt yoghurt.

Slik går du fram:
? Smelt sukkerfri melkesjokolade (anbefaler denne, men du kan og bruke mørk. Kjøpt på helsekosten) i en bolle over vannbad. Ha ei skei smelta sjokolade i bunnen av silikonform, og trekk opp kantane så du kan fylle med melkekrem etterpå. Sett i frysen så det stivner fort.
? Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør litt innimellom, kvit sjokolade kan vere vanskelig å smelte, men den trenger ikkje bli tyntflytande.
? Ha oppi philadelphia/yoghurt og rør godt med en gang. Deretter tilsetter du sukrinmelis, vaniljedråper og evt. ett dryss vaniljepulver om du har det.
? Det er veldig smak og behag kor søtt man vil ha det – så smak deg litt fram med en liten skei for å justere om du vil ha den søtere eller ikkje. Tilsett fleire steviadråper eller sukrinmelis om du vil ha den søtere, og philadelphia/yoghurt om du syns den var for søt.
? Fyll melkekremen i hjertene, men ikkje for fullt. Deretter dekker du til med smelta sjokolade igjen, så heile melkekremen er dekka.
? Sett kjølig til sjokoladen er stivna (maks 10 min i frysen) – oppbevar deretter i kjøleskapet.
? Nyyyyyt!

På desse bildene brukte eg mørk sjokolade, men den lyse blei garantert best og minte enda meir om ekte påskeegg 🙂
Oppskrifta gir 7-8 hjerteegg som nevnt ovenfor, med tanke på melkekremen.

Eg kaller dei hjerteegg – men det kommer selfølgelig an på formene du bruker. Skal sjå på nett om eg klarer å finne eggeformer, så eg kan lage dei i påskeegg når påsken nærmer seg, det hadde vert litt stas!

Det er faktisk med litt presentasjonsangst eg poster denne oppskrifta.
Kommentarer har rasa inn om når oppskrifta kommer, kor godt det ser ut osv, både på facebook, mail og instagram. Det virker som mange har høge forventninger, men husk – det er aldri heilt det samme som ekte vare! Oppskrifta har vertfall falt i smak her heime og hos noken av venninnene mine, og eg krysset virklig fingrær og tær for at den faller i smak hos dere som prøver den også 🙂 Gi meg gjerne en kommentar, eller tag på instagram @lindastuhaug så eg får sjå / lese om resultatet! Eg er nemlig veldig spent på korleis denne blir tatt imot 🙂

Då ønsker eg alle en fortsatt fin Lillelørdag!
Blir det hjerteegg dei nærmaste dagane, kanskje?


Klikk på bildet om du vil følge meg på facebook – lettere å følge med på oppdateringer!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg