Linda Stuhaug

Sukkerfri jordbæriskrem

Sukkerfri jordbæriskrem
… med frisk jordbærsaus! Eg slår til med enda ei oppskrift på heimelaga, sukkerfri og fettfattig iskrem! Dei alle sammen er jo så enkle å lage, og krever kun 4-5 ingredienser. Sola skinner fortsatt her på Vestlandet – temperaturen er litt lavere, men vi har likevell sol og blå himmel. Å då nyte en kalorilett porsjon med is i kvardagen med den beste samvittighet kan vi ikkje sei noke på 😉
En frisk, men samtidig søt kremis med smak av rørte jordbær. Krema og fyldig i konsistensen, men den blir en smule «isette» på grunn av jordbærsausen som tilsettes – sånn at dere veit det! Bytt gjerne jordbærene med bringebær eller skogsbær for bringebæriskrem eller skogsbæriskrem –
Sukkerfri jordbæsiskrem alâ Linda 3 eggeplommer 2 -2,5 ss sukrin+* 1 ts ekte vaniljepulver, ikkje nødvendig * 2 dl vikingmelk* ~ 200 g frosne jordbær 2-3 ss sukrinmelis (smak til) *Du kan bruke anna søtningsstoff enn sukrin+, men husk at det skal tilsvare mengda av ca. 4- 5 ss sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun vanlig sukrin. Juster gjerne mengden etter kor søt du ønsker den, eg liker det litt ekstra søtt. Vikingmelk kan byttes med fløte eller soyafløte/laktosefri fløte for melkefri/laktosefri variant. Du kan droppe vaniljepulver, eller erstatte det med 5-6 dråper stevia vanilje/vaniljeessens.
Framgangsmetode
1. La fryste jordbær tine opp litt på kjøkkenbenken, eller ta dei ett minutt i mikroen med 2 ss vatn. Mos sammen med sukrinmelis med en stavmikser til en jevn purê. Sett til side. 2.. Pisk eggeplommer, vaniljepulver og sukrin+ sammen med en handmikser til en eggedosis. 2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig. 3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du vender inn ca 2-3/4 av jordbærsausen (prøv deg litt fram og smak til). Vend godt, men forsiktig – jordbærsausen skal vere heile vendt inn i blandinga. 4. Hell blandinga over i en boks – eg hadde over litt av jordbærsausen på toppen som sank litt ned i isen, men det er ikkje nødvendig – og sett i fryseren i 3-4 timer. Du kan vende om en gang i timen, men det gjorde ikkje eg. Kan også lages i ismaskin om man har det. La den tine litt i romtemperatur før du spiser den!
Som dere sikkert ser, så hadde eg over litt av restene av jordbærsausen på toppen – Det hadde nok våre godt å hatt små biter med jordbær i isen også, så om du vil ha det kan du kjøre jordbærsausen halvveis sånn at den er litt klumper i.
Eg har tatt utgangspunk i den samme oppskrifta som eg har posta fleire kremis-varianter med fra før! Dei er alle sukkerfri og magre: ~ Vaniljeis ~ ~ Oreois ~ ~ Sjokoladeis ~
Krema, fyldig sjokoladeis med peanøtter ? Denne er og forblir favoritten!
Ei oppskrift, mange muligheter! Lag is ikveld, så har du noke å kose deg med ute i sola imorra – da er det trossalt lillelørdag 🙂

… med frisk jordbærsaus!
Eg slår til med enda ei oppskrift på heimelaga, sukkerfri og fettfattig iskrem! Dei alle sammen er jo så enkle å lage, og krever kun 4-5 ingredienser. Sola skinner fortsatt her på Vestlandet – temperaturen er litt lavere, men vi har likevell sol og blå himmel. Å då nyte en kalorilett porsjon med is i kvardagen med den beste samvittighet kan vi ikkje sei noke på 😉


En frisk, men samtidig søt kremis med smak av rørte jordbær. Krema og fyldig i konsistensen, men den blir en smule «isette» på grunn av jordbærsausen som tilsettes – sånn at dere veit det! Bytt gjerne jordbærene med bringebær eller skogsbær for bringebæriskrem eller skogsbæriskrem –

Sukkerfri jordbæsiskrem alâ Linda
3 eggeplommer
2 -2,5 ss sukrin+*
1 ts ekte vaniljepulver, ikkje nødvendig *
2 dl vikingmelk*
~
200 g frosne jordbær
2-3 ss sukrinmelis (smak til)

*Du kan bruke anna søtningsstoff enn sukrin+, men husk at det skal tilsvare mengda av ca. 4- 5 ss sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun vanlig sukrin. Juster gjerne mengden etter kor søt du ønsker den, eg liker det litt ekstra søtt. Vikingmelk kan byttes med fløte eller soyafløte/laktosefri fløte for melkefri/laktosefri variant. Du kan droppe vaniljepulver, eller erstatte det med 5-6 dråper stevia vanilje/vaniljeessens.



Framgangsmetode

1. La fryste jordbær tine opp litt på kjøkkenbenken, eller ta dei ett minutt i mikroen med 2 ss vatn. Mos sammen med sukrinmelis med en stavmikser til en jevn purê. Sett til side.
2.. Pisk eggeplommer, vaniljepulver og sukrin+ sammen med en handmikser til en eggedosis.
2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig.
3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du vender inn ca 2-3/4 av jordbærsausen (prøv deg litt fram og smak til). Vend godt, men forsiktig – jordbærsausen skal vere heile vendt inn i blandinga.
4. Hell blandinga over i en boks – eg hadde over litt av jordbærsausen på toppen som sank litt ned i isen, men det er ikkje nødvendig – og sett i fryseren i 3-4 timer. Du kan vende om en gang i timen, men det gjorde ikkje eg. Kan også lages i ismaskin om man har det. La den tine litt i romtemperatur før du spiser den!

Som dere sikkert ser, så hadde eg over litt av restene av jordbærsausen på toppen –
Det hadde nok våre godt å hatt små biter med jordbær i isen også, så om du vil ha det kan du kjøre jordbærsausen halvveis sånn at den er litt klumper i.

Eg har tatt utgangspunk i den samme oppskrifta som eg har posta fleire kremis-varianter med fra før! Dei er alle sukkerfri og magre:
~ Vaniljeis ~
~ Oreois ~
~ Sjokoladeis ~


Krema, fyldig sjokoladeis med peanøtter ? Denne er og forblir favoritten!

Ei oppskrift, mange muligheter!
Lag is ikveld, så har du noke å kose deg med ute i sola imorra – da er det trossalt lillelørdag 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg