Linda Stuhaug

4. august 2013

Oppskrift; sukkerfri nøttekake med friske bær

Oppskrift; sukkerfri nøttekake med friske bær
God Søndagskveld 🙂 Dinna helga har eg tilbringt en del ekstra timer på kjøkkenet. Med koldtbord, kake, dessert og litt ymse på agendaen har eg også fått prøvd ut litt nytt, bland anna sukkerfri nøttekake med deilig topping. Det beste med den er at den er veldig rask og enkel å lage, så er jo det prikken over I’en at den er sukkerfri og kan nytast med god samvittighet –
Nøttebunn 4 eggekvitter 100 g valgfrie nøtter, eg brukte mandler og valnøtter 30 g mandelmel, eller meir nøtter 60 g sukrinmelis 60 g sukringold
Mal nøttene, dei trenger ikkje vere heilt finmalte, det er godt med litt cruncy biter i. Bland med sukrinmelis, sukringold og mandelmel. Stivpisk eggekvitene og skjær dei forsiktig inn. Ha i en smurt form, 22-24 cm i diameter. Steik bunnen ved 160 grader, nederste rille i 25-35 minutt. Følg med underveis, og avkjøl på rist.
Gresk yohurt fyll Gresk yoghurt Sukrinmelis Steviadråper i smaken berry
Bland sammen og smak til. Kremen skal vere frisk og søt på smak.
Du kan selfølgelig bruke anna yoghurt, krem, vaniljekrem, vaniljekesam, appelsinkrem, limekrem osv. Steviadråper kan droppast, eller erstattast med en anna smak. Som topping utnytter eg dei norske bærene for fullt, og hadde bringebær, blåbær og jordbær. Bruk gjerne anna frukt/bær, nøtter eller hakka sjokolade i tillegg.
Det var en kjempegod kombinasjon med crunchy nøttebunn, frisk og søt "krem", syrlig og smakfulle bær. Neste gang skal eg ha dobbelt så masse med gresk yoghurt, for det var litt lite. Alt i alt var kaka kjempegod, og både mamma, pappa, "svigers" og kjæresten likte den! Eg fekk til og med en kommentar; "Denne er ikkje sunn? Hæ? Tenkt at noke så godt kan vere sunt!!!" Då seie eg meg veldig fornøgd 🙂
Eg lagde koldtbord som hovudmåltid, og her er en smakebit på tips/oppskrifter som kjem i neste veke –
????
Ellers vil eg spørre dåkke om det er noken oppskrifter dåkke ønsker eg skal prøve å "sunnifisere"? Eg er åpen for det meste (utenom kokos, haha) – kjekt å få litt tips fra dåkke som lesarar. Det kan vere alt fra desserter, kaker, småretter, middager, frukoster, tapas, bakverk osv – skrik ut 🙂

God Søndagskveld 🙂
Dinna helga har eg tilbringt en del ekstra timer på kjøkkenet. Med koldtbord, kake, dessert og litt ymse på agendaen har eg også fått prøvd ut litt nytt, bland anna sukkerfri nøttekake med deilig topping. Det beste med den er at den er veldig rask og enkel å lage, så er jo det prikken over I’en at den er sukkerfri og kan nytast med god samvittighet –

Nøttebunn
4 eggekvitter
100 g valgfrie nøtter,
eg brukte mandler og valnøtter
30 g mandelmel,
eller meir nøtter
60 g sukrinmelis
60 g sukringold

Mal nøttene, dei trenger ikkje vere heilt finmalte, det er godt med litt cruncy biter i. Bland med sukrinmelis, sukringold og mandelmel. Stivpisk eggekvitene og skjær dei forsiktig inn. Ha i en smurt form, 22-24 cm i diameter. Steik bunnen ved 160 grader, nederste rille i 25-35 minutt. Følg med underveis, og avkjøl på rist.

Gresk yohurt fyll
Gresk yoghurt
Sukrinmelis
Steviadråper i smaken berry

Bland sammen og smak til. Kremen skal vere frisk og søt på smak.

Du kan selfølgelig bruke anna yoghurt, krem, vaniljekrem, vaniljekesam, appelsinkrem, limekrem osv. Steviadråper kan droppast, eller erstattast med en anna smak. Som topping utnytter eg dei norske bærene for fullt, og hadde bringebær, blåbær og jordbær. Bruk gjerne anna frukt/bær, nøtter eller hakka sjokolade i tillegg.

Det var en kjempegod kombinasjon med crunchy nøttebunn, frisk og søt "krem", syrlig og smakfulle bær. Neste gang skal eg ha dobbelt så masse med gresk yoghurt, for det var litt lite. Alt i alt var kaka kjempegod, og både mamma, pappa, "svigers" og kjæresten likte den! Eg fekk til og med en kommentar; "Denne er ikkje sunn? Hæ? Tenkt at noke så godt kan vere sunt!!!" Då seie eg meg veldig fornøgd 🙂

Eg lagde koldtbord som hovudmåltid, og her er en smakebit på tips/oppskrifter som kjem i neste veke –


????

Ellers vil eg spørre dåkke om det er noken oppskrifter dåkke ønsker eg skal prøve å "sunnifisere"? Eg er åpen for det meste (utenom kokos, haha) – kjekt å få litt tips fra dåkke som lesarar. Det kan vere alt fra desserter, kaker, småretter, middager, frukoster, tapas, bakverk osv – skrik ut 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg