Linda Stuhaug

11. juli 2014

Peanøtt proteinbiter

Peanøtt proteinbiter
Heisann, og god (solskinns)Fredag!
En liten tur innom med peanøtt proteinbiter som er blitt en slager hos fleire av dere. Oppskrifta eg ha lagt ut før var peanøtt proteinbarer med sjokolade, men her er enda en måte å lage og forme dei på! Desse passer godt å spise som snacks, kvardag som helg, eller kanskje som tilbehør på sida av fruktfatet? Butikkane flommer jo over av nydelige, norske bær og frisk frukt i alle varianter – og noke salt&søt snacks som litt protein&fett i mellommåltidet gjer også til at blodsukkeret holder seg meir stabilt 🙂
Peanøtt proteinbiter 50 g peanøttmel* 20 g sukrinmelis 1/4 ts salt 1-2 ss vatn Sukkerfri sjokolade 15 g crunchy peanøttsmør* 10 g smelta cocosa – evt. ekte smør // Innlegget inneholder sponsede produkter
* Peanøttmel er ristede, fettreduserte peanøtter malt til mel. Det er glutenfritt og proteinrikt. Som erstatning kan man bruke PB2 peanøttpulver, proteinpulver i peanøttsmak eller male peanøtter til mel sjølv i en foodprosessor. Peanøttsmør får man kjøpt på dagligvarebutikk – kjøp en variant som ikkje er tilsatt olje/transfett.
? Bland sammen peanøttmel, sukrinmelis og salt. ? Smelt peanøttsmør og cocosa i en liten kopp i mikroen. Tilsett i det tørre og vend godt. ? Juster med bittelitt vatn til du får passelig konsistens. "Deiga" skal ikkje vere blaut, den skal heller vere litt tørr – akkurat så man kan forme dei med hendene når man kniper deiga mellom fingrane. ? Del opp i ønska størrelse og form. Denne gangen vaøgte eg mindre proteinbiter – perfekt til en munnfull! ? Smelt sukkerfri (eg evt. melkefri) sjokolade, ha i en liten plastpose og lag mønster over proteinbitene. Eg hadde også over litt "peanøttsaus" som eg miksa sammen av peanøttmel, sukrinmelis og salt, samt hakka peanøtter. ? Sett kaldt i minimum en time – dei kan stå fleire dager i kjøleskap – nyt ?
TIPS! Er du en av dei som har laga heimelaga, sunn nugatti passer det perfekt som sjokoladetopping på proteinbitene.
Sukkerfri, glutenfri, melkefri! Doble gjerne oppskrifta når du først er i gang, man mikser dei trossalt sammen på få minutter 🙂
Eg har endelig tatt ferie og starter den med countryfestival på Breim i helga. Det er meldt strålande vær og eg er sikker på det blir heilt kanon! Ha en strålande helg, alle sammen 🙂 Nyt finværet!

Heisann, og god (solskinns)Fredag!

En liten tur innom med peanøtt proteinbiter som er blitt en slager hos fleire av dere. Oppskrifta eg ha lagt ut før var peanøtt proteinbarer med sjokolade, men her er enda en måte å lage og forme dei på! Desse passer godt å spise som snacks, kvardag som helg, eller kanskje som tilbehør på sida av fruktfatet? Butikkane flommer jo over av nydelige, norske bær og frisk frukt i alle varianter – og noke salt&søt snacks som litt protein&fett i mellommåltidet gjer også til at blodsukkeret holder seg meir stabilt 🙂

Peanøtt proteinbiter
50 g peanøttmel*
20 g sukrinmelis
1/4 ts salt
1-2 ss vatn
Sukkerfri sjokolade
15 g crunchy peanøttsmør*
10 g smelta cocosa – evt. ekte smør
// Innlegget inneholder sponsede produkter

* Peanøttmel er ristede, fettreduserte peanøtter malt til mel. Det er glutenfritt og proteinrikt. Som erstatning kan man bruke PB2 peanøttpulver, proteinpulver i peanøttsmak eller male peanøtter til mel sjølv i en foodprosessor. Peanøttsmør får man kjøpt på dagligvarebutikk – kjøp en variant som ikkje er tilsatt olje/transfett.

? Bland sammen peanøttmel, sukrinmelis og salt.
? Smelt peanøttsmør og cocosa i en liten kopp i mikroen. Tilsett i det tørre og vend godt.
? Juster med bittelitt vatn til du får passelig konsistens. "Deiga" skal ikkje vere blaut, den skal heller vere litt tørr – akkurat så man kan forme dei med hendene når man kniper deiga mellom fingrane.
? Del opp i ønska størrelse og form. Denne gangen vaøgte eg mindre proteinbiter – perfekt til en munnfull!
? Smelt sukkerfri (eg evt. melkefri) sjokolade, ha i en liten plastpose og lag mønster over proteinbitene. Eg hadde også over litt "peanøttsaus" som eg miksa sammen av peanøttmel, sukrinmelis og salt, samt hakka peanøtter.
? Sett kaldt i minimum en time – dei kan stå fleire dager i kjøleskap – nyt ?

TIPS!
Er du en av dei som har laga heimelaga, sunn nugatti passer det perfekt som sjokoladetopping på proteinbitene.

Sukkerfri, glutenfri, melkefri!
Doble gjerne oppskrifta når du først er i gang, man mikser dei trossalt sammen på få minutter 🙂

Eg har endelig tatt ferie og starter den med countryfestival på Breim i helga. Det er meldt strålande vær og eg er sikker på det blir heilt kanon! Ha en strålande helg, alle sammen 🙂 Nyt finværet!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg