Linda Stuhaug

Annonse

24. september 2024

Proteincones med eple & kanel

Proteincones med eple & kanel
Dette er ei oppskrift som har fulgt meg i årevis og en stor favoritt hos både meg og mange av mine lesere og følgere! Grove, næringsrike, saftige og gode proteinscones med eple & kanel - både med og uten noke ekstra pålegg🤩
Til 8 biter trenger du: • 250 g cottage cheese • 2 egg • 2 ts bakepulver • 2 ts kanel • 4 ss valgfri søtning • 1 stort eple, raspa • 150 g havregryn • 100 g sikta speltmjøl/kveitemjøl (evt havremjøl eller glutenfritt mjøl) Slik gjer du: 1. Mos cottage cheese og egg klumpfritt med stavmikser.  2. Ha oppi bakepulver, kanel, søtning, eple og havregryn og bland godt. 3. La røra gjerne svelle i 5-10 minutt før du vender inn det sikta mjølet. 4. Klapp deiga ut som en scones på eit steikebrett med bakepapir. Del opp i 8 biter med eit pizzahjul. 5. Pensle med egg og ha over litt hakka nøtter om ønskelig.  6. Steik på 180 grader, over-undervarme i 20-25 minutt.
Avkjøl på rist og nyt til frukost, lunsj, turmat, til kaffekoppen eller kveldskos😍

Dette er ei oppskrift som har fulgt meg i årevis og en stor favoritt hos både meg og mange av mine lesere og følgere! Grove, næringsrike, saftige og gode proteinscones med eple & kanel - både med og uten noke ekstra pålegg🤩

Til 8 biter trenger du:
• 250 g cottage cheese
• 2 egg
• 2 ts bakepulver
• 2 ts kanel
• 4 ss valgfri søtning
• 1 stort eple, raspa
• 150 g havregryn
• 100 g sikta speltmjøl/kveitemjøl (evt havremjøl eller glutenfritt mjøl)

Slik gjer du:
1. Mos cottage cheese og egg klumpfritt med stavmikser. 
2. Ha oppi bakepulver, kanel, søtning, eple og havregryn og bland godt.
3. La røra gjerne svelle i 5-10 minutt før du vender inn det sikta mjølet.
4. Klapp deiga ut som en scones på eit steikebrett med bakepapir. Del opp i 8 biter med eit pizzahjul.
5. Pensle med egg og ha over litt hakka nøtter om ønskelig. 
6. Steik på 180 grader, over-undervarme i 20-25 minutt.

Avkjøl på rist og nyt til frukost, lunsj, turmat, til kaffekoppen eller kveldskos😍

Annonse

2 Kommentarer

E

Elisabeth

25. september 2024

Ser kjempegod ut! Har du noen forslag til søtning, som ikke er sukker eller sukrin?

Linda Stuhaug

25. september 2024

Honning for eksempel😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg