Linda Stuhaug

Proteinrike havrerundstykker med gulrot

Proteinrike havrerundstykker med gulrot
God morgen!
Idag har eg en oppskrift til dere som passer perfekt til frukost, i matpakken, som turmat, tilbehør til suppe eller salat. Proteinrike havrerundstykker med gulrot – en liten ny vri på den tradisjonelle oppskrifta på proteinrikt havrebrød, havrebriks, havrerundstykker, hamburgerbrød og fleire varianter eg har delt med dere tidligere. Det er oppskrifter som har blitt veldig populære blant dere, og det er ikkje uten grunn!
Det er oppskrifter basert på næringsrike, grove og proteinrike ingredienser som gir skikkelig saftige, gode og mettande brødmat. Dei inneholder ingredienser du finner på dagligvarebutikken, dei holder seg ferske i fleire dager, er raske og enkle å lage, er anvendelige i forhold til bruksområde, oppskriftene kan varieres i det uendelige…
Vanligvis lager eg dei relativt nøytrale, men denne gangen lagde eg dei med revet gulrot. Det gir en ekstra god smak og saftighet i rundstykkene (trudde egentlig ikkje det var mulig å få dei saftigare!). Trikset har eg delt med dere 2 år tilbake HER, men gode triks kan ikkje deles nok 🙂
Eg pleier vanligvis å lage halve denne oppskrifta, så denne gangen i forhold til tidligere har eg dobla den. Halvver gjerne oppskrifta for 6 stk, men dei holder seg så saftige og gode lenge at det er like greit å lage mange når du først er i gang!
Proteinrike havrerundstykker med gulrot, 12 stk 4 egg 300 g cottage cheese 200 g original kesam 150 g lettkokte havregryn* 300 g havremel* 4 ts bakepulver 1 ts salt 2 gulerøtter (ca. 220 g tilsammen før rasping)
* bruk glutenfri havregryn og havremel for glutenfritt resultat.
Slik gjer du: 1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.
2. Vend inn inn gulrot, deretter havregryn og havremel. La deiga stå eit par minutter før du former til 12 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner på toppen.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist. Rundstykkene holder seg ferske vertfall 3 dager.
Sjølv om det er gulrot i røra, så passer rundstykkene med både salt og søtt pålegg 🙂 Min favoritt er ost & skinke med litt grønt, men cottage cheese eller brunost med litt syltetøy er og knallgodt!
Skal du fleire dager på tur er desse supre å ha med, då dei holder seg såpass ferske og er næringsrike nok også uten pålegg 🙂
Helga nærmer seg og ferske rundstykker passer vell perfekt til familiefrukosten, kjærestefrukosten, venninnefrukosten eller berre frukost i ditt eget, gode selskap? Prøv desse!
Nyt torsdagen alle sammen 😀
*

God morgen!

Idag har eg en oppskrift til dere som passer perfekt til frukost, i matpakken, som turmat, tilbehør til suppe eller salat. Proteinrike havrerundstykker med gulrot – en liten ny vri på den tradisjonelle oppskrifta på proteinrikt havrebrød, havrebriks, havrerundstykker, hamburgerbrød og fleire varianter eg har delt med dere tidligere. Det er oppskrifter som har blitt veldig populære blant dere, og det er ikkje uten grunn!

Sanity Image

Det er oppskrifter basert på næringsrike, grove og proteinrike ingredienser som gir skikkelig saftige, gode og mettande brødmat. Dei inneholder ingredienser du finner på dagligvarebutikken, dei holder seg ferske i fleire dager, er raske og enkle å lage, er anvendelige i forhold til bruksområde, oppskriftene kan varieres i det uendelige…

Sanity Image

Vanligvis lager eg dei relativt nøytrale, men denne gangen lagde eg dei med revet gulrot. Det gir en ekstra god smak og saftighet i rundstykkene (trudde egentlig ikkje det var mulig å få dei saftigare!). Trikset har eg delt med dere 2 år tilbake HER, men gode triks kan ikkje deles nok 🙂

Sanity Image

Eg pleier vanligvis å lage halve denne oppskrifta, så denne gangen i forhold til tidligere har eg dobla den. Halvver gjerne oppskrifta for 6 stk, men dei holder seg så saftige og gode lenge at det er like greit å lage mange når du først er i gang!

Proteinrike havrerundstykker med gulrot, 12 stk
4 egg
300 g cottage cheese
200 g original kesam
150 g lettkokte havregryn*
300 g havremel*
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 gulerøtter (ca. 220 g tilsammen før rasping)

* bruk glutenfri havregryn og havremel for glutenfritt resultat.

Sanity Image

Slik gjer du:
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.

2. Vend inn inn gulrot, deretter havregryn og havremel. La deiga stå eit par minutter før du former til 12 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner på toppen.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist. Rundstykkene holder seg ferske vertfall 3 dager.

Sanity Image

Sjølv om det er gulrot i røra, så passer rundstykkene med både salt og søtt pålegg 🙂 Min favoritt er ost & skinke med litt grønt, men cottage cheese eller brunost med litt syltetøy er og knallgodt!

Sanity ImageSanity ImageSanity Image

Skal du fleire dager på tur er desse supre å ha med, då dei holder seg såpass ferske og er næringsrike nok også uten pålegg 🙂

Helga nærmer seg og ferske rundstykker passer vell perfekt til familiefrukosten, kjærestefrukosten, venninnefrukosten eller berre frukost i ditt eget, gode selskap? Prøv desse!

Nyt torsdagen alle sammen 😀

*