Linda Stuhaug

Proteinrike havrescones med eple og kanel

Proteinrike havrescones med eple og kanel
Innlegget inneholder annonselenker Hei alle sammen!
Idag har eg en veldig god oppskrift på scones til dere. Dette er en litt søt variant med finrevet eple og kanel i deigen, perfekt å ta med som turmat, spise som en søt frukost/lunsj eller kveldsmat når man er litt fysen.
Eg har tatt utgangspunkt i mine tidligere oppskrifter på havrerundstykker i fleire varianter, som også kan kalles proteinrundstykker på grunn av det høge innholdet av proteiner. Hovedingrediensene er egg, cottage cheese og kesam, havregryn og havremel, så det seier seg sjølv at dette både blir eit mettande, næringsrikt og svært proteinrikt resultat:
Proteinscones med havre, eple og kanel 150 g havremel 100 g havregryn 150 g cottage cheese 100 g kesam 2 egg 2 ts bakepulver 2 ts kanel 50 g sukrin gold, evt flytande honning 1 stort eple, raspa
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader. Ha cottage cheese, kesam, egg, sukrin gold, bakepulver og kanel i bolle og kjør glatt med en stavmikser.
2. Vend inn eple, deretter havregryn og havremel til en jevn deig. La stå i 5 minutter, lag en stor, rund og litt flat scone en langpanne med bakepapir. Pensle gjerne med egg og ha gjerne over litt hakkede mandler på toppen.
3. Steik midt i ovnen, ca. 25 minutt, eller til sconesen er gyllen. Avkjøl på rist. Like gode er dei kalde som varme.
Oppskrifta er fri for både sukker og gluten, men for 100% glutenfritt resultat må du bruke glutenfri havre.
Kombinasjonen av ingrediensene gir skikkelig saftige scones! Samtidig er dei luftige og får en litt sprøere utside. Ekstra godt med litt crunch fra mandlene på toppen også 🙂
Pålegg er på ingen måte nødvendig, dei var så gode i seg sjølv. Men syltetøy, brunost, kvitost eller lignande passer nok godt om du ønsker det!
Heilt supre som næringsrikt påfyll på turer, ellers kan dei nytes til frukost, lunsj, kveldsmat, mellommåltid eller til kaffikoppen. PS! Sconesene kan fint fryses.
Da vil eg ønske alle en fin mandag vidare! Eg er komt meg heim på påskeferie, starta med en dag med sol før påskeværet endra seg til det verre….
Jakke (-25% rabatt!) // tights (-30% rabatt!)

Innlegget inneholder annonselenker

Hei alle sammen!

Idag har eg en veldig god oppskrift på scones til dere. Dette er en litt søt variant med finrevet eple og kanel i deigen, perfekt å ta med som turmat, spise som en søt frukost/lunsj eller kveldsmat når man er litt fysen.

Eg har tatt utgangspunkt i mine tidligere oppskrifter på havrerundstykker i fleire varianter, som også kan kalles proteinrundstykker på grunn av det høge innholdet av proteiner. Hovedingrediensene er egg, cottage cheese og kesam, havregryn og havremel, så det seier seg sjølv at dette både blir eit mettande, næringsrikt og svært proteinrikt resultat:

Proteinscones med havre, eple og kanel
150 g havremel
100 g havregryn
150 g cottage cheese
100 g kesam
2 egg
2 ts bakepulver
2 ts kanel
50 g sukrin gold, evt flytande honning
1 stort eple, raspa

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Ha cottage cheese, kesam, egg, sukrin gold, bakepulver og kanel i bolle og kjør glatt med en stavmikser.

2. Vend inn eple, deretter havregryn og havremel til en jevn deig. La stå i 5 minutter, lag en stor, rund og litt flat scone en langpanne med bakepapir. Pensle gjerne med egg og ha gjerne over litt hakkede mandler på toppen.

3. Steik midt i ovnen, ca. 25 minutt, eller til sconesen er gyllen. Avkjøl på rist. Like gode er dei kalde som varme.

Oppskrifta er fri for både sukker og gluten, men for 100% glutenfritt resultat må du bruke glutenfri havre.

Kombinasjonen av ingrediensene gir skikkelig saftige scones! Samtidig er dei luftige og får en litt sprøere utside. Ekstra godt med litt crunch fra mandlene på toppen også 🙂

Pålegg er på ingen måte nødvendig, dei var så gode i seg sjølv. Men syltetøy, brunost, kvitost eller lignande passer nok godt om du ønsker det!

Heilt supre som næringsrikt påfyll på turer, ellers kan dei nytes til frukost, lunsj, kveldsmat, mellommåltid eller til kaffikoppen. PS! Sconesene kan fint fryses.


Da vil eg ønske alle en fin mandag vidare! Eg er komt meg heim på påskeferie, starta med en dag med sol før påskeværet endra seg til det verre….


Jakke (-25% rabatt!) // tights (-30% rabatt!)

Annonse

22 Kommentarer

w

wenche

30. september 2018

Har bakt denne i kveld. Ble aldeles nydelig. Jeg lagde den litt for stor. Så den ble i største laget. Men da har jeg lært til neste gang.

Linda Stuhaug

1. oktober 2018

Så kjekt du likte den Wenche – det er det viktigaste 😀

U

Unni

16. april 2021

Hei Linda, disse var jo fantastiske! Både på smak og næringsinnhold. Perfekt søt snacks til de med cøliaki eller hveteallergi. Nydelig med syltetøy og brunost på 🙂 Tusen takk for nok ei glimrende oppskrift!

Linda Stuhaug

17. april 2021

Så hyggelig med tilbakemelding, Unni 😀 Kjekt dei smakte!

R

Ragnhild Nilsen

29. september 2019

Helt nydelig

Linda Stuhaug

29. september 2019

Fantastisk 😀

T

Trine Lunde

5. januar 2020

Herlig oppskrift. Testet den ut i går. I dag laget jeg firedobbel oppskrift i to langpanner, og skal fylle fryseren.

Linda Stuhaug

5. januar 2020

Wow, fantastisk! Kjekt oppskrifta falt i smak, Trine 😀

M

Mina

12. mai 2020

Hei, Alternativ til cottage ? Takk for svar 🙂

Linda Stuhaug

13. mai 2020

Kvifor vil du ikkje bruke det? 🙂 Eg trenger egentlig litt meir informasjon for å gi deg eit godt svar. Fordi du ikkje liker det? Du smaker den garantert ikkje. Fordi du ikkje tåler melk? Har ingen konkrete alternativ, bruk det du pleier å bruke som ertstaning for melkeprodukt 🙂

M

Mina

13. mai 2020

Fordi jeg kan spise bare geiteost og der finnes ikke cottage av geitemelk. Spør ikke uten grunn 🙂

Linda Stuhaug

13. mai 2020

Neinei, eg skjønner jo det. Men det er jo fint å få denne informasjonen med ein gang, så eg veit kvifor du ikkje vil/kan bruke det. For det er stor forskjell på at man f.eks ikkje tåler melk eller ikkje liker/vil bruke cottage cheese ut fra kva svar eg kan gi tilbake 😉 Er jo ikkje vits at eg svarer at du kan bruke kesam istedenfor visst det kun er geitmelk du tåler 🙂 Så då veit du det til ein anna gang: skriv kvifor du ikkje vil bruke ein ingrediens, så kan eg gi eit mykje bedre og konkret svar tilbake med ein gang 🙂 Så, bruk eit melkefritt alternativ. Melkefri creme fraiche finnes i ulike varianter 🙂

S

Selma

11. mars 2020

Eg bare lurer kor mange porsjoner er den laga for?? Er det får 5 eller 6 Men ein gid oppskrift

Linda Stuhaug

11. mars 2020

Kjem an på kor mange du deler opp i det… som du ser på bildene har eg fått 6 biter 🙂

S

Selma

11. mars 2020

God oppskrift

Linda Stuhaug

11. mars 2020

Så bra 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg