Linda Stuhaug

Proteinrike havrescones med tranbær og valnøtter

Proteinrike havrescones med tranbær og valnøtter
Åh, desse var så gode!
Grove, smakfulle, litt søte scones med tranbær og valnøtter som gir god crunch. Dei lages på 1-2-3 og kan nytes med salt eller søtt pålegg, til frukost, i lunsjboksen, turmat, kveldsmat eller som kos!
Sconesene er ferdig på 30 minutter, så perfekt å lage ferske til helgefrukosten. Grove, fiberrike, mektige, saftige og uten tilsatt sukker og gluten –
Du trenger, 6 stykker 100 g (glutenfri) havregryn 100 g havremel 50 g fiberfin, eller meir havremel 2 ss sukrin gold, eventuelt honning 2 ts bakepulver 40 g tørkede tranbær* 30 g hakkede valnøtter* 250 g kesam 2 egg
Slik gjer du: Bland sammen tørrvarer, tranbær og valnøtter. Vend inn kesam og egg, juster med en skvett vatn om det er nødvendig. Deiga skal vere litt klissette.
Form til 5-6 scones på langpanne med bakepapir, pensle gjerne over med vatn eller egg og strø hakkede valnøtter på toppen.
Steik på 180 grader i 15-25 minutter, til en gyllen farge og steikeskorpe. Avkjøl på rist.
Tips & alternativer – Bruk gjerne andre tørkede frukt/bær og nøtter etter smak. Kanskje rosiner og mandler? Eg brukte desse tranbærene fra iherb 🙂
Eg hadde ikkje trudd at brødmat med tranbær og valnøtter skulle smake så godt – men det var virkelig verdt forsøket! Dei holder seg eit par dager, men dei kan også fint fryses.
Da gjenstår det å ønske alle sammen ei riktig god helg 🙂

Åh, desse var så gode!

Grove, smakfulle, litt søte scones med tranbær og valnøtter som gir god crunch. Dei lages på 1-2-3 og kan nytes med salt eller søtt pålegg, til frukost, i lunsjboksen, turmat, kveldsmat eller som kos!

Sconesene er ferdig på 30 minutter, så perfekt å lage ferske til helgefrukosten. Grove, fiberrike, mektige, saftige og uten tilsatt sukker og gluten –

Du trenger, 6 stykker
100 g (glutenfri) havregryn
100 g havremel
50 g fiberfin, eller meir havremel
2 ss sukrin gold, eventuelt honning
2 ts bakepulver
40 g tørkede tranbær*
30 g hakkede valnøtter*
250 g kesam
2 egg

Slik gjer du:
Bland sammen tørrvarer, tranbær og valnøtter. Vend inn kesam og egg, juster med en skvett vatn om det er nødvendig. Deiga skal vere litt klissette.

Form til 5-6 scones på langpanne med bakepapir, pensle gjerne over med vatn eller egg og strø hakkede valnøtter på toppen.

Steik på 180 grader i 15-25 minutter, til en gyllen farge og steikeskorpe. Avkjøl på rist.

Tips & alternativer
– Bruk gjerne andre tørkede frukt/bær og nøtter etter smak. Kanskje rosiner og mandler? Eg brukte desse tranbærene fra iherb 🙂

Eg hadde ikkje trudd at brødmat med tranbær og valnøtter skulle smake så godt – men det var virkelig verdt forsøket!
Dei holder seg eit par dager, men dei kan også fint fryses.

Da gjenstår det å ønske alle sammen ei riktig god helg 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg