Åh, desse var så gode!
Grove, smakfulle, litt søte scones med tranbær og valnøtter som gir god crunch. Dei lages på 1-2-3 og kan nytes med salt eller søtt pålegg, til frukost, i lunsjboksen, turmat, kveldsmat eller som kos!
Sconesene er ferdig på 30 minutter, så perfekt å lage ferske til helgefrukosten. Grove, fiberrike, mektige, saftige og uten tilsatt sukker og gluten –
Du trenger, 6 stykker
100 g (glutenfri) havregryn
100 g havremel
50 g fiberfin, eller meir havremel
2 ss sukrin gold, eventuelt honning
2 ts bakepulver
40 g tørkede tranbær*
30 g hakkede valnøtter*
250 g kesam
2 egg
Slik gjer du:
Bland sammen tørrvarer, tranbær og valnøtter. Vend inn kesam og egg, juster med en skvett vatn om det er nødvendig. Deiga skal vere litt klissette.
Form til 5-6 scones på langpanne med bakepapir, pensle gjerne over med vatn eller egg og strø hakkede valnøtter på toppen.
Steik på 180 grader i 15-25 minutter, til en gyllen farge og steikeskorpe. Avkjøl på rist.
Tips & alternativer
– Bruk gjerne andre tørkede frukt/bær og nøtter etter smak. Kanskje rosiner og mandler? Eg brukte desse tranbærene fra iherb 🙂
Eg hadde ikkje trudd at brødmat med tranbær og valnøtter skulle smake så godt – men det var virkelig verdt forsøket!
Dei holder seg eit par dager, men dei kan også fint fryses.
Da gjenstår det å ønske alle sammen ei riktig god helg 🙂
SKRIV EN KOMMENTAR