Linda Stuhaug

23. mars 2014

Proteinrike pannekaker for alle!

Proteinrike pannekaker for alle!
God Søndags ettermiddag! Idag starta eg dagen klokka 07.30 med en fantastisk joggetur i nærområdet. Dette er standard prosedyre for meg – første dag etter ankomst på ferie slår eg to fluer i en smekk: morgentrening og blir kjent i området. Amadores er ikkje så stort, så eg la joggeturen langs strandpromenaden og inn til Puerto Rico. Sprang litt opp i bakkane og rundt i ring før eg fant ut kor eg egentlig kom ifra. Eg eiger ikkje retningssans (!) og det blir nok berre ett av fleire tilfeller i løpet av oppholdet… Etter 55 minutt morgenkardio var eg meget klar for frukost – og når eg såg frukostbuffêten som venta havna eg mildt sagt i himmelen! Kan ikkje sei noke anna enn F.A.N.T.A.S.T.I.S.K! En frukostbuffêt som slår alt og alle eg noken gang har vert på, med ett enormt utvalg av alt man kan tenke seg av frukost. Dette kan eg leve med den kommende veka. Hørte eg matglad?
Det var en liten ferie-update, no tilbake til oppskrifta! Desse naturlig proteinrike pannekakene er en gjenganger hos meg, og grunnoppskrifta eg bruker når eg lager andre varianter. Det er blant anna den eg har tatt utgangspunkt i når eg har laga sunne vafler, spinatpannekaker, søtpotet-pannekaker, gulrotkake-pannekaker og mange fleire… Eg har posta oppskrifta før, men gjer det igjen! Dei kan lages av alle, er raske, enkle og ikkje minst kjempegode –
Oppskrifta er beregna til en person, litt ettersom. Eg bruker ikkje så masse væske i røra og får oftast 4-5 fyldige, men ikkje så store pannekaker. Størrelse, tjukkelse og fyldighet kan man variere etter væskemengde og ønske. Dei er mektige og mettande ettersom dei er proteinrike og eg har brukt havregryn i oppskrifta.
Grunnoppskrift på proteinrike pannekaker 1 egg 2 ss mager kesam/gresk yoghurt 30 g lettkokte havregryn eller havremel* 15 g valgfri tørrvare* 1 ts sukrin+ Ett dryss kanel og kardemomme Vatn/melk til passe konsistens, ca 0,5-1 dl 0,5 ts bakepulver for meir "fluffy" pannekaker
*Skal du lage tynne pannekaker anbefaler eg å bruke havremel, men skal du lage tjukkere og fyldigere pannekaker så går det fint å bruke lettkokte havregryn. Valgfri tørrvare kan vere kva som helst – eg liker godt å bruke dette vaniljeproteinpulveret, men du kan bruke alt – fibra fullkornsmel, fiberfin, kveitemjøl, speltmjøl (…) eller rett og slett ekstra havremel. Sukrin+ kan byttes med kva som helst søtningsstoff som tilsvarer 2 ts sukker. Her er det smak og behag kor søtt man ønsker det, bruk gjerne meir eller mindre.
Framgangsmetode Miks sammen ingrediensene og juster med vatn til passe konsistens. Jo meir vatn, jo tynnere og fleire pannekaker. Jo mindre vatn, jo fyldigere og færre pannekaker. La gjerne røra svelle litt før du steiker på middels varme.
Eg varierer alltid toppingen på pannekaker, men min absolutt favoritt er som bildene viser: Cottage cheese, sukkerfritt syltetøy – denne gangen aprikos og frisk frukt/bær. Drysser gjerne over litt sukrin gold og kanel, eller sukkerfri, brente mandler.
TIPS! Dropp søtning, kanel og kardemomme i røra og få nøytrale pannekaker. Bruk pålegg som ost, skinke, avokado, guacamole, grønnsaker, nystekt bacon – kun fantastien setter grenser!
For min del blir det som oftast frukostpannekaker, men dei passer like godt til lunsj eller kveldsmat også 🙂
I kveld avslutter eg giveawayen der eg deler ut 3 gavekort på 500,- hos funksjonellmat, i tillegg til tre "trøsteperemier" Du kan fortsatt vere med, les innlegget for instrukser!
Ha en fin Søndagskveld ?

God Søndags ettermiddag!
Idag starta eg dagen klokka 07.30 med en fantastisk joggetur i nærområdet. Dette er standard prosedyre for meg – første dag etter ankomst på ferie slår eg to fluer i en smekk: morgentrening og blir kjent i området. Amadores er ikkje så stort, så eg la joggeturen langs strandpromenaden og inn til Puerto Rico. Sprang litt opp i bakkane og rundt i ring før eg fant ut kor eg egentlig kom ifra. Eg eiger ikkje retningssans (!) og det blir nok berre ett av fleire tilfeller i løpet av oppholdet… Etter 55 minutt morgenkardio var eg meget klar for frukost – og når eg såg frukostbuffêten som venta havna eg mildt sagt i himmelen! Kan ikkje sei noke anna enn F.A.N.T.A.S.T.I.S.K! En frukostbuffêt som slår alt og alle eg noken gang har vert på, med ett enormt utvalg av alt man kan tenke seg av frukost. Dette kan eg leve med den kommende veka. Hørte eg matglad?

Det var en liten ferie-update, no tilbake til oppskrifta! Desse naturlig proteinrike pannekakene er en gjenganger hos meg, og grunnoppskrifta eg bruker når eg lager andre varianter. Det er blant anna den eg har tatt utgangspunkt i når eg har laga sunne vafler, spinatpannekaker, søtpotet-pannekaker, gulrotkake-pannekaker og mange fleire… Eg har posta oppskrifta før, men gjer det igjen! Dei kan lages av alle, er raske, enkle og ikkje minst kjempegode –

Oppskrifta er beregna til en person, litt ettersom.
Eg bruker ikkje så masse væske i røra og får oftast 4-5 fyldige, men ikkje så store pannekaker. Størrelse, tjukkelse og fyldighet kan man variere etter væskemengde og ønske. Dei er mektige og mettande ettersom dei er proteinrike og eg har brukt havregryn i oppskrifta.

Grunnoppskrift på proteinrike pannekaker
1 egg
2 ss mager kesam/gresk yoghurt
30 g lettkokte havregryn eller havremel*
15 g valgfri tørrvare*
1 ts sukrin+
Ett dryss kanel og kardemomme
Vatn/melk til passe konsistens, ca 0,5-1 dl
0,5 ts bakepulver for meir "fluffy" pannekaker

*Skal du lage tynne pannekaker anbefaler eg å bruke havremel, men skal du lage tjukkere og fyldigere pannekaker så går det fint å bruke lettkokte havregryn. Valgfri tørrvare kan vere kva som helst – eg liker godt å bruke dette vaniljeproteinpulveret, men du kan bruke alt – fibra fullkornsmel, fiberfin, kveitemjøl, speltmjøl (…) eller rett og slett ekstra havremel. Sukrin+ kan byttes med kva som helst søtningsstoff som tilsvarer 2 ts sukker. Her er det smak og behag kor søtt man ønsker det, bruk gjerne meir eller mindre.

Framgangsmetode
Miks sammen ingrediensene og juster med vatn til passe konsistens. Jo meir vatn, jo tynnere og fleire pannekaker. Jo mindre vatn, jo fyldigere og færre pannekaker. La gjerne røra svelle litt før du steiker på middels varme.


Eg varierer alltid toppingen på pannekaker, men min absolutt favoritt er som bildene viser:
Cottage cheese, sukkerfritt syltetøy – denne gangen aprikos og frisk frukt/bær. Drysser gjerne over litt sukrin gold og kanel, eller sukkerfri, brente mandler.

TIPS!
Dropp søtning, kanel og kardemomme i røra og få nøytrale pannekaker. Bruk pålegg som ost, skinke, avokado, guacamole, grønnsaker, nystekt bacon – kun fantastien setter grenser!


For min del blir det som oftast frukostpannekaker, men dei passer like godt til lunsj eller kveldsmat også 🙂

I kveld avslutter eg giveawayen der eg deler ut 3 gavekort på 500,- hos funksjonellmat, i tillegg til tre "trøsteperemier" Du kan fortsatt vere med, les innlegget for instrukser!

Ha en fin Søndagskveld ?


Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg