Annonse
25. september 2015
Red curry scampigryte
Det er høst og grytetid, og denne sesongens første oppskrift er red curry scampigryte. Litt spicy og smakfull, men det kan man fint justere sjølv etter smak og behag.
En rask og enkel middag, like god kvardag som helg!
Du trenger, 3 porsjoner
500 g kokt scampi
400 ml kokosmelk
1 rød paprika
4 sjalottløk
1 pk sukkererter
½ boks hermetisk ananas
½ dl ananasjuice
2 fedd finhakka kvitløk
1 ts finhakka chili
3 ts red curry paste
1 ts sukrin/sukker
eit dryss ingefær og gurkemeie
frisk koriander
olje
Slik gjer du:
1. Fres sjalottløk i skiver, paprika i terninger, kvitløk og chili i litt olje til løken er blank. Ha i kokosmelk, ananasjuice, red curry paste, krydder og sukrin, la det småkoke 5 minutter.
2. Til slutt tilsettes scampi, sukkererter og ananasbiter. Smak til om du ønsker meir krydder eller red curry paste. Server straks med ris, nudler eller salat, og gjerne litt frisk koriander.
3. Ønsker du fyldigere gryte kan du tilsette maisennajevning forsiktig medan det koker til riktig konsistens.
Tips og alternativer
– Bruk gjerne andre grønnsaker etter det du har tilgjengelig. Kyllingfilêt eller krepshaler kan brukes istedenfor scampi.
– Denne gryta smaker nesten bedre dagen etterpå, lag dobbel porsjon så har du luksuslunsj eller lettvint middag av restene!
Håper det frister!
Er dere innom for søt oppskrift kan eg anbefale en av desse oppskriftene til helga:
Blåbærmuffins her / gulrotkake her / snickerstrøfler her / panna cotta med bringebærcoulis her. Alle uten tilsatt sukker selfølgelig 🙂
God helg!
Annonse
5 Kommentarer
Brage
15. januar 2021

Linda Stuhaug
15. januar 2021
Louise
17. november 2019

Linda Stuhaug
17. november 2019
Chefotus
30. august 2024
SKRIV EN KOMMENTAR