Linda Stuhaug

22. februar 2016

Ristede kikerter – garantert sprø!

Ristede kikerter – garantert sprø!
God mandag!
Har du prøvd ristede kikerter før? Kikerter ovnsbakes med diverse krydder og blir næringsrik supersnacks som både kan nytes som dei er, eller tilsettes i for eksempel salater for ekstra crunch. Utrulig godt og smakfullt, men her kan man justere type og mengde krydder etter kor sterkt man ønsker det.
Eg har tidligere delt oppskrift på ristede kikerter, men dei har aldri blitt heilt knasande sprø. Eg har prøvd og feila nokre ganger den siste tida og funne fram til en framgangsmetode som gir garantert gjennomsprø kikertsnacks! Det tar litt tid, men krever minimalt med innsats. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, for dei kommer til å forsvinne fort:
Ristede kikerter, 1 skål 1 boks kikerter ( 250-300 g avrent) krydder etter smak, eg brukte: eit dryss salt og pepper, paprikakrydder, spisskummen, kvitløk
Slik gjr du: 1. Forvarm ovnen til 150 grader. Skyll kikertene godt under kaldt vatn og la dei renne godt av seg. Spre over tørkepapir og la dei bli så tørre om mulig.
2. Ha kikertene over i en bolle, tilsett rikelig med krydder og bland godt. Spre over en langpanne med bakepapir.
3. Steik midt i ovnen, vanlig over-undervarme i ca. 60 minutter. Snu litt på kikertene underveis. Sett deretter på varmluft og steik i 15 minutter. Følg med på slutten så kikertene ikkje svir seg. Avkjøl.
Mulighetane for variasjon er mange når det kommer til krydder: lag gjerne en enkel variant med maldonsalt, eller kjør på med chili, kajannepepper, grillkrydder, kvitløk, tacokrydder også vidare…
Prøv å bytte ut fredagschipsen med denne snacken, det kan virkelig ikkje måle seg med en pakke potetgull – dette både smaker og gjer bedre for kroppen 🙂 Kikerter er både proteinrikt og fiberrikt, og inneholder en rekke vitaminer og mineraler!
Håper du er overbevist og vil prøve deg 🙂

God mandag!

Har du prøvd ristede kikerter før? Kikerter ovnsbakes med diverse krydder og blir næringsrik supersnacks som både kan nytes som dei er, eller tilsettes i for eksempel salater for ekstra crunch. Utrulig godt og smakfullt, men her kan man justere type og mengde krydder etter kor sterkt man ønsker det.

Eg har tidligere delt oppskrift på ristede kikerter, men dei har aldri blitt heilt knasande sprø. Eg har prøvd og feila nokre ganger den siste tida og funne fram til en framgangsmetode som gir garantert gjennomsprø kikertsnacks! Det tar litt tid, men krever minimalt med innsats. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, for dei kommer til å forsvinne fort:

Ristede kikerter, 1 skål
1 boks kikerter ( 250-300 g avrent)
krydder etter smak, eg brukte:
eit dryss salt og pepper, paprikakrydder, spisskummen, kvitløk

Slik gjr du:
1. Forvarm ovnen til 150 grader. Skyll kikertene godt under kaldt vatn og la dei renne godt av seg. Spre over tørkepapir og la dei bli så tørre om mulig.

2. Ha kikertene over i en bolle, tilsett rikelig med krydder og bland godt. Spre over en langpanne med bakepapir.

3. Steik midt i ovnen, vanlig over-undervarme i ca. 60 minutter. Snu litt på kikertene underveis. Sett deretter på varmluft og steik i 15 minutter. Følg med på slutten så kikertene ikkje svir seg. Avkjøl.


Mulighetane for variasjon er mange når det kommer til krydder:
lag gjerne en enkel variant med maldonsalt, eller kjør på med chili, kajannepepper, grillkrydder, kvitløk, tacokrydder også vidare…


Prøv å bytte ut fredagschipsen med denne snacken, det kan virkelig ikkje måle seg med en pakke potetgull – dette både smaker og gjer bedre for kroppen 🙂 Kikerter er både proteinrikt og fiberrikt, og inneholder en rekke vitaminer og mineraler!

Håper du er overbevist og vil prøve deg 🙂

22 Kommentarer

g

gidru

24. november 2018

Kan du si litt mer om mengden med krydder som brukes? Når du skriver hvitløk, mener du hvitløkspulver?

Linda Stuhaug

25. november 2018

Du kan bruke både kvitløkskpulver og grovkverna kvitløk. Bruk eit godt dryss av dei ulike kryddertypane du, det eg gjer 🙂

S

Synne

24. april 2019

Digg!! Vi prøver å bli flinkere til å spise (like) kikerter, uten altfor mye hell utover humus. Men disse ble veldig gode, og sprøe! Jeg må være litt mer generøs med krydder neste gang jeg prøver bare. Prøvde egentlig pannestekte kikerter til tomatsuppe, ikke noen favoritt. Tilberedte resten av dem etter denne oppskriften, neste gang prøver jeg disse som tilbehør, tenker det blir litt som krutonger?

Linda Stuhaug

25. april 2019

Kjekt du likte denne oppskrifta, Synne 🙂 Vil ikkje påstå at det blir som krutonger, men det blir jo sprøtt og passer til mykje av det samme som ein bruker krutonger til 🙂

R

Reisetuppa

25. mars 2019

dette testet nå ! 😀

Linda Stuhaug

26. mars 2019

Håper det smakte 🙂

J

Jeanette

25. mars 2019

Hei. Hva kan gjøres når man ikke har varmluft på ovnen (gammel ovn) de 15 minuttene. Men vi har en dehydrator….

Linda Stuhaug

25. mars 2019

Hm. Du kan prøve med dehydrator 🙂 Ellers kan du fortsette å bruke over-undervarme, men steike den kanskje litt lengre!

E

Ellen

16. mars 2019

Knallgode 🙂 med salt, chilipulver, hvitløk og paprikakrydder.

Linda Stuhaug

17. mars 2019

Høyres godt ut Ellen 😀

M

Malin

4. februar 2022

Hei. Finnes det noen måte å lage sourcream/onion krydder til denne oppskriften?

Linda Stuhaug

5. februar 2022

Det er det heilt sikkert, men eg har ingen konkret oppskrift på det 🙂

K

Kirsten Athammer

23. februar 2022

Ser godt ut - så det skal prøves. Undres : hvor lenge holde de seg sprø? I fall ikke alt blir spist opp samme dag..

Linda Stuhaug

24. februar 2022

Dei holder seg sprø så lenge det er noke igjen :) Månedsvis/årevis😍

K

Kristina

12. januar 2020

Prøv airfryer – blir mye mye mer sprø og mindre gris i ovnen! Kjøpte en billig en på Rusta til 249 kr 😀

Linda Stuhaug

12. januar 2020

Mindre gris? Det her griser ikkje, hehe. Eg er ikkje så fan av sånne fancy dubbeditter, men kanskje eg vurderer det ein gang i framtida 😀 Takk for tips 🙂

L

Lisa

27. april 2020

Disse skal jeg prøve ut nå 🙂 Jeg kjøpte en kartong med økologiske kikerter, behøver jeg da å koke disse eller er det kun tørre kikerter som må kokes først?

Linda Stuhaug

27. april 2020

Det er kun tørre kikerter som skal kokast 🙂 Håper det smaker!

S

Stina

18. juli 2018

Disse er så gode, de gangene jeg ikke hat lyst på noe som helst mat, eller ikke finner på noe

Linda Stuhaug

23. juli 2018

Så kjekt å lese, Stina 😀 Alt for lenge sida eg har laga desse no – men fikk akutt lyst på rista kikerter!!

M

Mari

3. juli 2018

Hei, vet Linda ikke teller kalorier. men disse kan umulig være kalori rike? vil dempe pms kravingsene mine. haha

Linda Stuhaug

3. juli 2018

Det er ikkje verre enn å sjå bakpå boksen på kikertene, så ser du at kikerter ikkje er kalorírikt 🙂 Et med god samvittighet, Mari!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg