Linda Stuhaug

Annonse

16. desember 2022

Saftig julebrød uten sukker

Saftig julebrød uten sukker
Hei! Er det ein typisk juleoppskrift eg alltid har likt skikkelig godt, så er det julebrød med rosiner. Det er egentlig litt merkelig, og eg er generelt sett ikkje noke glad i gjærbakst... Men akkurat julebrød med smør, brunost og syltetøy er noke av det beste eg får i juletider🤩
Eg har hatt en oppskrift i arkivet fra før, men no har eg laga en ny og bedre versjon! Har du lyst å lage saftig julebrød uten sukker, ja då må du lese vidare ;) Det var og fleire som hadde veldig lyst å smake under fotorunden, haha:
Ingredienser, 1 stort brød: 100 g smør 3 dl valfri mjølk 1 egg 500 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl 75 g fiberfin (eller 75 g ekstra mjøl) 50 g sukrin+ eller finesse 1⁄2 pakke tørrgjær 1 ss flytande honning (næring til gjæren) 1 ts kardemomme 100 g rosiner
Slik gjer du: 1. Smelt smør og ha oppi mjølk. Varm til det er fingervarmt og ha oppi egget.
2. Ha mjøl, fiberfin, søtning, tørrgjær, honning og kardemomme i ei eltemaskin. Hell oppi det våte.
3. Elt deigen til den er glatt og smidig, cirka 10 minutt. Juster undervegs med litt ekstra mjøl om nødvendig. Ha oppi rosinene heilt til slutt. Dekk til deigen og la den heve på en lun plass til dobbel størrelse, 1–2 timer. 4. Kna ut deiga og form til eit avlangt brød. Dekk til og etterhev på en lun plass i 1-2 timer. 5. Pensle brødet med egg og steik på 180 grader, nederste rille i 30-40 minutt, til det er godt gyllent. Avkjøl på rist.
Brødet holde seg saftig eit par dager, men kan også frysast!
Håper det frister :) God helg alle sammen!

Hei!

Er det ein typisk juleoppskrift eg alltid har likt skikkelig godt, så er det julebrød med rosiner. Det er egentlig litt merkelig, og eg er generelt sett ikkje noke glad i gjærbakst... Men akkurat julebrød med smør, brunost og syltetøy er noke av det beste eg får i juletider🤩


Eg har hatt en oppskrift i arkivet fra før, men no har eg laga en ny og bedre versjon! Har du lyst å lage saftig julebrød uten sukker, ja då må du lese vidare ;) Det var og fleire som hadde veldig lyst å smake under fotorunden, haha:

Ingredienser, 1 stort brød:
100 g smør
3 dl valfri mjølk
1 egg
500 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl
75 g fiberfin (eller 75 g ekstra mjøl)
50 g sukrin+ eller finesse
1⁄2 pakke tørrgjær
1 ss flytande honning (næring til gjæren)
1 ts kardemomme
100 g rosiner

Slik gjer du:
1.
Smelt smør og ha oppi mjølk. Varm til det er fingervarmt og ha oppi egget.

2. Ha mjøl, fiberfin, søtning, tørrgjær, honning og kardemomme i ei eltemaskin. Hell oppi det våte.

3. Elt deigen til den er glatt og smidig, cirka 10 minutt. Juster undervegs med litt ekstra mjøl om nødvendig. Ha oppi rosinene heilt til slutt. Dekk til deigen og la den heve på en lun plass til dobbel størrelse, 1–2 timer.

4. Kna ut deiga og form til eit avlangt brød. Dekk til og etterhev på en lun plass i 1-2 timer.

5. Pensle brødet med egg og steik på 180 grader, nederste rille i 30-40 minutt, til det er godt gyllent. Avkjøl på rist.


Brødet holde seg saftig eit par dager, men kan også frysast!


Håper det frister :) God helg alle sammen!

Annonse

6 Kommentarer

A

A

20. desember 2022

Hei Linda, Jeg savner da man kunne åpne flere oppskrifter samtidig og kunne åpne en link i en ny fane, uten å måtte gå inn på kun en oppskrift om gangen. Synes nettsiden din er litt kronglete nå. Bare et lite tips :)

Linda Stuhaug

21. desember 2022

Hei! Det er fint du seier ifra, umulig for meg å vite kva lesarane mine liker og ikkje :) Skal sjå kva eg klare å gjere med det😊

G

Guri

7. desember 2024

Kjempegodt julebrød. Vellykket hver gang.😀

Linda Stuhaug

13. desember 2024

Fantastisk😍

h

hilde

4. desember 2024

Hvilken mel kan brukes tåler ikke gluten

Linda Stuhaug

13. desember 2024

Har ingen glutenfrie alternativer :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg