Linda Stuhaug

Annonse

15. september 2016

Saftig og sukkerfri eplekake

Saftig og sukkerfri eplekake
Innholder annonselenker
God torsdag!
Først og fremst: tusen hjertelig takk for alle tilbakemeldinger på gårsdagens innlegg. Eg hadde aldri trudd responsen skulle bli så stor. Det er mange av dere som har våre i samme situasjon som meg, som er midt i situasjonen, eller som jobber seg ut av den. Det rører meg at fleire deler sin historie, og det er veldig kjekt for meg å bli kjent med dere lesere på en litt anna måte.
Les gjerne innlegget her: «det evige kalorspørsmålet«.
Over til en dagens oppskrift – det er trossalt eplesesong, kan ikkje unngå å lage eplekaka då vell! Denne kaka er sukkerfri og glutenfri ved litt endringer av meltype. Den holder seg saftig fleire dager i kjøleskapet og kan fint fryses. Den smaker jo som nybakt om den varmes litt i ovnen før servering, så den er minst like god fra fryseren 🙂
Saftig og sukkerfri eplekake 4 egg 50 g sukrin+ 70 g sukrin gold 250 g kesam 80 g havremel* 80 g speltmel* 2 ts bakepulver 1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes 2 ts kanel – 6 norske epler 2-3 ss sukrin gold 1 ts kanel 1 neve skivede eller hakkede mandler
Slik gjer du: Sett ovnen på 175 grader. Start med å dele eplene i terninger, strø over sukrin gold og kanel. La eplene bli varme og møre, då har du tre valg: ha i en bolle, sett i mikrobølgeovnen i 3-4 minutter, steik på middels varme i steikepanna eller ovnsbak ca 10 minutter. Dette er for å unngå harde eplebiter i kaka.
Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra. Juster med litt vatn om nødvendig for å få ei fyldig kakerøre, maks 0,5- 1 dl. Hell halve røra i en smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Ha over halvparten av eplene, hell resten av kakerøra over, og fordel resten av eplene på toppen. Eg hadde også en neve skivede mandler på toppen, dette var veldig godt, men er ikkje nødvendig.
Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl kaka på rist.
Tips og alternativer* Istedenfor havremel og speltmel kan du bruke anna tørrvare. Anbefaler å kombinere to forskjellige. Vær obs på at meltyper har ulike bakeegenskaper, spørr gjerne om du lurer, så du sikrer deg eit bra resultat. For glutenfri variant kan eg anbefale en kombinasjon mellom glutenfritt havremel og lyst bokhvetemel.
Vil du lage ei ekstra saftig og smakfull kake kan eg anbefale å lage eplekake med innbakt vaniljekrem. Mi oppskrift finner du blant anna her. Fyll i midten eller på toppen, og følg ellers instruksene ovenfor. Nydelig 🙂
Kaka kan fint serveres uten ekstra tilbehør, men her er nokre anbefalinger:
Vaniljeis – mi oppskrift finner du her. Vaniljekrem – mi oppskrift finner du her. Kremostglasur – mi oppskrift finner du her. Vaniljekesam, vaniljeyoghurt eller naturell yoghurt som du søter sjølv.
Velbekomme, håper det smaker 🙂

Innholder annonselenker

God torsdag!

Først og fremst: tusen hjertelig takk for alle tilbakemeldinger på gårsdagens innlegg. Eg hadde aldri trudd responsen skulle bli så stor. Det er mange av dere som har våre i samme situasjon som meg, som er midt i situasjonen, eller som jobber seg ut av den. Det rører meg at fleire deler sin historie, og det er veldig kjekt for meg å bli kjent med dere lesere på en litt anna måte.

Les gjerne innlegget her: «det evige kalorspørsmålet«.

Over til en dagens oppskrift – det er trossalt eplesesong, kan ikkje unngå å lage eplekaka då vell! Denne kaka er sukkerfri og glutenfri ved litt endringer av meltype. Den holder seg saftig fleire dager i kjøleskapet og kan fint fryses. Den smaker jo som nybakt om den varmes litt i ovnen før servering, så den er minst like god fra fryseren 🙂

Sanity Image


Saftig og sukkerfri eplekake
4 egg
50 g sukrin+
70 g sukrin gold
250 g kesam
80 g havremel*
80 g speltmel*
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
2 ts kanel

6 norske epler
2-3 ss sukrin gold
1 ts kanel
1 neve skivede eller hakkede mandler

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader. Start med å dele eplene i terninger, strø over sukrin gold og kanel. La eplene bli varme og møre, då har du tre valg: ha i en bolle, sett i mikrobølgeovnen i 3-4 minutter, steik på middels varme i steikepanna eller ovnsbak ca 10 minutter. Dette er for å unngå harde eplebiter i kaka.

Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra. Juster med litt vatn om nødvendig for å få ei fyldig kakerøre, maks 0,5- 1 dl. Hell halve røra i en smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Ha over halvparten av eplene, hell resten av kakerøra over, og fordel resten av eplene på toppen. Eg hadde også en neve skivede mandler på toppen, dette var veldig godt, men er ikkje nødvendig.

Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl kaka på rist.

Sanity Image


Tips og alternativer*
Istedenfor havremel og speltmel kan du bruke anna tørrvare. Anbefaler å kombinere to forskjellige. Vær obs på at meltyper har ulike bakeegenskaper, spørr gjerne om du lurer, så du sikrer deg eit bra resultat. For glutenfri variant kan eg anbefale en kombinasjon mellom glutenfritt havremel og lyst bokhvetemel.

Vil du lage ei ekstra saftig og smakfull kake kan eg anbefale å lage eplekake med innbakt vaniljekrem. Mi oppskrift finner du blant anna her. Fyll i midten eller på toppen, og følg ellers instruksene ovenfor. Nydelig 🙂

Sanity Image


Kaka kan fint serveres uten ekstra tilbehør, men her er nokre anbefalinger:

Vaniljeis – mi oppskrift finner du her.
Vaniljekrem – mi oppskrift finner du her.
Kremostglasur – mi oppskrift finner du her.
Vaniljekesam, vaniljeyoghurt eller naturell yoghurt som du søter sjølv.

Velbekomme, håper det smaker 🙂

Annonse