Linda Stuhaug

Annonse

15. februar 2023

Saftige havrescones på 30 minutt!

Saftige havrescones på 30 minutt!
Åh, eg elska scones! Ikkje berre synes eg det smaker veldig godt, men det er også innimari raskt og enkelt å lage😍 Desse er ferdige på ca 30 minutt fra du starter på deiga til dei er ferdigstekt, dei er skikkelig saftige og gode, og passer like godt med som uten pålegg!
Du trenger, 1 scones: 1 boks kesam eller rømme (evt creme fraiche eller fyldig yoghurt) 1 dl melk 1 ss bakepulver 1 ts salt 175 g havregryn 175 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl Slik gjer du: 1. Ha alle ingrediensane utenom mjølet i en bolle visp lett sammen. Tilsett mjølet til slutt og rør inn med en slikkepott, deretter med hendene. 2. Klapp deiga ut på eit steikebrett med bakepapir. Bruk gjerne litt mjøl på hendene. Skjær opp i 4-8 biter med pizzahjul, ha over litt vatn og havregryn på toppen. 3. Steik på 200 grader, over-undervarme i 15-20 minutt, til sconesen er lett gyllen (min stod noke minutt for lenge, trenge Ikkje bli så brun altså). 4. Avkjøl på rist og server varm, lun eller kald!
Håper det frister😍 Fortsatt god onsdag!

Åh, eg elska scones! Ikkje berre synes eg det smaker veldig godt, men det er også innimari raskt og enkelt å lage😍 Desse er ferdige på ca 30 minutt fra du starter på deiga til dei er ferdigstekt, dei er skikkelig saftige og gode, og passer like godt med som uten pålegg!

Du trenger, 1 scones:
1 boks kesam eller rømme (evt creme fraiche eller fyldig yoghurt)
1 dl melk
1 ss bakepulver
1 ts salt
175 g havregryn
175 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl

Slik gjer du:
1. Ha alle ingrediensane utenom mjølet i en bolle visp lett sammen. Tilsett mjølet til slutt og rør inn med en slikkepott, deretter med hendene.
2. Klapp deiga ut på eit steikebrett med bakepapir. Bruk gjerne litt mjøl på hendene. Skjær opp i 4-8 biter med pizzahjul, ha over litt vatn og havregryn på toppen.
3. Steik på 200 grader, over-undervarme i 15-20 minutt, til sconesen er lett gyllen (min stod noke minutt for lenge, trenge Ikkje bli så brun altså).
4. Avkjøl på rist og server varm, lun eller kald!

Håper det frister😍

Fortsatt god onsdag!


Annonse

10 Kommentarer

E

Ellinor

19. januar 2024

Hei, takk for oppskriften! Bare av nysgjerrighet, hvorfor røre inn melet med slikkepott? Er det for å unngå å blande eller røre for mye? Lite erfaring med scones ☺️

Linda Stuhaug

21. januar 2024

Hei! Ingen spesiell grunn. Kva du tenker du vil røre med?😊

M

Maria

21. februar 2023

Kan man lage deigen som separate emner/rundstykker, istedenfor én stor. Tenker på som frokostrundstykker til familien😊

Linda Stuhaug

24. februar 2023

Ja, sjølvsagt :D

C

Carina

22. februar 2023

Lagde de i dag, ble veldig gode og saftige 😊

Linda Stuhaug

24. februar 2023

Så bra 😊

M

Maren

20. februar 2023

Hvor tykk bør den være før man steker den?

Linda Stuhaug

20. februar 2023

Tja, 2-3 cm ca :)

M

M

15. februar 2023

Ser nydelige ut! Må prøves, og ser jeg har en sånn stor boks gresk yoghurt naturell (laktosefri) i kjøleskapet, kan denne brukes? Blir det ala fyldig yoghurt? 😅 hilsen ei som er elendig når det kommer til baking:D

Linda Stuhaug

20. februar 2023

Det viktigaste er egentlig fettinnholdet, at det burde vere minst 5-6% fett, ellers blir det berre tørt😃 Håper dei smaker <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg