Linda Stuhaug

11. mai 2014

Saftige, næringsrike søtpotetvafler!

Saftige, næringsrike søtpotetvafler!
Sukkerfri, glutenfri, melkefri vafler – med en spesiell søt smak, saftige og nydelige. Blei det litt for masse på en gang? Neida! Dette blir min nye favorittoppskrift på vafler, søtpoteta satte virkelig prikken over I-en!
Søtpotet er en svært næringsrik og allsidig grønnsak. Den er spesielt rik på betakaroten, i tillegg til å gi vitamin C, kostfiber og andre næringsstoffer. Betakarotenet virker beskyttande på alle kroppens celler, blant anna mot skader på arvestoffet som igjen kan lede til kreft, og den kan farge huden lekker sommerbrun uten kosttilskudd. Søtpoteta inneholder også blodsukkerregulerande hormon og har lav GI, og er proppfull av antioksidantene karotenoider som er bra for hud, syn og beskytter mot kreft og hjertesjukdom.
Saftige søtpotetvafler, 3 stk 1 stort egg 20 g havremel 15 g valgfri tørrvare* 50 g søtpotetmos* 1 ts sukrin+* Kanel og kardemomme Vatn til passe konsistens
*Eg hadde brukt vaniljeprotein som valgfri tørrvare, men siden eg ikkje tåler det no så brukte eg bokhvetemel. Bruk det du har og foretrekker, ut fra dine behov! Eg maler havremel sjølv av glutenfri havregryn, men du kan også erstatte den med anna tørrvare. Søtpotetmos lagde eg ved å dele søtpotet i 4, stikke litt med en gaffel, og deretter mikrobake i 6-7 minutter til den blei mør. Fjerna skall og moste med stavmikser til den blei jevn. Du kan også ovnsbake søtpoteta på 200 garder til den er ferdig. Sukrin+ kan byttes med anna tilsvarande søtning for 2 ts sukker.
Framgangsmetode Bland sammen alle ingrediensane og juster med vatn til passe konsistens. Eg brukte vell ca 1,5 dl – men det vil variere veldig etter kva tørrvare man har. La røra svelle nokre minutter før du steiker dei gylne i vaffeljern – du kan også lage pannekaker av samme oppskrift. Eg fikk 3 fyldige vaffelplater, nok til ei ihjelsvolten jente!
Som tilbehør kan du bruke det du liker, cottage cheese med sukkerfritt syltetøy og friske bær er min store favoritt!
På mine tre vaffelplater valgte eg forskjellig: En smurt med kokosmelk og friske bær (som bildene viser) En med heimelaga, sukkerfritt bringebærsyltetøy En med dette fantastiske nøtte-sjokoladepålegget og jordbær
Til søtpotetvaflene tok eg utgangspunk i mine tidligere oppskrifter på…
~ Søtpotetpannekaker ~
~ Sunne vafler ~
Det er jo stas når man bruker seg sjølv om inspirasjon! Vaflene blei spist til lunsj etter trening for min del – men dei passer like godt til frukost, kveldsmat, mellommåltid eller dessert. Det er nok lurt å doble/triple oppskriften om det er fleire som skal spise 🙂 En ny smaksopplevelse som eg ikkje trur eg hadde komt på om eg ikkje hadde fått påvist melkeintoleranse. Eg tenker konstant ut av komfortsonen og må justere og eksprimentere med nye ingredienser for å få det som eg ønsker. Når det er sagt så deler eg kun tips/oppskrifter som eg er fornøgd med, og det er ingen grunn for at ikkje alle kan lage og spise sjølv om det er glutenfritt og melkefritt (det kan jo også justeres).
Gleder meg til å dele mange fleire oppskrifter med dere framover! Det er jo så kjekt når dei blir tatt så godt imot 🙂

Sukkerfri, glutenfri, melkefri vafler – med en spesiell søt smak, saftige og nydelige.
Blei det litt for masse på en gang? Neida! Dette blir min nye favorittoppskrift på vafler, søtpoteta satte virkelig prikken over I-en!

Søtpotet er en svært næringsrik og allsidig grønnsak. Den er spesielt rik på betakaroten, i tillegg til å gi vitamin C, kostfiber og andre næringsstoffer. Betakarotenet virker beskyttande på alle kroppens celler, blant anna mot skader på arvestoffet som igjen kan lede til kreft, og den kan farge huden lekker sommerbrun uten kosttilskudd. Søtpoteta inneholder også blodsukkerregulerande hormon og har lav GI, og er proppfull av antioksidantene karotenoider som er bra for hud, syn og beskytter mot kreft og hjertesjukdom.

Saftige søtpotetvafler, 3 stk
1 stort egg
20 g havremel
15 g valgfri tørrvare*
50 g søtpotetmos*
1 ts sukrin+*
Kanel og kardemomme
Vatn til passe konsistens

*Eg hadde brukt vaniljeprotein som valgfri tørrvare, men siden eg ikkje tåler det no så brukte eg bokhvetemel. Bruk det du har og foretrekker, ut fra dine behov! Eg maler havremel sjølv av glutenfri havregryn, men du kan også erstatte den med anna tørrvare. Søtpotetmos lagde eg ved å dele søtpotet i 4, stikke litt med en gaffel, og deretter mikrobake i 6-7 minutter til den blei mør. Fjerna skall og moste med stavmikser til den blei jevn. Du kan også ovnsbake søtpoteta på 200 garder til den er ferdig. Sukrin+ kan byttes med anna tilsvarande søtning for 2 ts sukker.

Framgangsmetode
Bland sammen alle ingrediensane og juster med vatn til passe konsistens. Eg brukte vell ca 1,5 dl – men det vil variere veldig etter kva tørrvare man har. La røra svelle nokre minutter før du steiker dei gylne i vaffeljern – du kan også lage pannekaker av samme oppskrift. Eg fikk 3 fyldige vaffelplater, nok til ei ihjelsvolten jente!

Som tilbehør kan du bruke det du liker, cottage cheese med sukkerfritt syltetøy og friske bær er min store favoritt!

På mine tre vaffelplater valgte eg forskjellig:
En smurt med kokosmelk og friske bær (som bildene viser)
En med heimelaga, sukkerfritt bringebærsyltetøy
En med dette fantastiske nøtte-sjokoladepålegget og jordbær

Til søtpotetvaflene tok eg utgangspunk i mine tidligere oppskrifter på…

~ Søtpotetpannekaker ~

~ Sunne vafler ~


Det er jo stas når man bruker seg sjølv om inspirasjon!

Vaflene blei spist til lunsj etter trening for min del – men dei passer like godt til frukost, kveldsmat, mellommåltid eller dessert. Det er nok lurt å doble/triple oppskriften om det er fleire som skal spise 🙂 En ny smaksopplevelse som eg ikkje trur eg hadde komt på om eg ikkje hadde fått påvist melkeintoleranse. Eg tenker konstant ut av komfortsonen og må justere og eksprimentere med nye ingredienser for å få det som eg ønsker. Når det er sagt så deler eg kun tips/oppskrifter som eg er fornøgd med, og det er ingen grunn for at ikkje alle kan lage og spise sjølv om det er glutenfritt og melkefritt (det kan jo også justeres).

Gleder meg til å dele mange fleire oppskrifter med dere framover! Det er jo så kjekt når dei blir tatt så godt imot 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg