Annonse
3. mars 2016
Saftige og sukkerfri sjokolademuffins
Innlegget inneholder annonselenker
Hei!
Eg er midt i en hektisk eksamensperiode (som heldigvis er over imorgon!) og som pause fra lesinga for total utkopling går eg enten en tur i frisk luft, reiser på trening eller baker/lager mat. Måltidene mine blir som regel ganske raske og simple i desse periodene, og eg baker aldri søtsaker kun til meg sjølv. Derfor passer det perfekt å lage sunne sjokolademuffins som eksamenssnack når vi skal samles fleire for å øve til eksamen ilag!
Saftige, smakfulle og nydelige muffins uten tilsatt sukker og gluten, som også fint kan lages uten melk. Perfekt drivstoff til lesinga da dei gir stabilt blodsukker og metter litt ekstra 🙂
Like gode som mellommåltid, sunn kveldskos, turmat, kvardagsdessert eller til kaffikoppen:
Saftige og sukkerfri sjokolademuffins, 6-8 stk
2 egg
130 g kesam original
40 g havremjøl
25 g speltmjøl
20-25 g kakao
50 g sukrin gold
25 g sukrin+
1 ts bakepulver
en god klype salt
0,5 dl vatn
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til en jevn og glatt røre, la stå i 5 minutter og juster med litt ekstra væske om røra er veldig tjukk.
2. Fordel i 6-8 muffinsformer. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Steiketida vil variere fra ovn til ovn og størrelse på muffinsene. Avkjøl på rist.
Kremostglasur
100 g philadelphia
2-3 ss sukrinmelis
Rør sammen, smak til og ha over dei avkjølte muffinsane. Topp gjerne med litt finhakka nøtter og mørk sjokolade.
Bland gjerne inn 1 ss kakao og/eller 1-2 ss peanøttsmør i kremostglasuren for ekstra smak! Ellers er det mange ulike glasurer man kan lage å toppe på sjokolademuffinsene, mange ulike varianter er å finne i arkivet 🙂
Tips og alternativer*
– du kan bruke anna søtning tilsvarane 100 g sukker. Eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.
– andre tørrvarer kan også brukes istedenfor havremjøl/speltmjøl. For glutenfri muffins kan du for eksempel bytte speltmjøl med bokhvetemjøl. Spørr gjerne om du er usikker.
– for melkefri muffins: kesam kan erstattes av søtpotetmos, gresskarmos, most banan eller kokoskrem for like saftige og smakfulle muffins. Bruk kokoskrem istedenfor philadelphia i glasuren.
God torsdag!
Annonse
25 Kommentarer
Åse
4. oktober 2018

Linda Stuhaug
5. oktober 2018
Anita
16. mars 2019

Linda Stuhaug
17. mars 2019
Anita
16. mars 2019
Marta
14. mars 2019

Linda Stuhaug
14. mars 2019
Line
24. oktober 2019

Linda Stuhaug
24. oktober 2019
Caroline Usterud-Svendsen
21. oktober 2019
Caroline Usterud-Svendsen
21. oktober 2019

Linda Stuhaug
22. oktober 2019
Vigdis
13. april 2018

Linda Stuhaug
13. april 2018
Vigdis
13. april 2018
Gyda
12. april 2018

Linda Stuhaug
12. april 2018
Ingrid
4. april 2018

Linda Stuhaug
5. april 2018
Anna
20. april 2020

Linda Stuhaug
21. april 2020
Åsa
23. mars 2020

Linda Stuhaug
24. mars 2020
Anne-Kar Sandnes
7. januar 2023

Linda Stuhaug
8. januar 2023
SKRIV EN KOMMENTAR