Linda Stuhaug

3. mars 2016

Saftige og sukkerfri sjokolademuffins

Saftige og sukkerfri sjokolademuffins
Innlegget inneholder annonselenker Hei!
Eg er midt i en hektisk eksamensperiode (som heldigvis er over imorgon!) og som pause fra lesinga for total utkopling går eg enten en tur i frisk luft, reiser på trening eller baker/lager mat. Måltidene mine blir som regel ganske raske og simple i desse periodene, og eg baker aldri søtsaker kun til meg sjølv. Derfor passer det perfekt å lage sunne sjokolademuffins som eksamenssnack når vi skal samles fleire for å øve til eksamen ilag!
Saftige, smakfulle og nydelige muffins uten tilsatt sukker og gluten, som også fint kan lages uten melk. Perfekt drivstoff til lesinga da dei gir stabilt blodsukker og metter litt ekstra 🙂
Like gode som mellommåltid, sunn kveldskos, turmat, kvardagsdessert eller til kaffikoppen:
Saftige og sukkerfri sjokolademuffins, 6-8 stk 2 egg 130 g kesam original 40 g havremjøl 25 g speltmjøl 20-25 g kakao 50 g sukrin gold 25 g sukrin+ 1 ts bakepulver en god klype salt 0,5 dl vatn
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til en jevn og glatt røre, la stå i 5 minutter og juster med litt ekstra væske om røra er veldig tjukk.
2. Fordel i 6-8 muffinsformer. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Steiketida vil variere fra ovn til ovn og størrelse på muffinsene. Avkjøl på rist.
Kremostglasur 100 g philadelphia 2-3 ss sukrinmelis
Rør sammen, smak til og ha over dei avkjølte muffinsane. Topp gjerne med litt finhakka nøtter og mørk sjokolade.
Bland gjerne inn 1 ss kakao og/eller 1-2 ss peanøttsmør i kremostglasuren for ekstra smak! Ellers er det mange ulike glasurer man kan lage å toppe på sjokolademuffinsene, mange ulike varianter er å finne i arkivet 🙂
Tips og alternativer* – du kan bruke anna søtning tilsvarane 100 g sukker. Eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.
– andre tørrvarer kan også brukes istedenfor havremjøl/speltmjøl. For glutenfri muffins kan du for eksempel bytte speltmjøl med bokhvetemjøl. Spørr gjerne om du er usikker.
– for melkefri muffins: kesam kan erstattes av søtpotetmos, gresskarmos, most banan eller kokoskrem for like saftige og smakfulle muffins. Bruk kokoskrem istedenfor philadelphia i glasuren.
God torsdag!

Innlegget inneholder annonselenker

Hei!

Eg er midt i en hektisk eksamensperiode (som heldigvis er over imorgon!) og som pause fra lesinga for total utkopling går eg enten en tur i frisk luft, reiser på trening eller baker/lager mat. Måltidene mine blir som regel ganske raske og simple i desse periodene, og eg baker aldri søtsaker kun til meg sjølv. Derfor passer det perfekt å lage sunne sjokolademuffins som eksamenssnack når vi skal samles fleire for å øve til eksamen ilag!

Saftige, smakfulle og nydelige muffins uten tilsatt sukker og gluten, som også fint kan lages uten melk. Perfekt drivstoff til lesinga da dei gir stabilt blodsukker og metter litt ekstra 🙂

Like gode som mellommåltid, sunn kveldskos, turmat, kvardagsdessert eller til kaffikoppen:

Saftige og sukkerfri sjokolademuffins, 6-8 stk
2 egg
130 g kesam original
40 g havremjøl
25 g speltmjøl
20-25 g kakao
50 g sukrin gold
25 g sukrin+
1 ts bakepulver
en god klype salt
0,5 dl vatn

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til en jevn og glatt røre, la stå i 5 minutter og juster med litt ekstra væske om røra er veldig tjukk.

2. Fordel i 6-8 muffinsformer. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Steiketida vil variere fra ovn til ovn og størrelse på muffinsene. Avkjøl på rist.



Kremostglasur
100 g philadelphia
2-3 ss sukrinmelis

Rør sammen, smak til og ha over dei avkjølte muffinsane. Topp gjerne med litt finhakka nøtter og mørk sjokolade.

Bland gjerne inn 1 ss kakao og/eller 1-2 ss peanøttsmør i kremostglasuren for ekstra smak! Ellers er det mange ulike glasurer man kan lage å toppe på sjokolademuffinsene, mange ulike varianter er å finne i arkivet 🙂


Tips og alternativer*
– du kan bruke anna søtning tilsvarane 100 g sukker. Eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.

– andre tørrvarer kan også brukes istedenfor havremjøl/speltmjøl. For glutenfri muffins kan du for eksempel bytte speltmjøl med bokhvetemjøl. Spørr gjerne om du er usikker.

– for melkefri muffins: kesam kan erstattes av søtpotetmos, gresskarmos, most banan eller kokoskrem for like saftige og smakfulle muffins. Bruk kokoskrem istedenfor philadelphia i glasuren.



God torsdag!

Annonse

23 Kommentarer

Å

Åse

4. oktober 2018

Kan man putte frosne bringebær i røra? Må man evt. ta bort noe av de andre ingrediensene? 🙂

Linda Stuhaug

5. oktober 2018

Ja, det går sikkert fint – men følg oppskrifta ellers uansett 🙂

A

Anita

16. mars 2019

Fulgte oppskrift til punkt og prikke. Så derfor jeg ikke hvet hvorfor de ble tørre.. Sikklig kjipt siden smaken ble så innmari god!

Linda Stuhaug

17. mars 2019

Steikt dei for lenge, kanskje? Eller brukt mager kesam istedenfor original kesam? 😉

A

Anita

16. mars 2019

Laget disse her om dagen. De ble kjempe gode på smak. Men så tørre. Hva har jeg klart å gjøre feil?

M

Marta

14. mars 2019

Hvor mye banan trengs i oppskriften hvis det skal brukes som søtning?

Linda Stuhaug

14. mars 2019

Då ville eg bytta ut kesam med moden banan (most) 😉

L

Line

24. oktober 2019

hei! Hva kan man bruke i stedenfor kesam orginal? Jeg er laktoseintolerant, og er ikke alle butikker som selger laktosefri kesam? Kan laktosefri yoghurt naturell eller gresk yoghurt være et greit alternativ?

Linda Stuhaug

24. oktober 2019

Hei! Bruk laktosefri lettrømme du 😀 Evt creme fraiche! Naturell yoghurt kan vere eit alternativ også, så lenge den inneholder minst 8% fett 🙂

C

Caroline Usterud-Svendsen

21. oktober 2019

Hei Linda! Må bare få takke deg for verdens mest saftige muffins! Så nydelige og saftige i seg selv at vi behøver ikke noe. I mangel av kesam benyttet jeg Creme Fraische, og brukte 0,5dl Appelsinjuice istedet for vann. Det ble supert! Nok en gang, takk! Lykke til med boken. Mvh Caroline, Nøtterøy

C

Caroline Usterud-Svendsen

21. oktober 2019

…det skulle stå: vi behøvde ikke noe topping..

Linda Stuhaug

22. oktober 2019

Heisann! Så kjekt å lese at muffinsane falt i smak hos deg 😀 Det er stas! Tusen takk for lykkeønsking! Snart i trykken no 😀

V

Vigdis

13. april 2018

Disse ser veldig gode ut. Vet du om det går ann å droppe havremelet og kun bruke kokosmel istedenfor. Evt bytte havremelet med annet som ikke er mel av korn eller nøttemel.

Linda Stuhaug

13. april 2018

Muffinsane vil bli veldig tørre om du kun bruker kokosmel. Men du kan jo alltids prøve 😉 Eg kjem ikkje på/har ikkje erfaring med andre gode meltyper som ikkje er av korn…

V

Vigdis

13. april 2018

Vet du om annet som kan byttes som ikke er mel av korn eller nøttemel skulle det stå 🙂

G

Gyda

12. april 2018

Kan man bruke noe annet enn sukrin+?

Linda Stuhaug

12. april 2018

Ja, som det står kan du bruke anna søtning tilsvarande 100 g sukker 🙂 Evt. justere opp mengden sukrin gold (100 g) visst du har dette 🙂

I

Ingrid

4. april 2018

Går det å bruke 15g nøytral protein pulver istedenfor kokosmel? 🙂

Linda Stuhaug

5. april 2018

Ja 🙂

A

Anna

20. april 2020

Hei! Takk for oppskrift, kjempegode! Kan de fryses?

Linda Stuhaug

21. april 2020

Kjekt du likte dei! Ja, dei kan frysast 🙂

Å

Åsa

23. mars 2020

Hej Linda! 🙂 Varför använder du både sukrin + och sukrin Gold?

Linda Stuhaug

24. mars 2020

Hei! Fordi eg synes det gir det beste resultatet 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg