Linda Stuhaug

Annonse

3. mars 2016

Saftige og sukkerfri sjokolademuffins

Saftige og sukkerfri sjokolademuffins
Innlegget inneholder annonselenker Hei!
Eg er midt i en hektisk eksamensperiode (som heldigvis er over imorgon!) og som pause fra lesinga for total utkopling går eg enten en tur i frisk luft, reiser på trening eller baker/lager mat. Måltidene mine blir som regel ganske raske og simple i desse periodene, og eg baker aldri søtsaker kun til meg sjølv. Derfor passer det perfekt å lage sunne sjokolademuffins som eksamenssnack når vi skal samles fleire for å øve til eksamen ilag!
Saftige, smakfulle og nydelige muffins uten tilsatt sukker og gluten, som også fint kan lages uten melk. Perfekt drivstoff til lesinga da dei gir stabilt blodsukker og metter litt ekstra 🙂
Like gode som mellommåltid, sunn kveldskos, turmat, kvardagsdessert eller til kaffikoppen:
Saftige og sukkerfri sjokolademuffins, 6-8 stk 2 egg 130 g kesam original 40 g havremjøl 25 g speltmjøl 20-25 g kakao 50 g sukrin gold 25 g sukrin+ 1 ts bakepulver en god klype salt 0,5 dl vatn
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til en jevn og glatt røre, la stå i 5 minutter og juster med litt ekstra væske om røra er veldig tjukk.
2. Fordel i 6-8 muffinsformer. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Steiketida vil variere fra ovn til ovn og størrelse på muffinsene. Avkjøl på rist.
Kremostglasur 100 g philadelphia 2-3 ss sukrinmelis
Rør sammen, smak til og ha over dei avkjølte muffinsane. Topp gjerne med litt finhakka nøtter og mørk sjokolade.
Bland gjerne inn 1 ss kakao og/eller 1-2 ss peanøttsmør i kremostglasuren for ekstra smak! Ellers er det mange ulike glasurer man kan lage å toppe på sjokolademuffinsene, mange ulike varianter er å finne i arkivet 🙂
Tips og alternativer* – du kan bruke anna søtning tilsvarane 100 g sukker. Eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.
– andre tørrvarer kan også brukes istedenfor havremjøl/speltmjøl. For glutenfri muffins kan du for eksempel bytte speltmjøl med bokhvetemjøl. Spørr gjerne om du er usikker.
– for melkefri muffins: kesam kan erstattes av søtpotetmos, gresskarmos, most banan eller kokoskrem for like saftige og smakfulle muffins. Bruk kokoskrem istedenfor philadelphia i glasuren.
God torsdag!

Innlegget inneholder annonselenker

Hei!

Eg er midt i en hektisk eksamensperiode (som heldigvis er over imorgon!) og som pause fra lesinga for total utkopling går eg enten en tur i frisk luft, reiser på trening eller baker/lager mat. Måltidene mine blir som regel ganske raske og simple i desse periodene, og eg baker aldri søtsaker kun til meg sjølv. Derfor passer det perfekt å lage sunne sjokolademuffins som eksamenssnack når vi skal samles fleire for å øve til eksamen ilag!

Saftige, smakfulle og nydelige muffins uten tilsatt sukker og gluten, som også fint kan lages uten melk. Perfekt drivstoff til lesinga da dei gir stabilt blodsukker og metter litt ekstra 🙂

Like gode som mellommåltid, sunn kveldskos, turmat, kvardagsdessert eller til kaffikoppen:

Sanity Image

Saftige og sukkerfri sjokolademuffins, 6-8 stk
2 egg
130 g kesam original
40 g havremjøl
25 g speltmjøl
20-25 g kakao
50 g sukrin gold
25 g sukrin+
1 ts bakepulver
en god klype salt
0,5 dl vatn

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen alle ingrediensene til en jevn og glatt røre, la stå i 5 minutter og juster med litt ekstra væske om røra er veldig tjukk.

2. Fordel i 6-8 muffinsformer. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt. Steiketida vil variere fra ovn til ovn og størrelse på muffinsene. Avkjøl på rist.

Sanity Image



Kremostglasur
100 g philadelphia
2-3 ss sukrinmelis

Rør sammen, smak til og ha over dei avkjølte muffinsane. Topp gjerne med litt finhakka nøtter og mørk sjokolade.

Bland gjerne inn 1 ss kakao og/eller 1-2 ss peanøttsmør i kremostglasuren for ekstra smak! Ellers er det mange ulike glasurer man kan lage å toppe på sjokolademuffinsene, mange ulike varianter er å finne i arkivet 🙂

Sanity Image


Tips og alternativer*
– du kan bruke anna søtning tilsvarane 100 g sukker. Eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.

– andre tørrvarer kan også brukes istedenfor havremjøl/speltmjøl. For glutenfri muffins kan du for eksempel bytte speltmjøl med bokhvetemjøl. Spørr gjerne om du er usikker.

– for melkefri muffins: kesam kan erstattes av søtpotetmos, gresskarmos, most banan eller kokoskrem for like saftige og smakfulle muffins. Bruk kokoskrem istedenfor philadelphia i glasuren.

Sanity Image



God torsdag!

Annonse