Annonse
19. desember 2021
Sånn her lager du julas beste, sukkerfri risboller!
- 1 boks usøta, kondensert melk (320ml)
- 6 ss sukrin gold (eller anna søtning tilsvarande 6 ss sukker)
- 1 ss smør
- 50-60 g mørk, sukkerfri sjokolade – eller vanlig mørk sjokolade (minst 65% mørk)
- 2-3 ss sterk, avkjølt kaffe
- Puffa ris
- Kok opp usøta, kondensert melk, sukrin gold og smør. Du kan både bruke kjele og mikro. Rør innimellom og kok til du får ein fyldigare, karamellfarga masse med konsistens som kefir (den skal altså IKKJE koke like lenge som ved vaniljefudge).
- Bland inn mørk sjokolade, etterfulgt av kaffe. Avkjøl litt.
- Deretter vender du inn litt og litt puffa ris til den konsistensen du ønsker. Eg brukte rundt 50-60 g. Fordel i muffinsformer og sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskap!
Eg skal fortelle dåkke det at eg synes desse her er langt bedre enn «originalen»! Rett og slett fordi sjokoladeblandinga som eg blander inn i den puffa risen smaker SÅ digg! Litt utradisjonell, men nydelig god♥
Oppskrifta har fulgt meg sida 2014 og er blant topp 5 av mine mest populære jule-søtsaker, og idag får du den igjen med nye bilder og ikkje minst steg-for-steg framgangsmetode!
Du trenger, 20-25 stk
1 boks usøta, kondensert melk (320ml)
6 ss sukrin gold (eller anna søtning tilsvarande 6 ss sukker)
1 ss smør
50-60 g mørk, sukkerfri sjokolade – eller vanlig mørk sjokolade (minst 65% mørk)
2-3 ss sterk, avkjølt kaffe
Puffa ris
Framgangsmåte:
Kok opp usøta, kondensert melk, sukrin gold og smør. Du kan både bruke kjele og mikro. Rør innimellom og kok til du får ein fyldigare, karamellfarga masse med konsistens som kefir (den skal altså IKKJE koke like lenge som ved vaniljefudge).
Bland inn mørk sjokolade, etterfulgt av kaffe. Avkjøl litt.
Deretter vender du inn litt og litt puffa ris til den konsistensen du ønsker. Eg brukte rundt 50-60 g. Fordel i muffinsformer og sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskap!
Noke å lage til julekosen? Hååpe vertfall at det frister!
Annonse
6 Kommentarer
Inger
21. desember 2021

Linda Stuhaug
21. desember 2021
Inger
21. desember 2021

Linda Stuhaug
22. desember 2021
Kari
7. desember 2024

Linda Stuhaug
13. desember 2024
SKRIV EN KOMMENTAR