Annonse
19. desember 2021
Sånn her lager du julas beste, sukkerfri risboller!

Eg skal fortelle dåkke det at eg synes desse her er langt bedre enn «originalen»! Rett og slett fordi sjokoladeblandinga som eg blander inn i den puffa risen smaker SÅ digg! Litt utradisjonell, men nydelig god♥
Oppskrifta har fulgt meg sida 2014 og er blant topp 5 av mine mest populære jule-søtsaker, og idag får du den igjen med nye bilder og ikkje minst steg-for-steg framgangsmetode!
Du trenger, 20-25 stk
- 1 boks usøta, kondensert melk (320ml)
- 6 ss sukrin gold (eller anna søtning tilsvarande 6 ss sukker)
- 1 ss smør
- 50-60 g mørk, sukkerfri sjokolade – eller vanlig mørk sjokolade (minst 65% mørk)
- 2-3 ss sterk, avkjølt kaffe
- Puffa ris
Framgangsmåte:
- Kok opp usøta, kondensert melk, sukrin gold og smør. Du kan både bruke kjele og mikro. Rør innimellom og kok til du får ein fyldigare, karamellfarga masse med konsistens som kefir (den skal altså IKKJE koke like lenge som ved vaniljefudge).
- Bland inn mørk sjokolade, etterfulgt av kaffe. Avkjøl litt.
- Deretter vender du inn litt og litt puffa ris til den konsistensen du ønsker. Eg brukte rundt 50-60 g. Fordel i muffinsformer og sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskap!
Noke å lage til julekosen? Hååpe vertfall at det frister!
Eg skal fortelle dåkke det at eg synes desse her er langt bedre enn «originalen»! Rett og slett fordi sjokoladeblandinga som eg blander inn i den puffa risen smaker SÅ digg! Litt utradisjonell, men nydelig god♥

Oppskrifta har fulgt meg sida 2014 og er blant topp 5 av mine mest populære jule-søtsaker, og idag får du den igjen med nye bilder og ikkje minst steg-for-steg framgangsmetode!

Du trenger, 20-25 stk
- 1 boks usøta, kondensert melk (320ml)
- 6 ss sukrin gold (eller anna søtning tilsvarande 6 ss sukker)
- 1 ss smør
- 50-60 g mørk, sukkerfri sjokolade – eller vanlig mørk sjokolade (minst 65% mørk)
- 2-3 ss sterk, avkjølt kaffe
- Puffa ris

Framgangsmåte:
- Kok opp usøta, kondensert melk, sukrin gold og smør. Du kan både bruke kjele og mikro. Rør innimellom og kok til du får ein fyldigare, karamellfarga masse med konsistens som kefir (den skal altså IKKJE koke like lenge som ved vaniljefudge).
- Bland inn mørk sjokolade, etterfulgt av kaffe. Avkjøl litt.
- Deretter vender du inn litt og litt puffa ris til den konsistensen du ønsker. Eg brukte rundt 50-60 g. Fordel i muffinsformer og sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskap!

Noke å lage til julekosen? Hååpe vertfall at det frister!
Annonse
6 Kommentarer
I
Inger
21. desember 2021
Hei!
Tusen takk for så utrolig mange flotte oppskrifter du har.
Kan jeg bruke søtet kondensert melk i risbollene? Hva må jeg evnt regulere med andre ingredienser?
Stor takk fra Inger
Linda Stuhaug
21. desember 2021
Hei! Denne har eg ingen erfaring med, usikker på korleis den fungerer dessverre. Men du må gjerne prøve 🙂 Då slipper du naturligvis søtning, då denne er sukra i seg sjølv 🙂
I
Inger
21. desember 2021
Ok, tusen takk for svar 😊
En riktig god jul til deg 🎄
Linda Stuhaug
22. desember 2021
God jul til deg også 😀
K
Kari
7. desember 2024
Hei Linda. Takk for mange supre oppskrifter!
Prøver meg på risboller nå. Tenkte lage mye, så jeg har ganget oppskriften med 3. :)
Jeg hadde ikke Sukrin Gold, men Monkfruit Sweetener Golden. Tror den er ganske lik Sukrin. Problemet er at melken (med smør og søtning) ikke tykner. Den har kokt i over 1 time. :P Har du opplevd det samme? Noen tips? Takknemlig for svar.
Linda Stuhaug
13. desember 2024
Hei! Kok enda lengre - funker det ikkje så er det nok søtningen som har andre egenskaper😊
SKRIV EN KOMMENTAR