Linda Stuhaug

23. desember 2015

Seige kransekakekjeks

Seige kransekakekjeks
Hei alle sammen! Innom med den siste oppskrifta før jul, og ikkje minst ønske dere en riktig god jul. Først til oppskrifta: seige kransekake uten tilsatt sukker. Husker dere fjorårets suksess med seige kransekakestenger? Det blei faktisk en av dei mest populære juleoppskriftene mine! I år har eg valgt å lage dei som kransekakekjeks, men det kan man selfølgelig variere etter ønske.
Superingrediensen i denne oppskrifta er samme som i fjor: dadler. Dadlene gjer at man får den småseige konsistensen, samtidig som det bidrar med god sødme. Det blei veldig populært i fjor og er en gjenganger i mange oppskrifter blitt. Virkelig verdt å prøve, personlig liker eg desse bedre enn ekte vare!
Uten tilsatt sukker og gluten, bruk melkefri sjokolade for melkefritt resultat:
Seige kransekakekjeks, 8-10 stk 100 g mandler 3 store, saftige dadler, 60 g uten stein 2 dråper mandelessens 20 g sukrin+ en klype salt 1/2 eggekvitte
Slik gjer du: Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til alt er heilt smuldrette. Vend inn mandelessens, salt og sukrin+ før du tilsetter litt og litt av en eggekvitte for å få riktig konsistens. Det skal bli en smidig deig som du kan forme uten at den klisser så masse. Blir det veldig klissette kan du bruke litt tørrvare for riktig konsistens.
Rull opp kransekakestenger eller form til kjeks, ha dei over på bakepapirkledd langpanne og steik på 180 grader til dei er gylne i fargen, ca. 8-12 minutter. La dei bli heilt avkjølte.
Kransekakekjeksene er gode i seg sjølv, men ekstra godt med litt smelta, sukkerfri sjokolade over.
Småseige i midten og en god kransekakesmak. Nydelige!
Så da vil eg ønske alle mine lesere god jul! Eg kommer til å ta litt fri i jula, men nokre oppskrifter vil eg selfølgelig dele. Eg er heime på juleferie og vil utnytte fridagane før eg reiser tilbake til fullt kjør i Oslo 🙂
Eg må også takke til alle som stikker innom, legger igjen hyggelige ord, gir tilbakemeldinger, prøver ut oppskriftene mine og det som hører med. Det gleder virkelig mitt matglade hjerte 🙂 Eg føler lidenskapen min for dette berre blir større, masse takka vere dere! Håper alle pluss enda fleire vil følge meg vidare ut over nyåret!
Til slutt må eg oppfordre alle til å kose seg med god samvittighet i jula! Det er ikkje det mellom jul og nyttår som teller, men det mellom nyttår og jul. Januar kommer før vi veit ordet av det, og da er det alltid muligheter for å ta igjen tapte treningsøkter, sunne middager eller havregrøten til frukost. Eg har fått den del spørsmål om eg spiser «usunt» i jula. Kva man meiner med «usunt» er nok veldig forskjellig, men JA – selfølgelig spiser eg både julemat, julekaker, sjokolade, desserter og det som hører med, men uten å fråtse. Mine sunne matvaner følger med meg uansett høgtid, men med litt ekstra kos som nytes 🙂

Hei alle sammen!
Innom med den siste oppskrifta før jul, og ikkje minst ønske dere en riktig god jul. Først til oppskrifta: seige kransekake uten tilsatt sukker. Husker dere fjorårets suksess med seige kransekakestenger? Det blei faktisk en av dei mest populære juleoppskriftene mine! I år har eg valgt å lage dei som kransekakekjeks, men det kan man selfølgelig variere etter ønske.

Superingrediensen i denne oppskrifta er samme som i fjor: dadler. Dadlene gjer at man får den småseige konsistensen, samtidig som det bidrar med god sødme. Det blei veldig populært i fjor og er en gjenganger i mange oppskrifter blitt. Virkelig verdt å prøve, personlig liker eg desse bedre enn ekte vare!

Uten tilsatt sukker og gluten, bruk melkefri sjokolade for melkefritt resultat:


Seige kransekakekjeks, 8-10 stk
100 g mandler
3 store, saftige dadler, 60 g uten stein
2 dråper mandelessens
20 g sukrin+
en klype salt
1/2 eggekvitte

Slik gjer du:
Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til alt er heilt smuldrette. Vend inn mandelessens, salt og sukrin+ før du tilsetter litt og litt av en eggekvitte for å få riktig konsistens. Det skal bli en smidig deig som du kan forme uten at den klisser så masse. Blir det veldig klissette kan du bruke litt tørrvare for riktig konsistens.

Rull opp kransekakestenger eller form til kjeks, ha dei over på bakepapirkledd langpanne og steik på 180 grader til dei er gylne i fargen, ca. 8-12 minutter. La dei bli heilt avkjølte.

Kransekakekjeksene er gode i seg sjølv, men ekstra godt med litt smelta, sukkerfri sjokolade over.


Småseige i midten og en god kransekakesmak. Nydelige!


Så da vil eg ønske alle mine lesere god jul! Eg kommer til å ta litt fri i jula, men nokre oppskrifter vil eg selfølgelig dele. Eg er heime på juleferie og vil utnytte fridagane før eg reiser tilbake til fullt kjør i Oslo 🙂

Eg må også takke til alle som stikker innom, legger igjen hyggelige ord, gir tilbakemeldinger, prøver ut oppskriftene mine og det som hører med. Det gleder virkelig mitt matglade hjerte 🙂 Eg føler lidenskapen min for dette berre blir større, masse takka vere dere! Håper alle pluss enda fleire vil følge meg vidare ut over nyåret!

Til slutt må eg oppfordre alle til å kose seg med god samvittighet i jula! Det er ikkje det mellom jul og nyttår som teller, men det mellom nyttår og jul. Januar kommer før vi veit ordet av det, og da er det alltid muligheter for å ta igjen tapte treningsøkter, sunne middager eller havregrøten til frukost. Eg har fått den del spørsmål om eg spiser «usunt» i jula. Kva man meiner med «usunt» er nok veldig forskjellig, men JA – selfølgelig spiser eg både julemat, julekaker, sjokolade, desserter og det som hører med, men uten å fråtse. Mine sunne matvaner følger med meg uansett høgtid, men med litt ekstra kos som nytes 🙂

2 Kommentarer

C

Camilla Rung

18. mars 2018

Hei. Tenkte prøve disse, men har ikke dadler… kan je bruke sukrinmelis? Eller er det best med fibersirup?

Linda Stuhaug

18. mars 2018

Fibersirup 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg