Linda Stuhaug

Seige, sprø sjokolade- og peanøttkjeks

Seige, sprø sjokolade- og peanøttkjeks
Hei!
Kan eg friste med seige, søte og sprø kjeks med smak av sjokolade og peanøtt? Denne kombinsjonen er jo berre nydelig, og enda bedre i en slik kjeks!
Kjeksa er perfekt å ta med som tursnacks og mellommåltid, men passer like godt som sunn kos. Sukkerfri, glutenfri og melkefri kjeks – allergivennlige for dei fleste med andre ord 🙂
Du trenger, 20 stk 200 g usalta peanøtter 3 ss sukrin gold (evt. anna søtning tilsvarande 3 ss sukker) 2-3 ss kakao (smak til) 1 stor eggekvite 100 g fibersirup clear 1/3 ts maldonsalt
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.
2. Mal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor. Vend inn resten av ingrediensane.
3. For klatter (1 stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk en peanøtt ned i midten.
4. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til kjeksa er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.
Kjeksa får altså en seig konsistens, men er sprø i kantane. Heilt perfekt for min smak, iallefall 🙂
Desse søte, seige og sprø nøttekjeksa har eg laga i ganske mange ulike varianter no, og dei er virkelig en storfavoritt i heimen! Mange av dåkke lesere har og fått en ny favorittkjeks, og det gledes 🙂
Eg er tilbake i Oslo en svipptur, og du verden for en varme som slo imot meg klokka 22 igår kveld når eg landa. Her er jo reine sydentemperaturen! Vestlandet har fint vær også altså, men vi har jo ikkje den samme varmen der som her i Oslo 🙂 Skal nyte nokre varme dager innendørs med bachelorskriving no, og håper eg får levert iløpet av veka – så kan heller finværet utnyttast til det fulle.
Nyt onsdagen, godtfolk♥

Hei!

Kan eg friste med seige, søte og sprø kjeks med smak av sjokolade og peanøtt? Denne kombinsjonen er jo berre nydelig, og enda bedre i en slik kjeks!

Kjeksa er perfekt å ta med som tursnacks og mellommåltid, men passer like godt som sunn kos. Sukkerfri, glutenfri og melkefri kjeks – allergivennlige for dei fleste med andre ord 🙂

Du trenger, 20 stk
200 g usalta peanøtter
3 ss sukrin gold (evt. anna søtning tilsvarande 3 ss sukker)
2-3 ss kakao (smak til)
1 stor eggekvite
100 g fibersirup clear
1/3 ts maldonsalt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.

2. Mal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor. Vend inn resten av ingrediensane.

3. For klatter (1 stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk en peanøtt ned i midten.

4. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til kjeksa er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Kjeksa får altså en seig konsistens, men er sprø i kantane. Heilt perfekt for min smak, iallefall 🙂

Desse søte, seige og sprø nøttekjeksa har eg laga i ganske mange ulike varianter no, og dei er virkelig en storfavoritt i heimen! Mange av dåkke lesere har og fått en ny favorittkjeks, og det gledes 🙂



Eg er tilbake i Oslo en svipptur, og du verden for en varme som slo imot meg klokka 22 igår kveld når eg landa. Her er jo reine sydentemperaturen! Vestlandet har fint vær også altså, men vi har jo ikkje den samme varmen der som her i Oslo 🙂 Skal nyte nokre varme dager innendørs med bachelorskriving no, og håper eg får levert iløpet av veka – så kan heller finværet utnyttast til det fulle.

Nyt onsdagen, godtfolk♥

12 Kommentarer

S

Siv

1. juni 2021

Fint om utskriftsversjonen kun inneholder det mest nødvendige, helst bare 1 side.

Linda Stuhaug

2. juni 2021

Det er ikkje mulig per idag, dessverre.

M

Mari

25. mai 2018

Kan man bruke peanøttmel?

Linda Stuhaug

26. mai 2018

Du kan jo prøve 🙂 Eg veit ikkje om det fungerer, dessverre.

M

Maja

23. mai 2018

Jeg også leiter etter sjokoladen i oppskriften:) Og kan det gå med salte peanøtter tror du? Eller blir det altfor salt?

Linda Stuhaug

23. mai 2018

Huff – snakk om å glømme en viktig ingrediens! No er innlegget oppdatert 🙂 Neida, går fint å bruke salte peanøtter, då sløyfer du berre maldonsaltet!

S

Sandra

23. mai 2018

Ser utrulig gode ut! Satt akkurat å funderte på om eg skulle lage noko godt i dag; fekk svaret på det no! 🙂 Masse lykke til med bachelorinnspurten!

Linda Stuhaug

23. mai 2018

Tusen takk, Sandra! Håper kjeksa smaker 🙂

A

Andrea

23. mai 2018

De ser helt nydelige utMen skal det være kakaopulver i? Finner ikke sjokoladedelen i oppskriftenVil også si at du er en stor inspirasjonskilde for meg, virkelig ELSKER oppskriftene og ideene dine! Du er utrolig dyktig

Linda Stuhaug

23. mai 2018

Tusen takk, Andrea! Så koselig å lese <3 Det stemmer at det skal vere kakaopulver i. Eg har rett og slett glømt å skrive det, men no er det endra 🙂 Håper kjeksa faller i smak!

N

Neelam

9. juni 2018

Disse ble ikke vellykket. De smakte kunstig og bitter kakao. Og de forble klatter selv etter steking. Jeg fulgte oppskriften men brukte fibersirup gold siden jeg kun hadde det.

Linda Stuhaug

10. juni 2018

Synd dei ikkje falt i smak hos deg, slik er det rett og slett berre nokon ganger 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg