Annonse
4. mai 2015
Sjokolade kokoskrem
Mandag og ny veke!
Eg deler som regel kjøttfri alternativer på mandager, og idag er det eit supert frukost, lunsj eller kveldsmattips eg vil gi en repriseoppskrift på! I fjor på denne tida blei eg hekta på sjokolade kokoskrem til frukost som også falt i smak hos mange av dere, sammen med frisk frukt eller bær.
Dette er en fyldig, krema og mektig sjokoladekrem, rik på smak og næring. Eg har blitt litt hekta igjen med blåbær og belgiske jordbær som no er komt på butikken.
Sukkerfri, glutenfri og kan fint lages melkefri –
Innlegget inneholder annonselenker.
Sjokolade kokoskrem, 1 porsjon
100-150 g kokoskrem*
50-100 g gresk yoghurt eller mager kesam
20-30 g kakao
30 g sukrinmelis
10 g sukrin gold
en klype salt
Slik gjer du:
Miks sammen ingrediensane, gjerne med en miksmaster til alt er godt blanda. Hold igjen litt på kakao og søtning, og smak heller til. La gjerne sjokolade kokoskremen stå litt i kjøleskap for at smakane skal sette seg, ellers kan du fint spise den med en gang også.
Server med frisk frukt og bær etter smak og behag, gjerne litt nøtter eller lignande om du ønsker det!
Sjokolade kokoskremen er nydelig som glasur på kaker og muffins!
Tips og alternativer
– I den forrige varianten bruke eg kun 200 g kokoskrem. Det kan du fint gjere om du ønsker det. Cottage cheese eller anna yoghurt/kesam kan fint brukes istedenfor gresk yoghurt/mager kesam.
– Kokoskrem får du når en boks kokosmelk (ikkje light) står kaldt i kjøleskap, da skiller den seg og danner en fyldig krem øverst. Eg bruker kokosmelk fra merket Santa Maria, den liker eg best og den skiller seg alltid.
– Smak gjerne til med anna type søtning, men en pulverisert/flytande variant.
Sjokolade kokoskremen kan du fint lage kvelden i forveien og sette i kjøleskap, så er frukosten klar etter litt oppkutting av tilbehør på morgenkvisten.
Sunt, godt, raskt og enkelt – supermåltid for dei som er glad i sjokolade!
Annonse
4 Kommentarer
Mali Nikoline
3. august 2022
Linda Stuhaug
4. august 2022
Sigrid
16. oktober 2020
Linda Stuhaug
17. oktober 2020
SKRIV EN KOMMENTAR