Linda Stuhaug

14. april 2016

Sjokolade- og bananmuffins

Sjokolade- og bananmuffins
Hei alle sammen!
Kan eg friste med sunne, saftige bananmuffins med sjokolade? Kombinert røre i en muffins gir en spennande twist både på smak og utseende. Muffinsene er veldig raske og enkle å lage, akkurat slik eg veit dere liker det 🙂 Mektige og næringsrike, kan like gjerne nytes som turmat, sunn snack, frukost, kveldsmat eller mellommåltid.
Uten tilsatt sukker, kan fint lages uten melk og gluten:
Bananmuffins, 12 stk 2 godt modne bananer 150 g kesam 80 g havremel 40 g speltmel (evt. anna valgfri/glutenfri tørrvare) 2 ts bakepulver 80 g sukrin gold 30 g fibersirup gold (kan sløyfes) 3 egg 0,5-1 dl vatn 1 ss kakao
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader. Mos banenen til en klumpfri bananmos med en gaffel, tilsett kesam og egg.
2. Miks inn havremel, speltmel, bakepulver, sukrin gold og fibersirup til en jevn og glatt røre. La den svelle 3-4 minutter. Juster deretter med vatn (om nødvendig) til passe konsistens.
3. Del røra på to, tilsett kakao i eine delen. Fordel muffinsrørene i 2-3 lag i muffinsformer. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til muffinsene er gylne og gjennomstekt.
Server varme eller kalde, dei er så saftige og gode i seg sjølv, så noko ekstra glasur er ikkje nødvendig med mindre man ønsker det! Kan fint oppbevares eit par dager i kjøleskap.
Tips! – For melkefri muffins kan du bruke en ekstra banan istedenfor kesam. – Tilsett gjerne hakkede nøtter, peanøttsmør, hakka sjokolade eller lignande for ekstra smak og crunch. – Du kan også bruke anna søtning tilsvarande 80 g sukker.
Ha en strålande dag!

Hei alle sammen!

Kan eg friste med sunne, saftige bananmuffins med sjokolade? Kombinert røre i en muffins gir en spennande twist både på smak og utseende. Muffinsene er veldig raske og enkle å lage, akkurat slik eg veit dere liker det 🙂 Mektige og næringsrike, kan like gjerne nytes som turmat, sunn snack, frukost, kveldsmat eller mellommåltid.

Uten tilsatt sukker, kan fint lages uten melk og gluten:


Bananmuffins, 12 stk
2 godt modne bananer
150 g kesam
80 g havremel
40 g speltmel (evt. anna valgfri/glutenfri tørrvare)
2 ts bakepulver
80 g sukrin gold
30 g fibersirup gold (kan sløyfes)
3 egg
0,5-1 dl vatn
1 ss kakao

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Mos banenen til en klumpfri bananmos med en gaffel, tilsett kesam og egg.

2. Miks inn havremel, speltmel, bakepulver, sukrin gold og fibersirup til en jevn og glatt røre. La den svelle 3-4 minutter. Juster deretter med vatn (om nødvendig) til passe konsistens.

3. Del røra på to, tilsett kakao i eine delen. Fordel muffinsrørene i 2-3 lag i muffinsformer. Steik midt i ovnen i ca. 15 minutt, eller til muffinsene er gylne og gjennomstekt.

Server varme eller kalde, dei er så saftige og gode i seg sjølv, så noko ekstra glasur er ikkje nødvendig med mindre man ønsker det! Kan fint oppbevares eit par dager i kjøleskap.


Tips!
– For melkefri muffins kan du bruke en ekstra banan istedenfor kesam.
– Tilsett gjerne hakkede nøtter, peanøttsmør, hakka sjokolade eller lignande for ekstra smak og crunch.
– Du kan også bruke anna søtning tilsvarande 80 g sukker.


Ha en strålande dag!

Annonse

10 Kommentarer

A

Anne-Mari Gulbrandsen

1. april 2021

Er det mulig å bytte ut sukrin med vanlig sukker?

Linda Stuhaug

1. april 2021

Jaja, sjølvsagt 🙂

M

Maria

30. mars 2019

Hei, kan man bruke frossent bananer i oppskrifter med moden banan? ☺️

Linda Stuhaug

30. mars 2019

Hm, det veit eg ikkje. Du kan jo prøve 😉 Men eg trur nok ikkje det vil bli det samme, dessverre.

M

Maren

24. mai 2019

Hei! Et stort å viktig spørsmål! Legger du røren rett i de formene? Jeg gjorde det engang med en annen type og de hang bom fast..

Linda Stuhaug

24. mai 2019

Ja, det gjer eg. Men smør dei gjerne godt først 🙂

K

Karoline

18. mars 2018

Disse blir supergode 😀 Brukte vaniljekesam første gang og en blanding av de to andre gang og litt forskjellige forhold, men supergode hver gang 😀 Datteren min synes det er kjempegøy med de fine mønstrene man kan lage oppi. Bruker vanligvis en blanding av emmer og havre (mel og gryn) og ovnen min krever noe lengre steketid, men selv de jeg smaker på som er veldig myke inni er jo sykt godet da x) Takk for fin oppskrift som er brukt flere ganger=)

Linda Stuhaug

18. mars 2018

Herlig, Karoline! Så stas at matgleden er på plass hos dei små og – det er så viktig <3

L

Lena Mikalsen

5. mars 2018

Hei. Nå har jeg bakt disse og måtte også steke de nesten 30 min før de var ordentlig gjennomstekt. Jeg pleier ikke å måtte steke kaker lengre enn oppskriften tilsier. En såpass «tung» røre kan nok trenge litt ekstra steketid i mange ovner (mulig helt nye ovner steker svært raskt, min er noen år) Men gode var de

Linda Stuhaug

6. mars 2018

Eg stekte mine i berre ca. 15 minutt, men dette vil jo alltid variere ja 🙂 Derfor eg skriver «eller til muffinsane er gylne og gjennomstekt». Men det stemmer at ei slik røre ofte vil trenge litt ekstra tid på å gjennomsteike 🙂 Kjekt du likte dei!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg