Annonse
22. august 2016
Slik lager du søtpotetchips – garantert sprø!
Hei!
Har du prøvd å lage heimelaga, sunn søtpotetchips før, men aldri fått det skikkelig sprøtt? Å frityrsteike chipsen er jo en metode, men langt fra sunt. Eg har laga søtpotetchips som blir knasande sprø, heilt uten bruk av olje. Det er superenkelt og krever kun søtpotet og valgfritt krydder!
Chipsen må stå ei stund i ovnen, men det er nettopp dette som gjer resultatet så sprøtt. I mellomtida er det berre å styre på med andre ting, så det er slettes ikkje så krevande heller 🙂
Over til framgangsmetoden:
Sprø søtpotetchips
søtpotet
valgfritt krydder
Slik gjer du:
Skrell søtpoteta og del i tynne, tynne skiver med en skarp kniv. Fordel på eit/fleire steikebrett med bakepapir og strø over valgfritt krydder. Her er det berre å bruke det du liker, som for eksempel chili, urtesalt, spisskummin, kvitløkskrydder, eller kun eit dryss salt og pepper.
Steik midt i ovnen på 90 grader varmluft, i ca. 2,5- 3 timer, til søtpotetchipsen har fått en gyllen farge og skivene er bølgette i kantene. Bruker du fleire brett, la dei bytte plass underveis.
La søtpotetchipsen avkjøle på steikebrettet. Etter avkjøling blir det sprøtt og godt. Nytes så fort dei er avkjølt!
Nyt som sunn snacks, gjerne med en dip av eget ønske. Tatziki, kvitløksdressing, aioli eller guacamole er nokre alternativer! Ellers er søtpotetchips nydelig over kyllingsalat, i wraps eller som tilbehør til middagen.
Søtpotet er proppfull av betakaroten (vitamin A), vitamin C, fiber og kalium – dette er snakcs som nytes med den beste samvittighet kvardag som helg 🙂
Håper du er inspirert til å prøve!
Annonse
6 Kommentarer
Anne
15. juni 2023

Linda Stuhaug
20. juni 2023
Celine
4. september 2018
Gulla Nilsen
16. september 2018

Linda Stuhaug
18. september 2018

Linda Stuhaug
4. september 2018
SKRIV EN KOMMENTAR