Linda Stuhaug

14. desember 2018

Slik lager du sukkerfri kokosmakroner!

Slik lager du sukkerfri kokosmakroner!
God fredag! Bedre seint enn aldri, er det ikkje det ein seier? 🙂 
Er du på utkikk etter sukkerfri kokomakroner så har du vertfall komt riktig! Kokosmakroner er jo fra før på bloggen, men denne oppskrifta er gjort ein liten justering på. Eg har nemlig brukt litt Fibersirup Clear i tillegg til Sukrinmelis/Sukrin+, både for smaken sin del, men også for konsistensen sin del. Fibersirup nøytraliserer den litt isande smaken som Sukrinmelis kan gi (spesielt i typiske småkaker, der Sukrinvarianter ofte utgjer ein større del av det totale volumet), og i tillegg har jo Fibersirup den egenskapen med å gi en litt seig kjerne og sprø utside. Men har du ikkje Fibersirup og vil lage desse, så kan oppskrifta lagast uten også 🙂
Du trenger, ca. 12-15 stk 2 eggekviter 70 g Sukrinmelis eller 35 g Sukrin+ * 1/3 ts ekte vaniljepulver* 60 g Fibersirup Clear * 140 g kokosmasse
Slik gjer du: Pisk eggekviter med en miksmaster sammen med sukrinmelis/sukrin+ og ekte vaniljepulver til blandinga er lett og luftig. Vend inn Fibersirup Clear og kokosmasse.
Bruk to spiseskeier til å forme topper av kokosmassen på eit steikebrett med bakepapir. Steik på 180 grader, over-undervarme i ca. 9-12 minutt, eller til dei begynner å bli gylne. Avkjøl på steikebrettet.
Pynt gjerne med sjokolade om det er ønskelig. Oppbevarast i kakeboks.
Tips og alternativer* ♦ Sukrinmelis/Sukrin+ kan byttast med anna type søtning tilsvarande 70 g melis.
♦ Ekte vaniljepulver gir en veldig god smak i kokosmakronane. Har du ikkje dette kan du bruke frø fra 1 vaniljestang. Eventuelt kan det droppast.
♦ Du kan lage oppskrifta uten Fibersirup Clear, men kokosmakronane blir absolutt best med. Eventuelt må du då bruke 25 g ekstra søtning (for eksempel 30 g Sukrinmelis eller 15 g Sukrin+).
Kokosmakronane kan du pynte akkurat som du vil. Nokon liker dei best uten sjokolade, nokon liker mykje sjokolade. Eg har brukt litt sukkerfri, mørk sjokolade – aller mest for pynten sin del 😉
Kokosmakroner er mange sin favoritt! Vil du lage ein sukkerfri variant så håper eg du tester desse♥
God fredag og god helg!

God fredag!
Bedre seint enn aldri, er det ikkje det ein seier? 🙂 

Er du på utkikk etter sukkerfri kokomakroner så har du vertfall komt riktig! Kokosmakroner er jo fra før på bloggen, men denne oppskrifta er gjort ein liten justering på. Eg har nemlig brukt litt Fibersirup Clear i tillegg til Sukrinmelis/Sukrin+, både for smaken sin del, men også for konsistensen sin del. Fibersirup nøytraliserer den litt isande smaken som Sukrinmelis kan gi (spesielt i typiske småkaker, der Sukrinvarianter ofte utgjer ein større del av det totale volumet), og i tillegg har jo Fibersirup den egenskapen med å gi en litt seig kjerne og sprø utside. Men har du ikkje Fibersirup og vil lage desse, så kan oppskrifta lagast uten også 🙂

Du trenger, ca. 12-15 stk
2 eggekviter
70 g Sukrinmelis eller 35 g Sukrin+ *
1/3 ts ekte vaniljepulver*
60 g Fibersirup Clear *
140 g kokosmasse

Slik gjer du:
Pisk eggekviter med en miksmaster sammen med sukrinmelis/sukrin+ og ekte vaniljepulver til blandinga er lett og luftig. Vend inn Fibersirup Clear og kokosmasse.

Bruk to spiseskeier til å forme topper av kokosmassen på eit steikebrett med bakepapir. Steik på 180 grader, over-undervarme i ca. 9-12 minutt, eller til dei begynner å bli gylne. Avkjøl på steikebrettet.

Pynt gjerne med sjokolade om det er ønskelig. Oppbevarast i kakeboks.

Tips og alternativer*
♦ Sukrinmelis/Sukrin+ kan byttast med anna type søtning tilsvarande 70 g melis.

♦ Ekte vaniljepulver gir en veldig god smak i kokosmakronane. Har du ikkje dette kan du bruke frø fra 1 vaniljestang. Eventuelt kan det droppast.

♦ Du kan lage oppskrifta uten Fibersirup Clear, men kokosmakronane blir absolutt best med. Eventuelt må du då bruke 25 g ekstra søtning (for eksempel 30 g Sukrinmelis eller 15 g Sukrin+).

Kokosmakronane kan du pynte akkurat som du vil. Nokon liker dei best uten sjokolade, nokon liker mykje sjokolade. Eg har brukt litt sukkerfri, mørk sjokolade – aller mest for pynten sin del 😉

Kokosmakroner er mange sin favoritt! Vil du lage ein sukkerfri variant så håper eg du tester desse♥

God fredag og god helg!

18 Kommentarer

C

Cecilie

17. desember 2018

Hei! Er denne oppskriften bedre enn den andre du har synes du? De ser liksom «høyere»ut de andre.. Altså kanskje saftigere i midten?

Linda Stuhaug

17. desember 2018

Dette er nok den beste oppskrifta hittil ja 🙂

A

Anette

16. desember 2018

Nam, denne må testes! Takk for oppskrift 🙂

Linda Stuhaug

16. desember 2018

Håper dei faller i smak, Anette 😀

A

Ann-Mari S Eide

16. desember 2018

Hei. Eg synes dei vart vel søte og med litt ettersmak. Nokon eg kan redusere ? Ellers lette og god konsistens.

Linda Stuhaug

16. desember 2018

Du kan prøve å redusere litt på sukrinmelis/sukrin+ eventuelt 🙂

S

Solveig

15. desember 2018

Hei! Tror du jeg kan bruke Sukrin Gold istedenfor Sukrin+? Er kanskje et dumt spørsmål, men er første gang jeg bruker Sukrin i bakst

Linda Stuhaug

16. desember 2018

Hei! Det pleier som regel ikkje å vere eit problem å bytte, men eg ville brukt sukrin+ eller sukrinmelis i denne oppskrifta, rett og slett for at den skal løyse seg skikkelig opp i eggekvitene. Men du kan jo alltids prøve – kan hende det går heilt fint 🙂

H

Hanne

14. desember 2018

Hei. Jeg har fibersirup gold- kan jeg bruke det i stedetfor clear?

Linda Stuhaug

16. desember 2018

Du kan jo prøve 🙂 Eg ville ikkje brukt det sjølv i denne oppskrifta, men kan hende det blir bra!

S

Siw Kristiansen

11. desember 2019

Kan man bruke sukrinsirup gold?

Linda Stuhaug

11. desember 2019

Det er det einaste alternativet per idag. Men bruk litt mindre ekstra søtning 🙂

S

Silje Maria

8. desember 2019

Hei! Kan man bytte ut Fibersirup Clear med Sukrinsirup gold?

Linda Stuhaug

9. desember 2019

Det er det einaste alternativet pr idag 🙂

S

Silje Maria

10. desember 2019

Skal man da bruke like mye? Eller må man redusere mengden Sukrinsirup?

Linda Stuhaug

10. desember 2019

Like mykje, heller redusere litt på anna søtning 🙂 https://www.lindastuhaug.no/2019/11/15/kva-er-greia-med-fibersirup-og-den-nye-sukrinsirupen/

L

Lene Schou-andreassen

4. desember 2019

Hei. Når du skriver piskes lett, vil det si at det skal se ut som pisket marengsmasse før man tar i sirup og kokos?

Linda Stuhaug

5. desember 2019

Hei! Den skal ikkje piskast lett, men til den er lett og luftig 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg