Annonse
29. mars 2021
Slik lager du sukkerfri påskeegg – sjokoladekonfekt med krema melkefyll
Heisann!
Påska nærmer seg med stormskritt og mange sin store påskefavoritt er Freia sine påskeegg fylt med melkekrem. Er du klar over kor enkelt det er å lage heimelaga, sukkerfri variant? Like god – om ikkje bedre er mange tilbakemeldinger eg har fått på denne oppskrifta, inkludert både barn og dei meir kresne 😉
(PS! Dette er ein repost av innlegg som eg har delt tidligare)
Denne oppskrifta delte eg nemlig heilt tilbake i februar 2014 for første gang « Sukkerfri kinderegg med melkekrem». Den er i tillegg delt fleire ganger på bloggen, og eg har også med oppskrift i boka mi OPPTUR MED SUNN MAT; «Konfekt med melkekrem».
Men – eg har lyst å dele oppskrifta på nytt her på bloggen! For det første så har eg gjort eit par justeringer i oppskrifta, for det andre så har eg tredobla lesertalla mine sida 2014, så det er vell mange som ikkje har fått denne herligheten med seg enda 🙂
For å lage denne konfekten sukkerfri, så treng du sukkerfri melkesjokolade og sukkerfri kvit sjokolade. Det finner fleire ulike merker, men eg bruker merket CAVALIER. Denne er søta med stevia og eg kjøper den på helsekostbutikk 🙂
Påskeegga er laga som konfekt/små sjokolader, og du treng derfor silikonformer i valgfri form. Silikfonformer får du kjøpt på butikker som sunkost, jernia, kitchen, tilbords, ikea, panduro eller på nettbutikker som Ebay, økosjokolade… Visst du ønsker å lage oppskrifta som påskeegg der du kan ete melkekremen med skei, så kan du sjølvsagt det også.
Sukkerfri påskeegg – sjokolade fylt med melkekrem, 15-20 stk
♦ 100 g sukkerfri melkesjokolade
♦ 50 g sukkerfri kvit sjokolade
♦ ca. 50 g kremost naturell (philadelphia/kremgo/snøfrisk)
♦ 2-3 ts sukrinmelis*
♦ eit dryss ekte vaniljepulver (kan sløyfast)
Slik gjer du:
1. Sett silikonformene i frysaren i 10 minutt før du starter.
Smelt sukkerfri melkesjokolade – forsiktig. Fordel ei lita teskei i bunnen av silikonformer og bruk baksida av skeia til å bre oppover kantane. Hugs å spare litt av sjokoladen 😉
2. Sett i frysaren medan du lager melkefyllet; smelt sukkerfri kvit sjokolade. Visst du har kokosolje, bruk gjerne 1 ts av dette til å smelte sammen med sjokoladen. Rør inn kremost og smak til med sukrinmelis og ekte vaniljepulver.
3. Fordel melkekremen i sjokoladen, men la det vere igjen eit par mm til kanten. Fordel resten av sjokoladen som eit lokk over melkekremen. Sett i frysaren eller kjøleskap til sjokoladen har stivna.
4. Vend konfekten forsiktig ut av silikonformene. Oppbevarast i kjøleskap.
Tips og alternativ*
♦ Sukrinmelis kan byttast med anna type pulverisert/flytande søtning. Steviadråper, sukrin+, tagatesse eller lignande. Hugs å smake til!
♦ Bruk gjerne mørk sjokolade framfor melkesjokolade visst du ønsker det. Eg er veldig glad i mørk sjokolade, og lager gjerne denne konfekten med mørk framfor lys sjokkis.
♦ Smelte sukkerfri sjokolade: nokon synes dette er litt vanskelig, men her er trikset å smelte forsiktig og røre ofte. Du kan gjerne smelte over varmt vannbad, eller i mikroen. Visst du har kokosolje kan du tilsette 1 ts også i melkesjokoladen for å smelte den enklare.
Juster gjerne opp eller ned mengdene etter kor mange du vil lage. Cavalier har sukkerfri melkesjokolade i 85-grams plater, og sukkerfri kvit sjokolade (med crisp, den fungerer heilt fint) i 40-grams plater. Å kjøpe desse to er egentlig perfekt mengde for denne konfekten 🙂
Nokre gylne regler er;
♦ dobbelt så mykje melkesjokolade som kvit sjokolade.
♦ lik mengde kvit sjokolade som kremost naturell.
♦ alltid smake til melkekremen etter kor søt du ønsker den.
Antallet vil variere etter kor store silikonformer du har. Eggeformene eg har brukt ovenfor er litt mindre, men bruker eg for eksempel hjerteformer som er større, så blir det plass til meir sjokolade og melkekrem, og det blir litt færre;
Egentlig like greit å lage dei større synes eg, det er litt enklare også 🙂
Desse er allerede en stor favoritt på bloggen, det er ingen tvil om at dei er blant topp 3 av mest populære konfektoppskrifter. No håper eg at fleire vil prøve seg 😀
Hugs at eg blir kjempeglad for tilbakemeldinger på oppskrifter! Enten det er her i kommentarfeltet, på Facebook-sida mi HEReller instagram. Tag meg gjerne på instagram med både @lindastuhaug og #lindastuhaug, slik at eg både får varsel og finner igjen oppskriftene 🙂
Annonse
34 Kommentarer
Astrid
22. april 2019

Linda Stuhaug
23. april 2019
Karoline
11. april 2019

Linda Stuhaug
12. april 2019
Veronika
26. januar 2022

Linda Stuhaug
26. januar 2022
Meg 86
10. april 2022

Linda Stuhaug
11. april 2022
amalie
27. mars 2018

Linda Stuhaug
28. mars 2018
Ann
27. mars 2018

Linda Stuhaug
28. mars 2018
Anna
27. mars 2018

Linda Stuhaug
28. mars 2018
Anne-Britt
24. mars 2018

Linda Stuhaug
25. mars 2018
Rita
22. mars 2018

Linda Stuhaug
22. mars 2018
Gro
21. mars 2018

Linda Stuhaug
22. mars 2018
Karina Jensen
19. mars 2018

Linda Stuhaug
19. mars 2018
Marte
16. mars 2018

Linda Stuhaug
18. mars 2018
Mikki
16. mars 2018

Linda Stuhaug
18. mars 2018
Mikki
20. mars 2018

Linda Stuhaug
22. mars 2018
Kari Gomnæs
8. april 2020

Linda Stuhaug
9. april 2020
Silje
8. april 2020

Linda Stuhaug
9. april 2020
B
6. april 2020

Linda Stuhaug
6. april 2020
SKRIV EN KOMMENTAR