Annonse
13. desember 2021
Slik lager du sukkerfri, seige kransekakeatenger!
- Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Bland mandelmjøl med Sukrin+ og salt før du vender inn Sukrinsirup Gold. Bruk gjerne handa og kna godt til alt er blanda sammen.
- Trill deiga ut til ei pølse og del opp i passelige biter. Eg vog mine kransekakestenger til ca 20 gram og fekk akkurat 15 stk.
- Trill bitane til avlange pølser og legg på eit stekebrett med bakepapir. Steik midt i ovnen i 7-9 minutt, til dei er lett gylne på undersida. Steike du dei for lenge blir dei sprø og ikkje seige. Bedre å steike dei litt for lite enn litt for mykje 🙂
- Avkjøl på steikebrettet og pynt som du ønsker med smelta sjokolade og/eller melisglasur. Oppbevarat i en boks, kan stå både romtemperert og i kjøleskap!
Kransekakestenger er ein klassikar til jul, og denne oppskrifta her har fleire år på rad vore min mest populære juleoppskrift♥ Dette er også ein av mine favoritter, eg elska virkelig seige kransekakestenger!
Oppskrifta har eg fått fleire hundre gode tilbakemeldinger på, og mange av dei seier «Desse merker man på ingen måte er eit sukkerfritt/sunnare alternativ!» – og det er eg ganske så enig i.
Naturlig glutenfri, melkefri og veganske er dei også (bruk melkefri sjokolade til eventuell pynt) 🙂
Du trenger, 15 stk
200 g mandelmjøl*
100 g Sukrinsirup Gold
1 toppa ts Sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 topp ts sukker)
en god klype salt
*Eg kjøpte mandelmjøl på Extra (änglamark), men du kan bruke kva som helst merke så lenge det er vanlig, fullfett mandelmjøl og ikkje fettredusert. Du kan og finmale 200 g mandler å bruke det 🙂
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Bland mandelmjøl med Sukrin+ og salt før du vender inn Sukrinsirup Gold. Bruk gjerne handa og kna godt til alt er blanda sammen.
Trill deiga ut til ei pølse og del opp i passelige biter. Eg vog mine kransekakestenger til ca 20 gram og fekk akkurat 15 stk.
Trill bitane til avlange pølser og legg på eit stekebrett med bakepapir. Steik midt i ovnen i 7-9 minutt, til dei er lett gylne på undersida. Steike du dei for lenge blir dei sprø og ikkje seige. Bedre å steike dei litt for lite enn litt for mykje 🙂
Avkjøl på steikebrettet og pynt som du ønsker med smelta sjokolade og/eller melisglasur. Oppbevarat i en boks, kan stå både romtemperert og i kjøleskap!
Ser det fristande ut? Håper det!
Ha en finfin mandag!
Annonse
14 Kommentarer
Rita
6. desember 2022

Linda Stuhaug
11. desember 2022
Elin
22. desember 2021

Linda Stuhaug
23. desember 2021
Torill W Johansen
13. desember 2021

Linda Stuhaug
14. desember 2021
Ida
13. desember 2021

Linda Stuhaug
14. desember 2021
Eli
4. desember 2022

Linda Stuhaug
5. desember 2022
Turid
4. desember 2022

Linda Stuhaug
4. desember 2022
Marie
4. desember 2022

Linda Stuhaug
5. desember 2022
SKRIV EN KOMMENTAR