Annonse
14. februar 2020
Slik lager du verdens beste, sukkerfri vaniljefudge!
God fredag♥
Første gang eg delte oppskrifta mi på vaniljefudge var i januar 2014 ( innlegg her). Grunnoppskrifta har i utgangspunktet fulgt meg sida det, men den har blitt litt oppgradert og justert til det bedre på veien. Ikkje minst: den har blitt laga i utallige mange varianter!
Vaniljefudgen er superenkel å lage, krever kun 4 ingredienser, får en nydelig fudge-konsistens og smaker berre fantastisk! Eg koker min i mikrobølgeovnen fordi det går kjapt og er veldig lettvint, men det går også an å koke fudgen i ein kjele.
EDIT! Her hadde eg tidligare eit langt avsnitt om at den usøta vikingmelka eg brukte fra Nestle var utgått av produksjon. No er det komt eit nytt merke med usøta vikingmelk fra Tørsleffs som eg anbefaler å bruke. Det går også an å bruke kremfløyte 🙂
Du trenger, 18 store biter
3 dl usøta, kondensert melk (eller kremfløyte)
50 g Sukrin Gold
25 g Sukrinsirup Gold (evt. anna type sirup)
25 g smør
Valgfritt: eit godt dryss ekte vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang
Slik gjer du:
1. Ha alle ingrediensane i ein stor bakebolle som tåler sterk varme. Sett i mikrobølgeovnen på maks styrke i 5 minutt før du tar den ut og rører litt.
2. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse. Kor lang tid dette tar varierer fra mikro til mikro, hos meg tok det ca. 10 minutt. Følg godt med og rør ofte mot slutten av koketida, då det er fort at den brenner i bunn/kanter.
3. Hell blandinga i silikonformer eller en passande matboks/form med bakepapir. Avkjøl i kjøleskap.
4. Etter nokre timer er karamellen avkjølt og stivna. Ta ut av silikonformene og skjær eventuelt i passelige biter. Oppbevarast i kjøleskap.
PS! Ja, du kan koke karamellmassen i ein kjele også. Bruk litt over medium varme og la blandinga småkoke til ein fyldig, karamellfarga masse. Rør innimellom. Dette tar 30-60 minutt.
Eg synes vaniljefudgen blir hakket bedre med maldonsalt over før servering♥ Det har eg alltid brukt, og synes virkelig det setter prikken over i-en. Du kan og tilsette maldonsaltet i formen før du heller over karamellmassen, men eg synes det er like greit å ha det over etterpå også 🙂
Grunnoppskrifta er jo nettopp ei grunnoppskrift, så varier den gjerne med ulike smakstilsetninger. Salte nøtter, brente mandler, sjokoladebiter e.l er fint å tilsette i formen før du heller over karamellmassen 🙂 Eller du kan piffe opp fudgen etter den er ferdig stivna med å dyppe bitane i smelta sjokolade for eksempel.
Eg kjem vertfall til å lage denne i fleire varianter framover, det viktigaste for meg var å dele denne nye grunnoppskrifta med dokke først 🙂
Og hugs at dette er fudge! Med mjuk, saftig konsistens. Karamell skal jo vere seigt, og det er ikkje meininga at denne oppskrifta skal gi seige karameller 🙂
Nydelige som sukkerfri snacks, enten man vil eller må ha eit alternativ uten sukker 🙂
Håper det ser fristande ut♥ Som nevnt, det er ei oppskrift som i utgansgpunktet har fulgt meg i årevis, men som no trengte en liten oppfriskning med uten ingredienser som er utgått av produksjon!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne både @lindastuhaug #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så får eg både varsel OG finner eg dei igjen♥
Annonse
61 Kommentarer
Mari
1. oktober 2020

Linda Stuhaug
2. oktober 2020
Inger-Alin Solberg
11. september 2020

Linda Stuhaug
11. september 2020
Tove
22. mars 2021

Linda Stuhaug
22. mars 2021
Lisbeth Boman
5. februar 2022

Linda Stuhaug
5. februar 2022
Linda
9. desember 2021

Linda Stuhaug
10. desember 2021
Jeanette
20. februar 2020

Linda Stuhaug
20. februar 2020
Elisa
19. februar 2020

Linda Stuhaug
20. februar 2020
Stine Tomine Vigmostad
19. februar 2020

Linda Stuhaug
19. februar 2020
Jeanette
18. februar 2020

Linda Stuhaug
18. februar 2020
Anne Therese
15. februar 2020

Linda Stuhaug
16. februar 2020
Jeanette
14. februar 2020

Linda Stuhaug
14. februar 2020
Kathrine
2. desember 2022

Linda Stuhaug
3. desember 2022
Marta
10. april 2020

Linda Stuhaug
11. april 2020
Marta
10. april 2020

Linda Stuhaug
11. april 2020
Marta
10. april 2020
Camilla
8. april 2020

Linda Stuhaug
9. april 2020
Torbjørn
7. april 2020

Linda Stuhaug
8. april 2020
Anna
21. mars 2020

Linda Stuhaug
23. mars 2020
Elin
22. februar 2020

Linda Stuhaug
23. februar 2020
Jeanette
20. februar 2020

Linda Stuhaug
20. februar 2020
Silje
5. januar 2021
Marte
26. april 2021

Linda Stuhaug
26. april 2021
Borgen
31. januar 2021

Linda Stuhaug
1. februar 2021

Linda Stuhaug
6. januar 2021
Jens
12. desember 2020

Linda Stuhaug
13. desember 2020
Sofie
10. desember 2020

Linda Stuhaug
10. desember 2020
Amalie
6. desember 2020

Linda Stuhaug
6. desember 2020
Anette
19. november 2020

Linda Stuhaug
20. november 2020
Linn Cecilie
19. oktober 2020

Linda Stuhaug
20. oktober 2020
Tina
16. oktober 2020

Linda Stuhaug
17. oktober 2020
Eli
18. november 2024

Linda Stuhaug
19. november 2024
Eli
21. november 2024

Linda Stuhaug
22. november 2024
SKRIV EN KOMMENTAR