Linda Stuhaug

Annonse

30. september 2022

Smakfull enchiladas med kylling

Smakfull enchiladas med kylling
Hei dåkke! Ikkje heilt funne ut kva du skal ha til helgemiddag enda? Enchiladas er ein av mine favoritt helgemiddager, rett og slett fordi det er skikkeleg godt, og det tar så kort tid å forberede. Kanskje dette kan friste idag eller imorgon?🤩
PS! Eg foretrekker som alltid lomper framfor lefser, men du kan sjølvsagt bruke lefser (gjerne fullkornslefser!) dersom du heller ønsker det.
Ingredienser, ca. 4 personer: • 650 g kyllingfilet, i strimler • 1 paprika, i strimler • 1 rødløk, i skiver • 2 fedd kvitløk, finhakka • 10–12 lomper • Krydder: 1 ts spisskummen, 1 ts paprikakrydder, 1 ts grovkverna chili, salt og pepper • smør eller olje til steiking • salsasaus • raspa ost
Tibehør til servering: • frisk salat • rømme/kesam • ev. heimelaga guacamole
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Steik kyllingfilet, paprika, rødløk og kvit- løk til kyllingen er gjennomsteikt og løken er blank. Smak til med krydder.
2. Fyll lompene, rull dei saman og legg i ei ildfast form med bakepapir. Bruk gjerne ei tannstikke til å holde lompene sammen.
3. Topp lompene med salsasaus og raspa ost. Steik midt i ovnen til osten er smelta og lompene er sprø i kantane, ca. 8–12 minutt. Server straks med en frisk salat, rømme/kesam og eventuelt guacamole.
Velbekomme! God helg alle sammen♥︎

Hei dåkke! Ikkje heilt funne ut kva du skal ha til helgemiddag enda?

Enchiladas er ein av mine favoritt helgemiddager, rett og slett fordi det er skikkeleg godt, og det tar så kort tid å forberede. Kanskje dette kan friste idag eller imorgon?🤩

PS! Eg foretrekker som alltid lomper framfor lefser, men du kan sjølvsagt bruke lefser (gjerne fullkornslefser!) dersom du heller ønsker det.

Ingredienser, ca. 4 personer:
• 650 g kyllingfilet, i strimler
• 1 paprika, i strimler
• 1 rødløk, i skiver
• 2 fedd kvitløk, finhakka
• 10–12 lomper
• Krydder: 1 ts spisskummen, 1 ts paprikakrydder, 1 ts grovkverna chili, salt og pepper
• smør eller olje til steiking
• salsasaus
• raspa ost

Tibehør til servering:
• frisk salat
• rømme/kesam
• ev. heimelaga guacamole

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Steik kyllingfilet, paprika, rødløk og kvit- løk til kyllingen er gjennomsteikt og løken er blank. Smak til med krydder.

2. Fyll lompene, rull dei saman og legg i ei ildfast form med bakepapir. Bruk gjerne ei tannstikke til å holde lompene sammen.

3. Topp lompene med salsasaus og raspa ost. Steik midt i ovnen til osten er smelta og lompene er sprø i kantane, ca. 8–12 minutt. Server straks med en frisk salat, rømme/kesam og eventuelt guacamole.

Velbekomme!

God helg alle sammen♥︎

Annonse

4 Kommentarer

E

Eva Roberg

3. mars 2023

Hei Jeg ønsker lage enchilada til gjester. Har alltid brukt grove lefser. Ser du foretrekker lomper. Hva er grunnen til det? Smaken? Lettere å få til, eller å skjære gjennom? Eller størrelsen på pr posjon?

Linda Stuhaug

4. mars 2023

Hei! Det går på smak, er ikkje noke glad i lefse-smaken :) Du må gjerne bruke lefser!

Å

Åse

17. august 2023

Tenkte teste ut med rester av linsepannekaker. Tipper det fungerer bra 😉

Linda Stuhaug

21. august 2023

Absolutt :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg