Annonse
30. september 2022
Smakfull enchiladas med kylling
Hei dåkke! Ikkje heilt funne ut kva du skal ha til helgemiddag enda?
Enchiladas er ein av mine favoritt helgemiddager, rett og slett fordi det er skikkeleg godt, og det tar så kort tid å forberede. Kanskje dette kan friste idag eller imorgon?🤩
PS! Eg foretrekker som alltid lomper framfor lefser, men du kan sjølvsagt bruke lefser (gjerne fullkornslefser!) dersom du heller ønsker det.
Ingredienser, ca. 4 personer:
• 650 g kyllingfilet, i strimler
• 1 paprika, i strimler
• 1 rødløk, i skiver
• 2 fedd kvitløk, finhakka
• 10–12 lomper
• Krydder: 1 ts spisskummen, 1 ts paprikakrydder, 1 ts grovkverna chili, salt og pepper
• smør eller olje til steiking
• salsasaus
• raspa ost
Tibehør til servering:
• frisk salat
• rømme/kesam
• ev. heimelaga guacamole
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Steik kyllingfilet, paprika, rødløk og kvit- løk til kyllingen er gjennomsteikt og løken er blank. Smak til med krydder.
2. Fyll lompene, rull dei saman og legg i ei ildfast form med bakepapir. Bruk gjerne ei tannstikke til å holde lompene sammen.
3. Topp lompene med salsasaus og raspa ost. Steik midt i ovnen til osten er smelta og lompene er sprø i kantane, ca. 8–12 minutt. Server straks med en frisk salat, rømme/kesam og eventuelt guacamole.
Velbekomme!
God helg alle sammen♥︎
Annonse
4 Kommentarer
Eva Roberg
3. mars 2023

Linda Stuhaug
4. mars 2023
Åse
17. august 2023

Linda Stuhaug
21. august 2023
SKRIV EN KOMMENTAR