Linda Stuhaug

Smakfull, rask sorbêt

Smakfull, rask sorbêt
God lørdag!
En snartur innom med dagens mellommåltid som eg aldri går lei, nemlig sukkerfri sorbêt på 2 minutter. Denne kan varieres etter smak og behag, og ikkje minst toppes med masse godt! Dette er en gjenganger som mellommåltid, dessert eller lett kveldskos hos meg.
Uten tilsatt sukker, gluten, proteinrik, kalorilett og kan fint lages melkefri med kokosmelk –
Sukkerfri sorbêt, 1 porsjon ? 130 g yoghurt / kesam / kokosmelk ? 150 g frosne bær / frukt ? Søtning etter smak, f.eks sukrinmelis
Her kan man altså mikse frosne bær og frukt etter smak, som man kjører med stavmikser, blender eller foodprosessor sammen med yoghurt til en klumpfri sorbêt. Bruk mager kesam, yoplait yoghurt med smak, naturellyoghurt eller andre yoghurter du liker. Smak til med pulverisert søtning, eg pleier å bruke stevia og/ eller sukrinmelis. Server straks!
Når det kommer til bær og frukt er eg stort fan av bringebær og lager ofte rein bringebærsorbêt. I dagens skål miksa eg bringebær og mango. Mangosorbêt, kiwisorbêt, jordbærsorbêt, skogsbærsorbêt, ananassorbêt er andre alternativer, miks gjerne fleire typer frukt og bær! Ferskpressa sitonsaft eller limesaft er også godt å blande inn for ekstra syrlig smak
Denne kan fint lages i større porsjoner og ha i frysaren, men tin den litt før servering. Eg liker den aller best når den starter å smelte, og serverer den alltid med en gang.
Ha en fin helg vidare 🙂

God lørdag!

En snartur innom med dagens mellommåltid som eg aldri går lei, nemlig sukkerfri sorbêt på 2 minutter. Denne kan varieres etter smak og behag, og ikkje minst toppes med masse godt! Dette er en gjenganger som mellommåltid, dessert eller lett kveldskos hos meg.

Uten tilsatt sukker, gluten, proteinrik, kalorilett og kan fint lages melkefri med kokosmelk –

Sukkerfri sorbêt, 1 porsjon
? 130 g yoghurt / kesam / kokosmelk
? 150 g frosne bær / frukt
? Søtning etter smak, f.eks sukrinmelis

Her kan man altså mikse frosne bær og frukt etter smak, som man kjører med stavmikser, blender eller foodprosessor sammen med yoghurt til en klumpfri sorbêt. Bruk mager kesam, yoplait yoghurt med smak, naturellyoghurt eller andre yoghurter du liker. Smak til med pulverisert søtning, eg pleier å bruke stevia og/ eller sukrinmelis. Server straks!

Når det kommer til bær og frukt er eg stort fan av bringebær og lager ofte rein bringebærsorbêt. I dagens skål miksa eg bringebær og mango. Mangosorbêt, kiwisorbêt, jordbærsorbêt, skogsbærsorbêt, ananassorbêt er andre alternativer, miks gjerne fleire typer frukt og bær! Ferskpressa sitonsaft eller limesaft er også godt å blande inn for ekstra syrlig smak

Denne kan fint lages i større porsjoner og ha i frysaren, men tin den litt før servering. Eg liker den aller best når den starter å smelte, og serverer den alltid med en gang.

Ha en fin helg vidare 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg