Linda Stuhaug

4. august 2015

Smakfulle thaifiskekaker

Smakfulle thaifiskekaker
Hei!
Når eg var i København tidligere i vår fekk eg smaksprøver på nokre svært smakfulle fiskekaker. Eg skreiv fort ned smakene eg kjente igjen og prøvde meg på å lage lignande når eg kom heim igjen. Resultatet blei thai-inspirerte fiskekaker med masse smak som blei veldig gode!
Thaifiskekaker, 2-3 personer 500 g fersk torsk/ sei/ hyse 1 egg 1/2 rød chilli, finhakka 1 fedd kvitløk, finhakka 1 ss red curry paste 2 vårløk, hakka 10 sukkererter, hakka 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper evt. litt fersk koriander
Slik gjer du: Det er viktig at fisken er fersk når du lager fiskekaker så den ikkje mister bindeegenskapene sine. Skjær fisken i like store terninger og kjør raskt i en foodprosessor før du tilsetter resten av ingrediensene og blander godt. Form til fiskekaker og steik på middels varme med litt smør eller olje til du får god steikeskorpe og fiskekakene er gjennomstekt.
Eit tips er å prøvesteike ei lita kake for å smake til farsen med evt. meir krydder, eller bruke en liten spiseskei valgfritt mel for å binde farsen bedre sammen.
Fiskekakene kan serveres med det du ønsker av tilbehør! Eg anbefaler sukkerfri, heimelaga sweet chilli saus som du finner oppskrift på HER, sammen med ris eller potet, frisk salat eller andre grønnsaker. Ferskpressa limesaft før servering er også eit alternativ.
Heimelaga sweet chilisaus uten tilsatt sukker.
God middag!

Hei!

Når eg var i København tidligere i vår fekk eg smaksprøver på nokre svært smakfulle fiskekaker. Eg skreiv fort ned smakene eg kjente igjen og prøvde meg på å lage lignande når eg kom heim igjen. Resultatet blei thai-inspirerte fiskekaker med masse smak som blei veldig gode!

Thaifiskekaker, 2-3 personer
500 g fersk torsk/ sei/ hyse
1 egg
1/2 rød chilli, finhakka
1 fedd kvitløk, finhakka
1 ss red curry paste
2 vårløk, hakka
10 sukkererter, hakka
1/2 ts salt og 1/2 ts pepper
evt. litt fersk koriander

Slik gjer du:
Det er viktig at fisken er fersk når du lager fiskekaker så den ikkje mister bindeegenskapene sine. Skjær fisken i like store terninger og kjør raskt i en foodprosessor før du tilsetter resten av ingrediensene og blander godt. Form til fiskekaker og steik på middels varme med litt smør eller olje til du får god steikeskorpe og fiskekakene er gjennomstekt.

Eit tips er å prøvesteike ei lita kake for å smake til farsen med evt. meir krydder, eller bruke en liten spiseskei valgfritt mel for å binde farsen bedre sammen.

Fiskekakene kan serveres med det du ønsker av tilbehør!
Eg anbefaler sukkerfri, heimelaga sweet chilli saus som du finner oppskrift på HER, sammen med ris eller potet, frisk salat eller andre grønnsaker. Ferskpressa limesaft før servering er også eit alternativ.



Heimelaga sweet chilisaus uten tilsatt sukker.

God middag!

Annonse

4 Kommentarer

M

Margit

1. februar 2021

Er det vanskelig/ikke anbefalt å bruke frossen fisk, mtp at du skriver at fisken bør være fersk?

Linda Stuhaug

2. februar 2021

Frossen fisk binder mykje væske og mister mykje bindeevne, derfor er det ikkje heilt optimalt å bruke det til ulike fiskefarser. Du kan absolutt prøve, men konsistensen vil nok bli litt anna 🙂

S

Sissel Røneid

15. august 2019

Honning i staden for sukrin?

Linda Stuhaug

16. august 2019

I sausen du tenker på? Eg har aldri testa, eg trur kanskje honningsmaken vil bli litt dominerande. Men du kan jo prøve 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg