Linda Stuhaug

«Smoothie bowl»

«Smoothie bowl»
God mandag!
«Smoothie bowl» – eller på norsk: smoothie bolle / smoothie skål – har alltid våre den beste måten eg har spist smoothie på. Eg elsker at konsistensen er ekstra fyldig slik at eg må spise den med skei, toppa med ekstra frukt, bær, nøtter, havregryn, musli eller andre godsaker.
Like godt til frukost eller kveldsmat, og en super måte å få i seg litt ekstra frukt, bær og gjerne grønnsaker på!
Det er mange muligheter for variasjon både når det gjelder smoothien og toppingen, her er en enkel og smakfull variant med blåbær og bringebær:
Fyldig smoothie, 1 porsjon 1/2 banan 100 g frosne blåbær 100 g frosne bringebær 1 dl valgfri melk 150 g yoghurt naturell/gresk yoghurt/mager kesam, evt. kokoskrem
Topping ½ kiwi ½ banan 50 g blåbær en neve valnøtter kokosflak eller kokosmasse
Slik gjer du: Ha ingrediensene til smoothien i en blender og kjør sammen til en jevn konsistens. Ha over i en bolle.
Topp smoothien med skiver av banan og kiwi, ferske blåbær, valnøtter og kokosflak / kokosmassse. Toppingen kan du selfølgelig variere etter smak og behag! Spis smoothien med skei, gjerne til frukost eller lunsj.
Som regel slumper eg berre smoothien etter kva eg har tilgjengelig, har lyst på og kor sulten eg er, men eg skal prøve å komme med nokre fleire smakfulle varianter etterkvart 🙂 For å gjere smoothien ekstra næringsrik pleier eg også å tilsette avokado, kokosmelk, egg eller lignande – dere som har fulgt meg ei stund kjenner nok igjen det fra tidligere oppskrifter.
Det er kanskje litt feil tidspunk å dele smoothieoppskrift på, sida det er 13-20 minusgrader i Oslo om dagane. Men det er faktisk godt med smoothie uansett, dessuten ligger jo alltid oppskriftene i arkivet 🙂
God frukost!

God mandag!

«Smoothie bowl» – eller på norsk: smoothie bolle / smoothie skål – har alltid våre den beste måten eg har spist smoothie på. Eg elsker at konsistensen er ekstra fyldig slik at eg må spise den med skei, toppa med ekstra frukt, bær, nøtter, havregryn, musli eller andre godsaker.

Like godt til frukost eller kveldsmat, og en super måte å få i seg litt ekstra frukt, bær og gjerne grønnsaker på!

Det er mange muligheter for variasjon både når det gjelder smoothien og toppingen, her er en enkel og smakfull variant med blåbær og bringebær:



Fyldig smoothie, 1 porsjon
1/2 banan
100 g frosne blåbær
100 g frosne bringebær
1 dl valgfri melk
150 g yoghurt naturell/gresk yoghurt/mager kesam,
evt. kokoskrem

Topping
½ kiwi
½ banan
50 g blåbær
en neve valnøtter
kokosflak eller kokosmasse

Slik gjer du:
Ha ingrediensene til smoothien i en blender og kjør sammen til en jevn konsistens. Ha over i en bolle.

Topp smoothien med skiver av banan og kiwi, ferske blåbær, valnøtter og kokosflak / kokosmassse. Toppingen kan du selfølgelig variere etter smak og behag! Spis smoothien med skei, gjerne til frukost eller lunsj.

Som regel slumper eg berre smoothien etter kva eg har tilgjengelig, har lyst på og kor sulten eg er, men eg skal prøve å komme med nokre fleire smakfulle varianter etterkvart 🙂 For å gjere smoothien ekstra næringsrik pleier eg også å tilsette avokado, kokosmelk, egg eller lignande – dere som har fulgt meg ei stund kjenner nok igjen det fra tidligere oppskrifter.



Det er kanskje litt feil tidspunk å dele smoothieoppskrift på, sida det er 13-20 minusgrader i Oslo om dagane. Men det er faktisk godt med smoothie uansett, dessuten ligger jo alltid oppskriftene i arkivet 🙂

God frukost!

2 Kommentarer

K

Kristine

21. juli 2019

Det så godt ut! Noen tips til hva man kan ha oppi som kan gjøre at det metter en stund? Tenker å ha det til frokost

Linda Stuhaug

21. juli 2019

Tilsett eit rått egg 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg