Annonse
23. juni 2016
Snickers is uten sukker
Hei godtfolk!
Dagens oppskrift har eg gleda meg lenge til å dele. Den har blitt laga fleire ganger for å få det beste resultatet, og på mandag la eg ut bilde på facebooksida mi (følg meg gjerne her!) der eg skreiv at oppskrift kom iløpet av veka. Mange har venta og no kommer den endelig 🙂
Dette er altså sukkerfri snickers is, med vaniljeis i bunn, flytande karamellsaus, salte peanøtter og sjokolade. En av dei beste kombinasjonane eg veit om! Isen er veldig enkel å lage, men den krever litt tålmodighet da lag 1 må stå natta over. Men det er likevell minimalt med arbeid og ikkje så mange ingredienser som skal til, alt kan man finne på en dagligvarebutikk med godt utvalg:
Lag 1, vaniljeis:
2 dl kremfløte
1 dl kald usøta, kondensert melk (eller meir kremfløyte)
2 ss sukrin+
1/2 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfas)
Lag 2, karamell:
3 dl usøta, kondensert melk (eller kremfløyte)
50 g sukrin gold
25 g sukrinsirup (eller anna sukkerfri sirup, evt honning)
Lag 3, topping:
salte peanøtter
100 g sukkerfri sjokolade
Slik gjer du, dag 1:
1. Miks ingrediensene til vaniljeisen til en fyldig og luftig krem med miksmaster. Fordel i en passelig form kledd med bakepapir eller plast. Sett i fryseren til vaniljeisen har stivna, helst natta over.
2. Bland ingrediensene til karamellsausen i en stor bolle som tåler mikrobølgeovn, la massen koke i 5-10 minutter, til en rennande, men litt fyldigere karamellsaus. Etter avkjøling blir karamellsausen enda fyldigere. Du kan også koke massen i en liten kjele, men det vil ta litt lengre tid. Oppbevar i kjøleskap.
Slik gjer du, dag 2:
3. Fordel peanøtter over vaniljeisen, så nesten heile overflata er dekka, deretter karamellsausen. Sett tilbake i frysaren så karamellen får stivna litt.
4. Smelt sjokoladen og fordel som eit topplokk over karamellsausen. Sett i frysaren til sjokoladen er stivna.
Ved servering: kutt opp passelige biter med en stor, skarp kniv. La isen deretter stå litt romtemperert for at den skal mjukne opp litt 🙂
Du kan også dele opp isen og ha sjokoladetrekk heile veien rundt, slik som eg har gjort her:
Det blei litt meir gris under tillaging, så det var like greit å lage sjokoladetopping, og heller spise isen med skei:
Fantastisk god! Nesten ikkje til å tru at den er eit magrere og sukkerfritt alternativ 🙂
Håper det frister!
Har du spørsmål (ingrediensbytting eller lignande) er det berre å fyre laus i kommentarfeltet, så skal eg svare så godt eg kan 🙂
Ha en nydelig dag!
Annonse
22 Kommentarer
Anette
1. august 2019

Linda Stuhaug
5. august 2019
Tone
30. juli 2019

Linda Stuhaug
31. juli 2019
Inger Lise
30. juli 2019

Linda Stuhaug
31. juli 2019
Tommy S
24. juli 2019

Linda Stuhaug
29. juli 2019
Rannveig
22. juli 2019

Linda Stuhaug
22. juli 2019
Silje
27. mai 2018

Linda Stuhaug
28. mai 2018
Heidi
6. mai 2020

Linda Stuhaug
6. mai 2020
Kari Selnes
3. mai 2020

Linda Stuhaug
4. mai 2020
Ranveig
1. april 2020

Linda Stuhaug
2. april 2020
Ann Kristin
16. oktober 2020

Linda Stuhaug
17. oktober 2020
Ann Kristin
17. oktober 2020

Linda Stuhaug
18. oktober 2020
SKRIV EN KOMMENTAR