Annonse
17. juli 2023
Snickersformkake - uten sukker, gluten og melk!
Halleluja🤩 Er det EN oppskrift du skal lage i løpet av veka, så anbefaler eg denne! En fantastisk god snickersformkake - rett og slett min versjon av Oslo Raw sin snickerskake. Denne er ikkje raw, litt «lysare» i smaken (altså Ikkje så mørk sjokoladesmak, passer derfor ekstra godt for voksne og barn som ikkje er så glad i mørk sjokolade) og sjølvsagt laga med litt egen kreativitet!
Oppskrifta er uten tilsatt sukker og kun søta med dadler og ekte vaniljepulver. I tillegg er den glutenfri, melkefri og uten egg! Men det aller viktigaste: den tar maks 20 minutt å lage, og er virkelig superenkel! Her er det berre å kjøre lag for lag i foodprosessor og ha i en brødform😃
PS! Ekte vaniljepulver kan byttast med frø fra 1 vaniljestang pr. ts, eventuelt 1 ts vaniljesukker eller 2 ss anna søtning, for eksempel honning.
Bunn:
• 150 g saftige dadler (eg kjøper dadler i lausvekt eller "juicy dates" i 600 grams pakninger i fruktdisken. Desse er supersaftige! Eg finner dei på Extra)
• 65 g naturelle/salte cashewnøtter
• 65 g salte peanøtter
• 2-3 ss kakaopulver (smak til)
• 1 ss kokosolje (kokosolje får du på alle matbutikker)
→ Ha i en foodprosessor og kjør til en klebrig masse. Trykk ut i bunnen av en brødform med bakepapir.
Peanøttfyll:
• 200 g peanøttsmør (anbefaler eit av god kvalitet med 99% penanøtter, for eksempel Green Choice som du finner på alle matbutikker)
• 100 g salte peanøtter
• 125 g saftige dadler
• 2 ss kokosolje
• 1 ts ekte vaniljepulver + litt salt
→ Ha også dette i en foodprosessor og kjør noken sekund til det er godt blanda. Fordel over bunnen og trykk med baksida av ei våt skei.
Sjokoladekrem:
• 125 g saftige dadler
• 50 g smelta kokosolje
• 250 ml kokoskrem (eg kjøper "Rich Coconut Cream fra Santa Maria i 250 ml kartong. Dette får du og på matbutikken)
• 2-3 ss kakaopulver (smak til etter kor mørk du vil ha den)
• 1 ts ekte vaniljepulver + litt salt
→ Kjør dadler og smelta kokosolje først i foodprosessoren, deretter har du oppi resten av ingrediensane og kjører til en smooth krem. Fordel over peanøttfyllet og topp med litt salte peanøtter til slutt. Sett i kjøleskapet i minst eit par timer før servering.
TIPS! Film av heile oppskrifta ligger under reels på instagram @lindastuhaug :)
Håper oppskrifta frister! Denne falt i smak hos alle kresne rundt bordet igår, både 6-åring og 60-åringer😃
Annonse
35 Kommentarer
Mariam
21. juli 2023
Linda Stuhaug
23. juli 2023
Merethe
15. august 2023
Linda Stuhaug
16. august 2023
Ragnhild Torgersen
28. januar 2025
Linda Stuhaug
30. januar 2025
Bente
5. august 2023
Linda Stuhaug
6. august 2023
Maria
6. februar 2024
Linda Stuhaug
11. februar 2024
Tone Britt Myreng
28. april 2025
Linda Stuhaug
29. april 2025
Cecilia
7. desember 2024
Linda Stuhaug
13. desember 2024
Elisabeth
23. juli 2023
Linda Stuhaug
23. juli 2023
Marita
20. juli 2023
Linda Stuhaug
20. juli 2023
Anita
24. august 2023
Linda Stuhaug
25. august 2023
Geir Garborg
1. desember 2024
Perline
18. juli 2023
Linda Stuhaug
18. juli 2023
Anne
8. august 2023
Linda Stuhaug
9. august 2023
Marianne
21. september 2023
Linda Stuhaug
22. september 2023
Marianne
18. juli 2023
Linda Stuhaug
18. juli 2023
Live
19. juli 2023
Linda Stuhaug
20. juli 2023
Kokos krem
17. juli 2023
Linda Stuhaug
17. juli 2023
Sølvi
24. mars 2025
Linda Stuhaug
24. mars 2025
SKRIV EN KOMMENTAR