Linda Stuhaug

Annonse

17. juli 2023

Snickersformkake - uten sukker, gluten og melk!

Snickersformkake - uten sukker, gluten og melk!
Halleluja🤩 Er det EN oppskrift du skal lage i løpet av veka, så anbefaler eg denne! En fantastisk god snickersformkake - rett og slett min versjon av Oslo Raw sin snickerskake. Denne er ikkje raw, litt «lysare» i smaken (altså Ikkje så mørk sjokoladesmak, passer derfor ekstra godt for voksne og barn som ikkje er så glad i mørk sjokolade) og sjølvsagt laga med litt egen kreativitet!
Oppskrifta er uten tilsatt sukker og kun søta med dadler og ekte vaniljepulver. I tillegg er den glutenfri, melkefri og uten egg! Men det aller viktigaste: den tar maks 20 minutt å lage, og er virkelig superenkel! Her er det berre å kjøre lag for lag i foodprosessor og ha i en brødform😃
PS! Ekte vaniljepulver kan byttast med frø fra 1 vaniljestang pr. ts, eventuelt 1 ts vaniljesukker eller 2 ss anna søtning, for eksempel honning.
Bunn: • 150 g saftige dadler (eg kjøper dadler i lausvekt eller "juicy dates" i 600 grams pakninger i fruktdisken. Desse er supersaftige! Eg finner dei på Extra) • 65 g naturelle/salte cashewnøtter • 65 g salte peanøtter • 2-3 ss kakaopulver (smak til) • 1 ss kokosolje (kokosolje får du på alle matbutikker) → Ha i en foodprosessor og kjør til en klebrig masse. Trykk ut i bunnen av en brødform med bakepapir.
Peanøttfyll: • 200 g peanøttsmør (anbefaler eit av god kvalitet med 99% penanøtter, for eksempel Green Choice som du finner på alle matbutikker) • 100 g salte peanøtter • 125 g saftige dadler • 2 ss kokosolje • 1 ts ekte vaniljepulver + litt salt → Ha også dette i en foodprosessor og kjør noken sekund til det er godt blanda. Fordel over bunnen og trykk med baksida av ei våt skei. Sjokoladekrem: • 125 g saftige dadler • 50 g smelta kokosolje • 250 ml kokoskrem (eg kjøper "Rich Coconut Cream fra Santa Maria i 250 ml kartong. Dette får du og på matbutikken) • 2-3 ss kakaopulver (smak til etter kor mørk du vil ha den) • 1 ts ekte vaniljepulver + litt salt → Kjør dadler og smelta kokosolje først i foodprosessoren, deretter har du oppi resten av ingrediensane og kjører til en smooth krem. Fordel over peanøttfyllet og topp med litt salte peanøtter til slutt. Sett i kjøleskapet i minst eit par timer før servering.
TIPS! Film av heile oppskrifta ligger under reels på instagram @lindastuhaug :) Håper oppskrifta frister! Denne falt i smak hos alle kresne rundt bordet igår, både 6-åring og 60-åringer😃

Halleluja🤩 Er det EN oppskrift du skal lage i løpet av veka, så anbefaler eg denne! En fantastisk god snickersformkake - rett og slett min versjon av Oslo Raw sin snickerskake. Denne er ikkje raw, litt «lysare» i smaken (altså Ikkje så mørk sjokoladesmak, passer derfor ekstra godt for voksne og barn som ikkje er så glad i mørk sjokolade) og sjølvsagt laga med litt egen kreativitet!

Oppskrifta er uten tilsatt sukker og kun søta med dadler og ekte vaniljepulver. I tillegg er den glutenfri, melkefri og uten egg! Men det aller viktigaste: den tar maks 20 minutt å lage, og er virkelig superenkel! Her er det berre å kjøre lag for lag i foodprosessor og ha i en brødform😃

PS! Ekte vaniljepulver kan byttast med frø fra 1 vaniljestang pr. ts, eventuelt 1 ts vaniljesukker eller 2 ss anna søtning, for eksempel honning.

Bunn:
• 150 g saftige dadler (eg kjøper dadler i lausvekt eller "juicy dates" i 600 grams pakninger i fruktdisken. Desse er supersaftige! Eg finner dei på Extra)
• 65 g naturelle/salte cashewnøtter
• 65 g salte peanøtter
• 2-3 ss kakaopulver (smak til)
• 1 ss kokosolje (kokosolje får du på alle matbutikker)

→ Ha i en foodprosessor og kjør til en klebrig masse. Trykk ut i bunnen av en brødform med bakepapir.

Peanøttfyll:
• 200 g peanøttsmør (anbefaler eit av god kvalitet med 99% penanøtter, for eksempel Green Choice som du finner på alle matbutikker)
• 100 g salte peanøtter
• 125 g saftige dadler
• 2 ss kokosolje
• 1 ts ekte vaniljepulver + litt salt

→ Ha også dette i en foodprosessor og kjør noken sekund til det er godt blanda. Fordel over bunnen og trykk med baksida av ei våt skei.

Sjokoladekrem:
• 125 g saftige dadler
• 50 g smelta kokosolje
• 250 ml kokoskrem (eg kjøper "Rich Coconut Cream fra Santa Maria i 250 ml kartong. Dette får du og på matbutikken)
• 2-3 ss kakaopulver (smak til etter kor mørk du vil ha den)
• 1 ts ekte vaniljepulver + litt salt

→ Kjør dadler og smelta kokosolje først i foodprosessoren, deretter har du oppi resten av ingrediensane og kjører til en smooth krem. Fordel over peanøttfyllet og topp med litt salte peanøtter til slutt. Sett i kjøleskapet i minst eit par timer før servering.

TIPS! Film av heile oppskrifta ligger under reels på instagram @lindastuhaug :)

Håper oppskrifta frister! Denne falt i smak hos alle kresne rundt bordet igår, både 6-åring og 60-åringer😃

Annonse

35 Kommentarer

M

Mariam

21. juli 2023

Hei! Kan jeg bruke smør istedenfor kokosolje?

L

Linda Stuhaug

23. juli 2023

Hei! Det vil eg ikkje anbefale, smør har Ikkje samme egenskaper som kokosoljen😊

M

Merethe

15. august 2023

Jeg ville bare si at jeg har prøvd å fryse kaka og det funket helt fint. Bunnen ble litt bløtere, men min var litt for bløt i utgangspunktet så mulig det ikke hadde skjedd utenom. Kremen var helt fin.

L

Linda Stuhaug

16. august 2023

Så bra!! :)

R

Ragnhild Torgersen

28. januar 2025

Hei Stuehaug. Lure på de grytebrød du har. Bakt så masse av de. Men når ovnen er gått opp til 250 grader. Har du brødet ned i kald gryte å setter lokket på.og så steike der det 30 min.på 250 grader så sette tempen ned til 200 g. Tror har gjort feil. Når ovn har gått opp til.250.g. så har jeg hatt gryta inn etter ovn er gått.ti 250 g og hatt den inne da en halv time på 250 g. så tatt på lokket og stekt der en halv time til på 250 g igjen. Så av med lokket i 200 g til brødet er ferdig.. skal ikke brødet i kald gryte å stekes en halv time på 250 g stille ovn ned på 200 g med lokket av..sånn forstår jeg oppskrifta nå..håper jeg får svar så jeg få steik der rett ???????? Klem kjære du ❤️‍🩹❤️‍🩹

L

Linda Stuhaug

30. januar 2025

Hei! Eg har mange oppskrifter på grytebrød. Skriv gjerne kommentar på oppskrifta det gjelder, ellers er det vanskelig for meg å svare :)

B

Bente

5. august 2023

Hei, jeg gleder meg til å lage kaken i dag, men vet du om den kan fryses? Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet?

L

Linda Stuhaug

6. august 2023

Hei! Har Ikkje testa å fryse denne. Men den skal stå seg ei stund i kjøleskap altså😃 vertfall ei veke!

M

Maria

6. februar 2024

Jeg har laget denne i kveld, kjørte sjokoladekremen ganske lenge i min foodprosessor men den ble aldri helt smooth, små kornete kokoskrem"klumper".. Kjørte den en god stund først, ga den en pause og kjørte igjen, kanskje 4-5 min, uten endring.. Den smaker godt likevel da.. Noen tanker om hva som kan ha gått galt?

L

Linda Stuhaug

11. februar 2024

Litt usikker på kva du heilt meiner. Har du kjørt den for hardt/for lenge kan den ha skilt seg. Bittelitt småklumper fra dadlene er dog heilt vanlig :)

T

Tone Britt Myreng

28. april 2025

Dette var ei supergod kake som var enkel å lage. Falt skikkelig i smak her i huset, og blir garantert laga flere ganger! Takk for oppskrift!

L

Linda Stuhaug

29. april 2025

Så kjekt å lese <3

C

Cecilia

7. desember 2024

Det godaste jag ätit på länge, kommer absolut att göras flera gånger! Tack för receptet

L

Linda Stuhaug

13. desember 2024

Herlig😍

E

Elisabeth

23. juli 2023

Alldeles nydelig kake, fallt virkelig i smak her👌🥰eneste er at det er vanskelig å begrense inntaket 😅vet du kaloriinnholdet?

L

Linda Stuhaug

23. juli 2023

Så kjekt oppskrifta falt i smak😃 Kaloriinnhold rekner eg Ikkje på!

M

Marita

20. juli 2023

Hei. For en nydelig kake! Kan den fryses?

L

Linda Stuhaug

20. juli 2023

Hei! Vil tru det, men eg har Ikkje testa det sjølv dessverre🤗

A

Anita

24. august 2023

Hei:) Bare nysgjerrig på hvorfor ikke din versjon er raw? Gleder meg til å teste oppskriften🥳

L

Linda Stuhaug

25. august 2023

Hei! Fordi å gjere kaka raw krever at ingen ingredienser er varmebehandla. I oppskrifta mi bruker eg f.eks salte peanøtter som er varmebehandla, så derfor kan eg ikkje kalle denne for raw :)

G

Geir Garborg

1. desember 2024

Hei Endelig er det noen som forstår. I motsetning til Mattilsynet.

P

Perline

18. juli 2023

Du skriv kakao , meiner du då ferdig drikkekakau og ikkje kakao pulver ?

L

Linda Stuhaug

18. juli 2023

Nei, vanlig originalkakao. Ikkje tullekakao😁

A

Anne

8. august 2023

Hei, dår ikke tak i kokoskrem på min lokale matvarebutikk. Kan jeg bytte ut krem mor kokosmelk? Eller blir det for tyntflytende?

L

Linda Stuhaug

9. august 2023

Du kan og kjøpe vanlig kokosmelk, då vil eg anbefale å sette den kaldt og kun bruke den delen som er fyldig😃

M

Marianne

21. september 2023

Knallgod kake👍er denne eit sunt alternativ til kake?

L

Linda Stuhaug

22. september 2023

Det er ein langt meir næringsrikt alternativ enn "vanlige" sukkerkaker😊

M

Marianne

18. juli 2023

Hva er størrelsen på brødformen? 1,5 liter eller 1liter

L

Linda Stuhaug

18. juli 2023

Den er nok 1 liter :)

L

Live

19. juli 2023

Vet du macroene på denne? 🤩

L

Linda Stuhaug

20. juli 2023

Nei, rekner aldri på det😊

K

Kokos krem

17. juli 2023

Hei. Kan en få kjøpt kokos krem på butikk..? Mvh Gina.

L

Linda Stuhaug

17. juli 2023

Hei! Ja, det får du i alle dagligvarebutikker. Det står nok "coocnut Cream" på. Eg bruker den fra Santa Maria som ser sånn ut :) https://www.santamariaworld.com/no/produkter/coconut-cream-250ml/

S

Sølvi

24. mars 2025

Hei, kaka ser helt nydelig ut og tenkte å lage den til venner som ikke tåler enkelte ting, men har du andre nøtter å foreslå enn C? Kan jeg bare kutte det ut eller er de veldig viktige for den totale smaken?

L

Linda Stuhaug

24. mars 2025

Kva meiner du med C?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg

LindaStuhaug AS er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Du kan se hvilken data vi får behandle i dine