Annonse
26. april 2018
Søt og seig brownies uten sukker!
Heisann!
Kan eg friste med eit kakestykke med sukkerfri, søt, seig og nydelig brownies?
Eg har fleire ulike brownies oppskrifter i arkivet her på bloggen, men ingen av dei er som denne. Å lage sukkerfri brownies med en saftig og seig konsistens skulle eg få til denne gangen, og etter eit par forsøk satt oppskrifta. Ja, det er mulig!
Oppskrifta krever at du har fibersirup clear og mørk, sukkerfri sjokolade (kan og bruke 70% sjokolade fra dagligvarebutikk, men då blir kaka naturligvis ikkje heilt sukkerfri). Eg kan svare med en gang, for eg veit spørsmålet vil dukke opp: nei, du kan ikkje bytte fibersirup clear med honning, agavesirup eller lignande. Det er nettopp fiberisrupen som har den egenskapen med å gi en seig konsistens på kaka. Du kan lese meir om fibersirup clear HER.
Både fibersirup clear, sukrin gold og sukkerfri, mørk sjokolade får du kjøpt på helsekostbutikker eller diverse nettbutikker. Det er også en del dagligvarebutikker som begynner å ta inn slike varer.
Du trenger, 1 kake
100 g smør
100 g sukkerfri, mørk sjokolade (minst 70%)*
100 g sukrin gold*
300 g fibersirup clear
2 egg
4 ss kakao
100 g speltmjøl*
en klype salt
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Smelt smør og sukkerfri sjokolade på middels varme. Ha over i en bakebolle.
2. Tilsett sukrin gold og fibersirup. Bland godt før du visper inn egga og en klype med salt.
3. Sikt inn kakao og speltmjøl til slutt. Rør til en glatt og jevn røre.
4. Hell røra over i en form på ca. 20×30 cm med bakepapir*. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt, eller til browniesen akkurat har satt seg. Min stor 17 min, men dette vil variere litt fra ovn til ovn. Pass på å ikkje steike for lenge, då blir den tørr.
5. Det er først når kaka er heilt avkjølt at den blir seig. Tips! la den avkjøle seg litt før du setter formen i kjøleskapet. Kaka oppbevarast også i kjøleskap. Den er best dagen etter, og kaka kan fint frysast 🙂
Tips og alternativ*
♦ Sukrin gold kan byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker.
♦ Eg brukte Cavalier sin sukkerfri sjokolade (85 g 85% mørk, 15 g melkesjokolade), men det finnes mange ulike typer sukkerfri sjokolade på markedet, så bruk den du lika.
♦ Speltmjøl kan byttast med kveitemjøl eller anna tørrvare. For glutenfri kake går det sannsynligvis heilt fint å bruke nøytralt, glutenfritt mjøl.
♦ Du kan bruke litt større eller litt mindre form, eventuelt en anna form med ca. samme grunnflate. Vær obs på at steiketida kanskje må justerast.
Med ei god grunnoppskrift på brownies så er og muligheten for variasjon stor! Tilsett sjokoladebiter, hakkede nøtter, lag en skikkelig fest-brownies med glasur og pynt på toppen, innbakt glasur er knallgodt, topp med karamellsaus, peanøttkrem eller kanskje en frisk bringebærkrem… Muligheten for variasjon er stor!
Mmmm♥
Eg merker både på statistikken og spørsmål som renner inn om dagane, at konfirmasjoner og mai måned nærma seg. Mai er den store kakemåneden og det er definitivt mange som er interessert i sukkerfri varianter av ulike grunner. Denne browniesen passer perfekt som utgangspunkt for ei festkake, enten som den er – eller piffa opp litt ekstra 🙂
Fleire festkaker kjem det oppskrift på, ellers så er jo arkivet stappfullt i kakeoppskrifter. Om det er interesse for det, så kan eg gjerne samle mine for eksempel mine topp 10 oppskrifter på sukkerfri kaker som passer ypperlig som festkaker til anledninger som konfirmasjon, 17.mai og lignande.
Håper browniesen frister! Spørr om du lurer på noko, og ellers blir eg alltid veldig glad for tilbakemeldinger på oppskriftene dåkke lager♥
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.
Annonse
75 Kommentarer
Sandra
2. august 2020

Linda Stuhaug
7. august 2020
Julie
11. november 2018

Linda Stuhaug
11. november 2018
Hilde
3. oktober 2018

Linda Stuhaug
3. oktober 2018
Silje
15. april 2021

Linda Stuhaug
16. april 2021
Lisbeth Tønnessen
20. februar 2019

Linda Stuhaug
21. februar 2019
Guro
12. oktober 2019

Linda Stuhaug
13. oktober 2019
cecilie
27. august 2019

Linda Stuhaug
28. august 2019
Malin
8. februar 2020

Linda Stuhaug
8. februar 2020
Malin
8. februar 2020

Linda Stuhaug
9. februar 2020
Malene
8. november 2019

Linda Stuhaug
11. november 2019
Finn Gunnar
3. oktober 2024

Linda Stuhaug
4. oktober 2024
Ylva
30. desember 2023

Linda Stuhaug
1. januar 2024
Katrine
10. august 2024

Linda Stuhaug
11. august 2024
Sötbims
30. juli 2022

Linda Stuhaug
31. juli 2022
Eva
8. mai 2018

Linda Stuhaug
8. mai 2018
Anita
22. januar 2021

Linda Stuhaug
23. januar 2021
Tone S.
2. mai 2018

Linda Stuhaug
2. mai 2018
Ingebjørg
30. april 2018

Linda Stuhaug
1. mai 2018
Andrea
29. april 2018

Linda Stuhaug
29. april 2018
Karoline
28. april 2018

Linda Stuhaug
29. april 2018
Ida
27. april 2018

Linda Stuhaug
29. april 2018
Therese R
26. april 2018

Linda Stuhaug
27. april 2018
Marianne
26. april 2018

Linda Stuhaug
27. april 2018
Rebecca
26. april 2018

Linda Stuhaug
26. april 2018
Ella
26. april 2018
Ida
13. mai 2018

Linda Stuhaug
26. april 2018
Sunniva
26. april 2018

Linda Stuhaug
26. april 2018
Monelill
26. april 2018

Linda Stuhaug
26. april 2018
Martine
26. april 2018

Linda Stuhaug
26. april 2018

Linda Stuhaug
26. april 2018
Mari
26. april 2018

Linda Stuhaug
26. april 2018
Molly
26. april 2018
Ingrid
26. april 2018
Kristin
26. april 2018

Linda Stuhaug
26. april 2018
Christine
26. april 2018

Linda Stuhaug
26. april 2018
Andrine
20. mai 2020
Andrine
20. mai 2020

Linda Stuhaug
20. mai 2020
kristin
16. juli 2018

Linda Stuhaug
16. juli 2018
Veronica
24. juni 2018

Linda Stuhaug
25. juni 2018
Annette
28. mai 2018

Linda Stuhaug
29. mai 2018
SKRIV EN KOMMENTAR