Linda Stuhaug

28. november 2018

Søte muslibiter med pistasje og havregryn

Søte muslibiter med pistasje og havregryn
Hei!
Då sitter eg på flyet på vei til Gran Canaria! En stor bonus at her er internett, så eg får brukt desse drøye 5 timane på å jobbe litt 🙂
Dagens oppskrift er søte, seige muslibiter med pistasjenøtter og havregryn. Superenkle å lage og skikkelig gode!
Desse passer perfekt til kaffien, sunn kos, tursnacks eller mellommåltid♥
Du trenger, 24 biter 50 g valnøtter 50 g salte pistasjenøtter 100 g havregryn 2 ss sukrin gold eller anna valgfri søtning 1 ss smør 100 g fibersirup clear en god klype maldonsalt
Slik gjer du: Blend sammen valnøtter, pistasjenøtter, havregryn, sukrin gold og salt i nokre sekunder, til det er grovmalt. Det skal vere litt biter av nøttene. Smelt deretter fibersirup og smør til det er varmt, og vend inn i blandinga.
Trykk massen kompakt ned i en passande matboks/form med bakepapir. Min boks var 15×15 cm. Det er viktig at massen blir trykt skikkelig kompakt ned i formen for at den skal holde sammen når den er avkjølt. Bruk gjerne baksida av en spiseskei og trykk gjentatte ganger.
Sett kaldt natta over og skjær opp i passelige biter. Oppbevarast i kjøleskap, men står seg fint nokre timer romtemperert.
Tips og alternativer ♦ Du kan sjølvsagt bytte ut valnøtter og pistasjenøtter med andre typer nøtter etter smak og behag. Tåler du ikkje nøtter kan du bruke valgfri type kjerner.
♦ Fibersirup Clear kan byttast med Fibersirup Gold, men då dropper du ekstra søtning. Eg synes definitivt oppskrifta blir best med Fibersirup Clear, og anbefaler helst denne.
♦ Bytt smør med kokosfett eller melkefritt smør/margarin for melkefri energiruter. Hugs å bruke glutenfri havregryn for 100% glutenfri energiruter.
Mmm♥ Desse forsvann fort!
Visst nokon skulle lure på kva FIBERSIRUP er, og kva forskjellen på er på Fibersirup GOLD og CLEAR, så tar eg det kjapt og kort her;
Fibersirup er ein søt sirup av nyttige prebiotiske plantefibrar som smaker søtt og fungerer som mat for dei gode bakteriane i fordøyelsessystemet. Sirupen inneheld 5 % sukkerartar og 70 % fiber. Fibersirup Clear er ein allsidig ingrediens i baking og matlaging og bidrar både med fast konsistens, søtsmak og fiber. Den har en relativt nøytral smak og er eit vidundermiddel for å skape seighet og binding i ulike oppskrifter. Fibersirup clear kan du kjøpe hos x-life her.
Fibersirup Gold er tilsatt ei lita mengde stevia og maltekstrakt, og kan brukast som erstatning for sirup og honning. Har ein gyllen farge og fyldig søtsmak, og er søtare enn Fibersirup Clear. Denne liker eg å bruke best som topping på havregraut, pannekaker, yoghurtblandinger og heimelaga sorbet/yoghurtis, eller i karameller og pepperkaker. Fibersirup gold kan du kjøpe hos x-life her.
Du kan lese alt du treng å vite om Fibersirup på Funksjonell Mat sine heimesider her.
Prøv desse du også!
Ha en nydelig onsdag 🙂

Hei!

Då sitter eg på flyet på vei til Gran Canaria! En stor bonus at her er internett, så eg får brukt desse drøye 5 timane på å jobbe litt 🙂

Dagens oppskrift er søte, seige muslibiter med pistasjenøtter og havregryn. Superenkle å lage og skikkelig gode!

Desse passer perfekt til kaffien, sunn kos, tursnacks eller mellommåltid♥

Du trenger, 24 biter
50 g valnøtter
50 g salte pistasjenøtter
100 g havregryn
2 ss sukrin gold eller anna valgfri søtning
1 ss smør
100 g fibersirup clear
en god klype maldonsalt


Slik gjer du:
Blend sammen valnøtter, pistasjenøtter, havregryn, sukrin gold og salt i nokre sekunder, til det er grovmalt. Det skal vere litt biter av nøttene. Smelt deretter fibersirup og smør til det er varmt, og vend inn i blandinga.

Trykk massen kompakt ned i en passande matboks/form med bakepapir. Min boks var 15×15 cm. Det er viktig at massen blir trykt skikkelig kompakt ned i formen for at den skal holde sammen når den er avkjølt. Bruk gjerne baksida av en spiseskei og trykk gjentatte ganger.

Sett kaldt natta over og skjær opp i passelige biter. Oppbevarast i kjøleskap, men står seg fint nokre timer romtemperert.

Tips og alternativer
♦ Du kan sjølvsagt bytte ut valnøtter og pistasjenøtter med andre typer nøtter etter smak og behag. Tåler du ikkje nøtter kan du bruke valgfri type kjerner.

♦ Fibersirup Clear kan byttast med Fibersirup Gold, men då dropper du ekstra søtning. Eg synes definitivt oppskrifta blir best med Fibersirup Clear, og anbefaler helst denne.

♦ Bytt smør med kokosfett eller melkefritt smør/margarin for melkefri energiruter. Hugs å bruke glutenfri havregryn for 100% glutenfri energiruter.

Mmm♥ Desse forsvann fort!

Visst nokon skulle lure på kva FIBERSIRUP er, og kva forskjellen på er på Fibersirup GOLD og CLEAR, så tar eg det kjapt og kort her;

Fibersirup er ein søt sirup av nyttige prebiotiske plantefibrar som smaker søtt og fungerer som mat for dei gode bakteriane i fordøyelsessystemet. Sirupen inneheld 5 % sukkerartar og 70 % fiber. Fibersirup Clear er ein allsidig ingrediens i baking og matlaging og bidrar både med fast konsistens, søtsmak og fiber. Den har en relativt nøytral smak og er eit vidundermiddel for å skape seighet og binding i ulike oppskrifter. Fibersirup clear kan du kjøpe hos x-life her.

Fibersirup Gold er tilsatt ei lita mengde stevia og maltekstrakt, og kan brukast som erstatning for sirup og honning. Har ein gyllen farge og fyldig søtsmak, og er søtare enn Fibersirup Clear. Denne liker eg å bruke best som topping på havregraut, pannekaker, yoghurtblandinger og heimelaga sorbet/yoghurtis, eller i karameller og pepperkaker. Fibersirup gold kan du kjøpe hos x-life her.

Du kan lese alt du treng å vite om Fibersirup på Funksjonell Mat sine heimesider her.

Prøv desse du også!

Ha en nydelig onsdag 🙂

Annonse

11 Kommentarer

T

Tine Kristin Myksvoll

16. desember 2018

Kjempe god! Vil bruke den som julegodt og ellers som kaffemat! Love it!

Linda Stuhaug

16. desember 2018

Herlig, Tine 😀 Kjekt oppskrifta falt i smak!

K

Kjell Tore Olsen

29. november 2018

Velkommen skal du være til øya. Håper du ikke skal bo på de værste turiststedenene hvor de serverer turistmat.

Linda Stuhaug

3. desember 2018

Takk for det 🙂 Turistmat er vi ikkje så veldig interessert i 😉

M

Mikki

27. februar 2019

Glemte linken: http://sweetlyraw.com/chewy-oatmeal-crunch-bars/

Linda Stuhaug

28. februar 2019

Heisann! Takk for tips, skal sjekke den ut 😀 Spira bokhvete er jo så godt, og gir skikkelig god crunch!! 🙂

M

Mikki

27. februar 2019

Tusen takk for oppskrifta. Nydelige. Ville bare tipse deg om denne varianten fra Sweetly Raw: de minner om disse. Synes det er veldig godt med spiret bokhvete som gir ekstra knas. Hvis du ikke kjenner til denne så finner du kanskje litt inspirasjon – du som inspirerer meg og så mange andre i hverdagen 🙂

I

Ida

26. februar 2019

Ser veldig gode ut! Hvordan tror du det blir å bytte fibersirup med dadler? 80-100 gram?

Linda Stuhaug

26. februar 2019

Det er absolutt en mulighet, men då trur eg kanskje eg ville ha blenda alt sammen litt 🙂 Eg ville brukt 100 g (vekt uten stein)!

I

Ida

26. februar 2019

Knall – skal teste det ut 🙂 Takk for raskt svar!

Linda Stuhaug

27. februar 2019

Supert 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg