Annonse
17. september 2021
Søte, seige cashewkuler med kun 3 ingredienser!
- 250 g saftige dadler
- 100 g usalta cashewnøtter
- eit par gode klyper maldonsalt
- 50 g valgfri sjokolade – eg bruker 70% mørk
God fredag alle sammen!
Dåkke veit jo at eg elsker daddelkuler (det veit eg forøvrig at mange av dåkke også gjer!), og idag har eg ein ny variant å dele: cashewkuler! Kun 3 ingredienser (pluss salt), superenkle å lage og nydelige på smak. Ikkje minst: masse deilig næring♥
Når det kjem til dadler så anbefaler eg å bruke store, saftige dadler i lausvekt eller «Juicy Dates» som du får kjøpt i 600-grams pakninger i Coop-butikker. Sistnevnte pleier eg å kjøpe då lokalbutikken ikkje har dadler i lausvekt, men dei er skikkelig saftige og gode 🙂 Desse finnes i tre ulike forpakninger og dei endrer seg ofte litt, men så lenge det står «Juicy dates» på dei, så er det riktig! Dadler finner du i frukt- og grønt avdelinga.
Du trenger, ca 25 kuler:
250 g saftige dadler
100 g usalta cashewnøtter
eit par gode klyper maldonsalt
50 g valgfri sjokolade – eg bruker 70% mørk
→ PS! Du kan og bruke salte cashewnøtter og droppe saltet. Då trenger du ikkje å riste dei i steikepanna.
Slik gjer du:
Rist cashewnøttene i ei tørr steikepanne på høg varme til dei er gylne. Ha nøttene, dadler og salt i ein foodprosessor eller kraftig blender, kjør til ein jevn og klebrig masse. Sett gjerne i frysaren en liten time, så blir den enklare å jobbe med.
Form massen til to pølser, skjær opp i biter og trill til kuler mellom hendene. Dypp kulene i smelta sjokolade og dryss over litt ekstra, hakka cashewnøtter og gjerne litt maldonsalt.
Sett i frysaren i minst 1-2 timer. Utover det kan du oppbevare kulene i både frysar og kjøleskap 🙂
Nyt en kule eller fem – eg kan love deg at dei ikkje varer så alt for lenge!
Noke å teste ut i helga, kanskje?
Ha en nydelig fredag alle sammen!
Annonse
8 Kommentarer
Laila Ravn
21. desember 2022

Linda Stuhaug
21. desember 2022
Marita
11. november 2021

Linda Stuhaug
12. november 2021
Tone
12. mars 2022

Linda Stuhaug
13. mars 2022
Signe-Marie
17. desember 2024

Linda Stuhaug
28. desember 2024
SKRIV EN KOMMENTAR