Linda Stuhaug

Annonse

17. september 2021

Søte, seige cashewkuler med kun 3 ingredienser!

Søte, seige cashewkuler med kun 3 ingredienser!
God fredag alle sammen!
Dåkke veit jo at eg elsker daddelkuler (det veit eg forøvrig at mange av dåkke også gjer!), og idag har eg ein ny variant å dele: cashewkuler! Kun 3 ingredienser (pluss salt), superenkle å lage og nydelige på smak. Ikkje minst: masse deilig næring♥
Når det kjem til dadler så anbefaler eg å bruke store, saftige dadler i lausvekt eller «Juicy Dates» som du får kjøpt i 600-grams pakninger i Coop-butikker. Sistnevnte pleier eg å kjøpe då lokalbutikken ikkje har dadler i lausvekt, men dei er skikkelig saftige og gode 🙂 Desse finnes i tre ulike forpakninger og dei endrer seg ofte litt, men så lenge det står «Juicy dates» på dei, så er det riktig! Dadler finner du i frukt- og grønt avdelinga.
Du trenger, ca 25 kuler:
  • 250 g saftige dadler
  • 100 g usalta cashewnøtter
  • eit par gode klyper maldonsalt
  • 50 g valgfri sjokolade – eg bruker 70% mørk
→ PS! Du kan og bruke salte cashewnøtter og droppe saltet. Då trenger du ikkje å riste dei i steikepanna.
Slik gjer du: Rist cashewnøttene i ei tørr steikepanne på høg varme til dei er gylne. Ha nøttene, dadler og salt i ein foodprosessor eller kraftig blender, kjør til ein jevn og klebrig masse. Sett gjerne i frysaren en liten time, så blir den enklare å jobbe med.
Form massen til to pølser, skjær opp i biter og trill til kuler mellom hendene. Dypp kulene i smelta sjokolade og dryss over litt ekstra, hakka cashewnøtter og gjerne litt maldonsalt.
Sett i frysaren i minst 1-2 timer. Utover det kan du oppbevare kulene i både frysar og kjøleskap 🙂
Nyt en kule eller fem – eg kan love deg at dei ikkje varer så alt for lenge!
Noke å teste ut i helga, kanskje? Ha en nydelig fredag alle sammen!

God fredag alle sammen!

Dåkke veit jo at eg elsker daddelkuler (det veit eg forøvrig at mange av dåkke også gjer!), og idag har eg ein ny variant å dele: cashewkuler! Kun 3 ingredienser (pluss salt), superenkle å lage og nydelige på smak. Ikkje minst: masse deilig næring♥

Når det kjem til dadler så anbefaler eg å bruke store, saftige dadler i lausvekt eller «Juicy Dates» som du får kjøpt i 600-grams pakninger i Coop-butikker. Sistnevnte pleier eg å kjøpe då lokalbutikken ikkje har dadler i lausvekt, men dei er skikkelig saftige og gode 🙂 Desse finnes i tre ulike forpakninger og dei endrer seg ofte litt, men så lenge det står «Juicy dates» på dei, så er det riktig! Dadler finner du i frukt- og grønt avdelinga.

Du trenger, ca 25 kuler:

  • 250 g saftige dadler

  • 100 g usalta cashewnøtter

  • eit par gode klyper maldonsalt

  • 50 g valgfri sjokolade – eg bruker 70% mørk

→ PS! Du kan og bruke salte cashewnøtter og droppe saltet. Då trenger du ikkje å riste dei i steikepanna.

Slik gjer du:
Rist cashewnøttene i ei tørr steikepanne på høg varme til dei er gylne. Ha nøttene, dadler og salt i ein foodprosessor eller kraftig blender, kjør til ein jevn og klebrig masse. Sett gjerne i frysaren en liten time, så blir den enklare å jobbe med.

Form massen til to pølser, skjær opp i biter og trill til kuler mellom hendene. Dypp kulene i smelta sjokolade og dryss over litt ekstra, hakka cashewnøtter og gjerne litt maldonsalt.

Sett i frysaren i minst 1-2 timer. Utover det kan du oppbevare kulene i både frysar og kjøleskap 🙂

Nyt en kule eller fem – eg kan love deg at dei ikkje varer så alt for lenge!

Noke å teste ut i helga, kanskje?
Ha en nydelig fredag alle sammen!

Annonse

8 Kommentarer

L

Laila Ravn

21. desember 2022

Om massen blir for klebrig, kan jeg ta i litt væske og evt hva?

Linda Stuhaug

21. desember 2022

Visst den er for klebrig så vil den bli enda meir klebrig om du har oppi væske. Du kan tilsette litt meir tørrvarer evt :)

M

Marita

11. november 2021

Helt nydelige Et spm.. hvordan får du til å dyppe de så fint i sjokolade?

Linda Stuhaug

12. november 2021

Eg berre legger kulene i ei skål med smelta sjokolade og tar dei ut… 🙂

T

Tone

12. mars 2022

Ser gode ut, vil prøve disse! Er 200g dadler før eller etter steinene er fjernet? :)

Linda Stuhaug

13. mars 2022

Etter :)

S

Signe-Marie

17. desember 2024

Temperer du sjokoladen?

Linda Stuhaug

28. desember 2024

Smelter sjokoladen🤗

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg