Annonse
23. mars 2021
Søte, seige og nydelige pistasjekuler!
Altså! NAM seier berre eg!
Dåkke veit jo at eg elska daddelkuler. Det er ingenting nytt, og i arkivet har eg fleire titalls oppskrifter på ulike varianter. Skal eg velge mine topp 3 favoritt daddelkuler, så kjem denne varianten her med pistasj definitivt på den lista:
Er du glad i daddelkuler? Eller glad i pistasj? Då vil du faktisk elske desse pistasjekulene her! Dei er søte, seige og har en nydelig smak av pistasjenøtt. Dei må berre prøvast!
No nærma vi oss påske, og har du lyst til å lage nokon litt sunnere varianter av påskesnopet, så er desse heilt perfekte. Men dei passer like godt uansett, og er super snacks for både store og små 🙂
Du trenger, ca. 25 kuler:
♦ 200 g saftige dadler
♦ 100 g pistasjenøtter (uten skall)
♦ en god klype salt
+ eventuelt 40-50 g valgfri sjokolade om du vil ha sjokoladetrekk på kulene. Gode uten også!
→ Du får kjøpt pistasjenøtter som er uten skall. Ellers må du rense vekk skallet sjølv 🙂
Ha ingrediensane i ein foodprosessor eller kraftig blender…
Kjør til en jevn og klebrig masse…
Form massen til kuler mellom hendene…
Dypp så kulene i smelta sjokolade, og sett i frysaren til sjokoladen er stivna. Anbefaler at kulene får ligge 1-2 timer i frysaren før servering uansett, slik at dei får satt seg skikkelig.
Kulene kan du oppbevare i både frysar og kjøleskap. Personlig liker eg å oppbevare kulene i frysaren, og serverer dei helst rett fra frys. Då synes eg dei er best i konsistensen 🙂
Påskegodis eller ikkje – desse passer like godt uansett! Men dei er vertfall supergode og eg håper fleire vil prøve seg på dei♥
Annonse
11 Kommentarer
Tanja
11. juni 2021

Linda Stuhaug
11. juni 2021
Marina
17. juni 2022
Janita
25. mars 2021

Linda Stuhaug
25. mars 2021
Rita
24. mars 2021

Linda Stuhaug
25. mars 2021
Hilde
13. januar 2022

Linda Stuhaug
14. januar 2022
Nina Birgithe Hennum
26. august 2021

Linda Stuhaug
30. august 2021
SKRIV EN KOMMENTAR