Annonse
27. januar 2021
Søte, seige sjokoladekuler med crunch!
God lillelørdag alle sammen!
Daddelkuler er og forblir en favoritt hos både meg og dåkke, og idag har eg en ny vri å dele med dåkke: sjokoladekuler med crunch! Fantastisk gode daddelkuler med digg crunch, god sjokoladesmak, nyttig næring til kroppen og uten tilsatt både sukker og anna søtning:
Og «hemmeligheten» bak crunchen er spira bokhvete som du får kjøpt på helsekostbutikk eller mulighets dagligvarebutikk med godt utvalg. Denne brukte eg mykje for nokon år tilbake, så dåkke som har fulgt meg ei stund kjenner til produktet fra før. Eg brukte det blant anna til å lage heimelaga coco crunch-kulerfor snart 4 år sidan! Dette produktet er vertfall heilt genialt, og eg kjem til å bruke det til fleire oppskrifter framover der eg ønsker en sånn deilig crunch 🙂
Ellers kjenner dåkke til basisoppskrifta som består av saftige dadler og nøtter. Eg har brukt valnøtter og usalta cashewnøtter denne gangen (fordi det ikkje var nok valnøtter, så supplerte med cashewnøttene), og desse rista eg først i ovnen på 200 grader i 5-6 minutt. Då synes eg smaken blir enda bedre 🙂
Bruker du derimot salta nøtter så trenger du ikkje å riste dei. Då ville eg også droppa det ekstra saltet i oppskrifta.
TIPS! Bruk dadler i lausvekt eller «Juicy dates» i 600 grams pakninger for godt resultat. Sistnevnte kjøper eg på ulike Coop-butikker :) Saftige dadler er viktig for optimalt resultat, både når det kjem til smak og konsistens.
Du trenger, ca. 25 kuler
♦ 200 g saftige dadler (vekt uten stein)
♦ 100 g valgfrie nøtter – gjerne rista (eg brukte valnøtter og usalta cashewnøtter)
♦ 4 ts kakao
♦ 2 ss spira bokhvete
♦ 1/2 ts maldonsalt
♦ Valgfritt: 30-40 g mørk sjokolade
Slik gjer du:
1. Ha dadler, nøtter, kakao og salt i ein foodprosessor eller kraftig blender og kjør til ein jevn og klebrig deig. Ha over i en bolle og kna inn spira bokhvete.
2. Trill deiga ut til ei pølse, skjær opp i biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene.
3. Kulene er gode som dei er, eller du kan trille kulene i kakaopulver, kokosmasse, hakka nøtter e.l. Du kan og dyppe kulene i sjokolade, eller gjere som eg gjorde: smelte sjokolade og sprute over toppen av kulene. Enklare og mindre gris enn å dyppe dei 🙂 Eg hadde også over litt ekstra spira bokhvete på toppen, pluss bittelitt kokosmasse og maldonsalt.
Etter 1-2 timer i frysaren er sjokoladekulene klare til å nytast♥ Eg anbefaler såpass lenge for at kulene skal sette seg skikkelig. Ellers er det berre å oppbevare kulene i kjøleskap eller frysar, personlig pleier eg å oppbevare dei i frysaren fordi eg synes dei smaker best då, etter nokon minutter i romtemperatur 🙂
Men kulene er gode uansett, og du kan nyte dei heime som kos, til mellommåltid på farten eller tursnacks! Desse passer til det aller meste.
Visst det er ønskelig så kan eg få laga nokon slike energikuler med crunch uten dadler også. Eg veit at nokon ikkje tåler dadler, eller av andre grunner ikkje vil eller kan bruke det – så gi meg ett pip om det er noko de vil ha 🙂
Ellers må eg sei at eg håper kulene faller i smak hos dåkke som prøver!
God onsdag♥
Annonse
8 Kommentarer
Helene
30. januar 2021
Linda Stuhaug
31. januar 2021
Ann Karin
10. februar 2022
Linda Stuhaug
11. februar 2022
Ruth
11. november 2023
Linda Stuhaug
14. november 2023
Trine
1. februar 2024
Linda Stuhaug
2. februar 2024
SKRIV EN KOMMENTAR