Linda Stuhaug

Annonse

Søte, sunnare cookie dough biter

Søte, sunnare cookie dough biter
Altså, desse cookie dough bitene blei SÅ gode! Søte og seige med sjokoladebiter og ekstra sjokoladetopping😍 Luksus, sunnare kvardagsgodt uten helsekostprodukt, kun med 6 (!) ingredienser fra din nærmaste dagligvarebutikk!
Og enda bedre: du lager dei på berre 10 minutt🤩
Til ca 25 store biter trenger du: • 250 g saftige dadler (vekt uten stein) • 100 g rista mandler (eller andre nøtter) • 50 g havregryn • ½ ts maldonsalt • 40 g 70% mørk sjokolade Topping: • 60 g 70% mørk sjokolade • 2 ss kokosolje eller 1 ss smør • litt maldonsalt Framgangsmåte: 1. Ha alle ingrediensane til bunnen utenom sjokoladen i en kraftig blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn og klebrig masse. 2. Grovhakk sjokoladen og vend inn i blandinga. Press massen ut i en liten matboks med bakepapir. Mi boks var 23x12 cm. 3. Lag toppingen. Smelt sjokoladen med kokosolje eller smør og hell over bunnen. 4. Sett i frysaren i minst 60 minutt eller i kjøleskapet noken timer. Skjær opp i biter og oppbevar kaldt. Kan stå i månedsvis!
Tips! Du kan og lage oppskrifta som kuler, med eller uten sjokoladetrekk rundt - eventuelt som større barer :)
Nyt som snacks - enten til kaffekoppen, kveldskosen, på kakebordet eller på tur🤩

Altså, desse cookie dough bitene blei SÅ gode! Søte og seige med sjokoladebiter og ekstra sjokoladetopping😍 Luksus, sunnare kvardagsgodt uten helsekostprodukt, kun med 6 (!) ingredienser fra din nærmaste dagligvarebutikk!

Og enda bedre: du lager dei på berre 10 minutt🤩

Til ca 25 store biter trenger du:
• 250 g saftige dadler (vekt uten stein)
• 100 g rista mandler (eller andre nøtter)
• 50 g havregryn
• ½ ts maldonsalt
• 40 g 70% mørk sjokolade

Topping:
• 60 g 70% mørk sjokolade
• 2 ss kokosolje eller 1 ss smør
• litt maldonsalt

Framgangsmåte:
1. Ha alle ingrediensane til bunnen utenom sjokoladen i en kraftig blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn og klebrig masse.
2. Grovhakk sjokoladen og vend inn i blandinga. Press massen ut i en liten matboks med bakepapir. Mi boks var 23x12 cm.
3. Lag toppingen. Smelt sjokoladen med kokosolje eller smør og hell over bunnen.
4. Sett i frysaren i minst 60 minutt eller i kjøleskapet noken timer. Skjær opp i biter og oppbevar kaldt. Kan stå i månedsvis!


Tips! Du kan og lage oppskrifta som kuler, med eller uten sjokoladetrekk rundt - eventuelt som større barer :)


Nyt som snacks - enten til kaffekoppen, kveldskosen, på kakebordet eller på tur🤩

Annonse

16 Kommentarer

M

Merete Jacobsen

10. mars 2023

Hei. Har lagd dette (og andre oppskrifter) flere ganger og elskes av alle, spesielt av min svoger som har diabetes, bruker sukkerfri sjokolade. Men…hva type blender/foodprossesor bruker du? Jeg har for dårlig maskin til seige dadler…lukter brent av motoren.. tips til en sterk/kraftig maskin?

Linda Stuhaug

13. mars 2023

Eg bruker vitamin a2300i av blender, foodprosessoren min er veldig gammal, så den er ute av markedet for lengst! Men til akkurat sånne oppskrifter som dette liker eg best foodprosessor :)

H

Hanne

5. mars 2023

Må det være rista mandler? Eller kan man bruke vanlige mandler eller andre nøtter?

Linda Stuhaug

6. mars 2023

RIsta mandler er vanlige mandler. Er berre at dei er rista litt i ovnen først :) Du kan droppe det, men det gir en bedre smak ved å riste dei. Ellers kan du og bruke andre nøtter:)

M

Mette

24. mai 2024

Inner 10er. Så supre.Alt ble spist fort gitt. Skal være med meg resten av livet. 1000.

Linda Stuhaug

26. mai 2024

Herlig🤩

L

Linda.

19. mars 2024

Heia Linda😀 Trur dadlan mine ikkje va saftig nok, så sida æ hadde en skvætt med kaffe for handa, blanda æ litt i "deien" for å få det tell å hæng i hop. E spent på smaken.....trur det bi steike godt😋

Linda Stuhaug

19. mars 2024

Håper eg også! Gi gjerne en oppdatering😍

L

Linda

14. april 2024

Ble så godt så nu har æ laga en ny porsjon. Denne gangen bløtla æ dadlene først noen minuttet. Yammii...😉

Linda Stuhaug

14. april 2024

Kjekt dei smakte🥰

E

Erika Johannesson

25. desember 2022

Disse er helt magiske 😋 laget de mange ganger 🤩 hver gang jeg lurer på hva jeg skal lage enten om jeg er litt fysen eller hva jeg skal lage til middag , går jeg inn på bloggen din , finner alltid noe godt 😋

Linda Stuhaug

27. desember 2022

Så hyggelig å lese Erika! Setter stor pris på tilbakemeldinger som dette😍

A

Agnes

5. september 2022

Hei Linda:-) har akkurat laget cookie dough, men toppingen ble super flytende. Er det slik den skal være ? Mvh Agnes

Linda Stuhaug

6. september 2022

Hei! Nei, den skal vere fast. Fulgte du mengdene og brukte vanlig (fast) kokosolje?😊

R

Renate

30. april 2024

Hei. Hva ligger en sånn bit ca i calorier?

Linda Stuhaug

3. mai 2024

Har ikkje peiling :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg