Linda Stuhaug

Annonse

Søtpotetvafler med sjokoladebiter

Søtpotetvafler med sjokoladebiter
Riktig god mandag alle sammen 🙂
Eg tar meg en pause i eksamen for å dele nokon supergode vafler med dere. Det er kjøttfri mandag og dagens oppskrift passer kanskje ikkje til middag, men passer til både frukost, lunsj, kveldsmat, turmat eller sunnere kos til kaffien!
Søtpotetvafler og søtpotetpannekaker har eg delt på bloggen fleire ganger før, første gang for godt over 3 år sidan. Søtpotetmos i røra gir ikkje berre utrulig god smak og sødme, men vaflene blir også skikkelig saftige. Har du ikkje prøvd det enda kan eg virkelig anbefale det altså!
Dagens variant er uten helsekostprodukter, så der er garantert at du finner alle ingrediensene på dagligvarebutikken. Dei er naturlig melkerfri uten sjokoladen, kan fint lages glutenfri og inneholder kun få gram sukker fra den mørke sjokoladen. Sjokoladebiter i søtpotetvaflene var knallgodt, men du kan fint sløyfe det eller bruke sukkerfri sjokolade for sukkerfri vafler om du ønsker det.
Søtpotetvafler med sjokoladebiter, 6-8 plater Ca. 200 g søtpotetmos 50 g havremel 50 g speltmel/bokhvetemel* 3 egg 2 ss flytande honning* 1 ts bakepulver 1/2 ts kanel + 1/2 ts kardemomme 0,5- 1 dl vatn 2-3 ruter mørk sjokolade*
Slik gjer du: Bland sammen alle ingrediensene til vaffelrøra og juster med vatn til passelig konsistens. La røra svelle nokon minutter.
Smør vaffeljernet om nødvendig. Hell i røre og fordel sjokoladebiter på toppen. Steik til vaflane er gylne.
Server gjerne vaflane nystekte, men dei smaker like godt lune/kalde 🙂
Tips og alternativer* – søtpotetmos: eg anbefaler å dampe eller bake søtpoteta for å bevare best mulig konsistens, smak og sødme. 200 g søtptoetmos tilsvarer 2 mellomstore søtpoteter, totalt ca. 350 g. Mos til søtpotetmos med en stavmikser.
– du kan egentlig bruke dei meltypene du liker og foretrekker, og eventuelt justere i forhold til hvete/gluten. Eg brukte 50 g havremel og 50 g speltmel, men bruk gjerne 100 g havremel om du vil ha dei ekstra grove (uten at det kjennes på smaken).
– dropp flytande honning om du vil ha vaflene enda meir nøytrale. Honning kan også byttes med anna søtning tilsvarande 2 ss. Sjokoladebiter er selfølgelig heilt valgfritt, men var skikkelig godt!
Eg serverte vaflene med gresk yoghurt, sukkerfritt syltetøy og bær, eller brunost og syltetøy. Nam!
Dropper du søtning og sjokoladebiter blir vaflane meir nøytrale og kan gjerne fylles med anna pålegg som ost og grønnsaker.
Nyt en vaffel eller tre med god samvittighet! Desse blir nok en gjenganger hos meg framover. Så godt 🙂
Håper alle har en god start på den nye veka!

Riktig god mandag alle sammen 🙂

Eg tar meg en pause i eksamen for å dele nokon supergode vafler med dere. Det er kjøttfri mandag og dagens oppskrift passer kanskje ikkje til middag, men passer til både frukost, lunsj, kveldsmat, turmat eller sunnere kos til kaffien!

Søtpotetvafler og søtpotetpannekaker har eg delt på bloggen fleire ganger før, første gang for godt over 3 år sidan. Søtpotetmos i røra gir ikkje berre utrulig god smak og sødme, men vaflene blir også skikkelig saftige. Har du ikkje prøvd det enda kan eg virkelig anbefale det altså!

Dagens variant er uten helsekostprodukter, så der er garantert at du finner alle ingrediensene på dagligvarebutikken. Dei er naturlig melkerfri uten sjokoladen, kan fint lages glutenfri og inneholder kun få gram sukker fra den mørke sjokoladen. Sjokoladebiter i søtpotetvaflene var knallgodt, men du kan fint sløyfe det eller bruke sukkerfri sjokolade for sukkerfri vafler om du ønsker det.

Søtpotetvafler med sjokoladebiter, 6-8 plater
Ca. 200 g søtpotetmos
50 g havremel
50 g speltmel/bokhvetemel*
3 egg
2 ss flytande honning*
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel + 1/2 ts kardemomme
0,5- 1 dl vatn
2-3 ruter mørk sjokolade*

Slik gjer du:
Bland sammen alle ingrediensene til vaffelrøra og juster med vatn til passelig konsistens. La røra svelle nokon minutter.

Smør vaffeljernet om nødvendig. Hell i røre og fordel sjokoladebiter på toppen. Steik til vaflane er gylne.

Server gjerne vaflane nystekte, men dei smaker like godt lune/kalde 🙂

Tips og alternativer*
– søtpotetmos: eg anbefaler å dampe eller bake søtpoteta for å bevare best mulig konsistens, smak og sødme. 200 g søtptoetmos tilsvarer 2 mellomstore søtpoteter, totalt ca. 350 g. Mos til søtpotetmos med en stavmikser.

– du kan egentlig bruke dei meltypene du liker og foretrekker, og eventuelt justere i forhold til hvete/gluten. Eg brukte 50 g havremel og 50 g speltmel, men bruk gjerne 100 g havremel om du vil ha dei ekstra grove (uten at det kjennes på smaken).

– dropp flytande honning om du vil ha vaflene enda meir nøytrale. Honning kan også byttes med anna søtning tilsvarande 2 ss. Sjokoladebiter er selfølgelig heilt valgfritt, men var skikkelig godt!

Eg serverte vaflene med gresk yoghurt, sukkerfritt syltetøy og bær, eller brunost og syltetøy. Nam!

Dropper du søtning og sjokoladebiter blir vaflane meir nøytrale og kan gjerne fylles med anna pålegg som ost og grønnsaker.

Nyt en vaffel eller tre med god samvittighet! Desse blir nok en gjenganger hos meg framover. Så godt 🙂

Håper alle har en god start på den nye veka!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg