Linda Stuhaug

5. juni 2015

Spinatpannekaker

Spinatpannekaker
Hei!
Det er fredag, helga er rett rundt hjørnet og med det har eg eit supert frukosttips til dere! Spinatpannekaker lagde eg først for eit godt år sida, og her en dag når eg hadde spinat som måtte brukes blei det saftige, grønne pannekaker til frukost. Desse er naturlig proteinrike, glutenfri, sukkerfri, inneholder langsomme karbohydrater og er veldig, veldig gode!
Det er mange som lar seg lure av fargen, men spinaten gjer berre pannekakene freshe og ekstra saftige. Det smaker på ingen måte grønt!
Spinatpannekaker, 1 porsjon 1 egg 2 ss kesam* 35 g (glutenfritt) havremel 15 g kokosmel, evt. meir havremel / anna meltype 1 god neve spinat 1 liten ts bakepulver 1 ts sukrin gold eit dryss ekte vaniljepulver eit dryss salt ca. 1/2 dl vatn
Kjør alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor til en jevn, glatt og grønn pannekakerøre. Ønsker du fyldige, små pannekaker må du ha ei fyldig røre. Vi du ha tynne pannekaker må du bruke litt ekstra væske. Juster vannmengden etter korleis pannekaker du vil ha!
Steik gylne i litt smør eller cocosa, server varme, lune eller kalde.
* for melkefri spinatpannekaker kan du bruke soyayoghurt, most banan eller søtpotetmos istedenfor kesam.
Like gode er dei med salt som søtt pålegg. Min favoritt er cottagce cheese med friske bær eller sukkerfritt syltetøy, no for tida rabarbrasyltetøy. Ellers er brunost, kvitost, gresk yoghurt med bær og kanel, mandelsmør med bananbiter eller nugatti en slager hos meg!
Om helgene har man gjerne ekstra tid på morgonkvisten til gode frukoster, da anbefaler eg og utfordere dere til å lage akkurat desse!
Ha en fin fredag 🙂

Hei!

Det er fredag, helga er rett rundt hjørnet og med det har eg eit supert frukosttips til dere! Spinatpannekaker lagde eg først for eit godt år sida, og her en dag når eg hadde spinat som måtte brukes blei det saftige, grønne pannekaker til frukost. Desse er naturlig proteinrike, glutenfri, sukkerfri, inneholder langsomme karbohydrater og er veldig, veldig gode!

Det er mange som lar seg lure av fargen, men spinaten gjer berre pannekakene freshe og ekstra saftige. Det smaker på ingen måte grønt!

Spinatpannekaker, 1 porsjon
1 egg
2 ss kesam*
35 g (glutenfritt) havremel
15 g kokosmel, evt. meir havremel / anna meltype
1 god neve spinat
1 liten ts bakepulver
1 ts sukrin gold
eit dryss ekte vaniljepulver
eit dryss salt
ca. 1/2 dl vatn

Kjør alle ingrediensene i en blender eller foodprosessor til en jevn, glatt og grønn pannekakerøre. Ønsker du fyldige, små pannekaker må du ha ei fyldig røre. Vi du ha tynne pannekaker må du bruke litt ekstra væske. Juster vannmengden etter korleis pannekaker du vil ha!

Steik gylne i litt smør eller cocosa, server varme, lune eller kalde.

* for melkefri spinatpannekaker kan du bruke soyayoghurt, most banan eller søtpotetmos istedenfor kesam.

Like gode er dei med salt som søtt pålegg. Min favoritt er cottagce cheese med friske bær eller sukkerfritt syltetøy, no for tida rabarbrasyltetøy. Ellers er brunost, kvitost, gresk yoghurt med bær og kanel, mandelsmør med bananbiter eller nugatti en slager hos meg!

Om helgene har man gjerne ekstra tid på morgonkvisten til gode frukoster, da anbefaler eg og utfordere dere til å lage akkurat desse!

Ha en fin fredag 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg