Annonse
8. september 2015
Squashgetti carbonara
Eg har virkelig blitt hekta på spirelizeren min igjen!
Det har ført til litt forskjellige nye oppskrifter og det er på tide å dele en av dei: squashgetti carbonara. En fantastisk god middag på både smak og konsistens! Squashgetti i en krema og fyldig ostesaus med stekt skinke og bacon. Nesten som på tradisjonelt vis, berre at squashen fungerer som erstatning for pasta!
En enkel og smakfull middag under 15 minutter, uten gluten og kan fint lages uten melk –
Squashgetti carbonara, 1 porsjon
1 squash
100 g skinke
20-30 g bacon
1-2 fedd kvitløk
1 eggeplomme
0,5 dl matfløte eller kokosmelk
2 ss parmesan
salt & pepper
Steik skinke og bacon i terninger med finhakka kvitløk, sett til side. Pisk sammen eggeplommen med matfløte/kokosmelk og parmesan i en liten bolle.
Strimle squashen i spiralizeren. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til squashen er gjennomvarm, tilsett skinke og bacon og trekk panna til side.
Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne. Server straks med litt revet parmesan på toppen.
* Tips & alternativer
? For melkefri squashgetti carbonara bruker du kokosmelk eller alternativ fløte. Parmesan kan droppes, men istedenfor anbefaler eg næringsgjær som erstatning. Du kan lese meir om næringsgjær her.
Squashgettien er stekt Al Dente – som vil sei den har litt tyggemotstand. Det er det beste etter mi meining 😉
Eg har fleire oppskrifter eg gleder meg til å dele, men denne er foreløpig favoritten av dei alle. Virkelig en god kombinasjon!
Håper du er inspirert til å prøve 🙂
Annonse
10 Kommentarer
Nina
22. februar 2019

Linda Stuhaug
22. februar 2019
Ann-Kristin
20. februar 2019

Linda Stuhaug
21. februar 2019
Caroline
16. mai 2022

Linda Stuhaug
16. mai 2022
Ada Linn
20. januar 2019

Linda Stuhaug
21. januar 2019
Lene
24. mars 2020

Linda Stuhaug
25. mars 2020
SKRIV EN KOMMENTAR