Linda Stuhaug

Sukkerfri, grove og proteinrike vafler!

Sukkerfri, grove og proteinrike vafler!
Det var Fredagsfrukosten sin det! Jada, vafler kan nytes til frukost også – dei er fulle av fiber, protein og litt sunt fett, og veldig mektige. Litt luksus må man unne seg innimellom, og no som det nærmer seg helg med stormskritt passer det ypperlig med en vaffeloppskrift! Det er ofte i helgene man tar seg tid til å lage slike frukoster, desserter eller mellommåltider. Håper det frister, eg klarte vertfall å friste mine instagram- følgere 🙂
Eg fekk fire vaffelplater, og med ca. 125 kalorier per stk – eg veit noken vil lure på det.
Sunne vafler, 4 stk 2 egg 70 g mager kesam * 60 g havregryn, males til mel 20 g vaniljeprotein, eller anna tørrvare* 1/2 ts kardemomme 1/2 ts bakepulver 2 ts sukrin + * Vatn til passe konsistens
* Istedenfor mager kesam kan du bruke kesam, gresk yoghurt eller anna naturellyoghurt. Du kan også fint bruke most banan, det vil gi en søtere smak. Som erstatning for vaniljeprotein kan du bruke den tørrvaren du foretrekker, som speltmel, bakeprotein, sesammel, meir havregryn, fiberfin etc. Bruk gjerne litt ekstra søtning da. Bruker du anna søtning enn sukrin +, vær obs på at du må doble mengden i forhold til at det er dobbelt så søtt som f.eks sukrinmelis.
Framgangsmetode Bland sammen alle ingreidensene, juster med vatn til ei passelig vaffelrøre. La røra svelle litt før du steiker de til en gyllen farge. Server gjerne nystekte, med den toppingen du liker best!
Eg hadde litt forskjellig topping ? Cottage cheese ~ sukkerfri, brente mandler ~ karamellsaus ~ friske bær ~ sukkerfritt jordbæsyltetøy.
Vaflene blei veldig mektige, og eg sa meg godt fornøgd med 2 stykker. Eg hade lyst å dytte i meg ei til, for det var sååå godt – men eg sparte dei heller til seinere 🙂
Ditta blei dagens favoritt, Cottage cheese, sukkerfritt jordbærsyltetøy og friske blåbær og bringebær –
Dagens planlagde treningsfri gjekk rett i vasken etter vafler på menyen… Etter å ha utført 6 treningsøkter i løpet av dei 5 siste dagane, tenkte eg å la kroppen kvile og lade opp til ei real beinøkt imorgen. Tirsdagens beinøkt er fortsatt planta i framside lår, bakside lår og rumpe, overkroppen fekk kjørt seg i går og kardio tar eg kun på feelingen. Ett par timer etter frukost kribla det i heile kroppen etter å bevege meg, og eg hadde for en gangs skyld lyst på en løpetur i frisk, norsk luft (kardio er ikkje akkurat førsteprioritert for tida, og kondisjonen har tatt kvelden) – så eg kledde godt på meg, tok med meg bikkja og ipoden, og det endte med en god løpetur blant skog, litt snø, is, frisk luft, vind, gløtt av sol i ekte norsk natur! Humøret steig i takt med stega, og både eg og hunden smilte oss gjennom alle 55 minuttane. Herlig følelse ? No er eg spent på om beina er klare til imorra – visst ikkje får det blir Lørdag og kviledag 🙂
Tunga til bikkja leve sitt eget liv. Tenk korleis vi hadde sett ut om vi hadde sprunge sånn……
Avslutter her med å sei god Fredag og god helg! Kanskje det blir vafler til frukost imorgen? ? mmmm!

Det var Fredagsfrukosten sin det!
Jada, vafler kan nytes til frukost også – dei er fulle av fiber, protein og litt sunt fett, og veldig mektige. Litt luksus må man unne seg innimellom, og no som det nærmer seg helg med stormskritt passer det ypperlig med en vaffeloppskrift! Det er ofte i helgene man tar seg tid til å lage slike frukoster, desserter eller mellommåltider. Håper det frister, eg klarte vertfall å friste mine instagram- følgere 🙂

Eg fekk fire vaffelplater, og med ca. 125 kalorier per stk – eg veit noken vil lure på det.

Sunne vafler, 4 stk
2 egg
70 g mager kesam *
60 g havregryn, males til mel
20 g vaniljeprotein, eller anna tørrvare*
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
2 ts sukrin + *
Vatn til passe konsistens

* Istedenfor mager kesam kan du bruke kesam, gresk yoghurt eller anna naturellyoghurt. Du kan også fint bruke most banan, det vil gi en søtere smak. Som erstatning for vaniljeprotein kan du bruke den tørrvaren du foretrekker, som speltmel, bakeprotein, sesammel, meir havregryn, fiberfin etc. Bruk gjerne litt ekstra søtning da. Bruker du anna søtning enn sukrin +, vær obs på at du må doble mengden i forhold til at det er dobbelt så søtt som f.eks sukrinmelis.

Framgangsmetode
Bland sammen alle ingreidensene, juster med vatn til ei passelig vaffelrøre. La røra svelle litt før du steiker de til en gyllen farge. Server gjerne nystekte, med den toppingen du liker best!

Eg hadde litt forskjellig topping ?
Cottage cheese ~ sukkerfri, brente mandler ~ karamellsaus ~ friske bær ~ sukkerfritt jordbæsyltetøy.

Vaflene blei veldig mektige, og eg sa meg godt fornøgd med 2 stykker. Eg hade lyst å dytte i meg ei til, for det var sååå godt – men eg sparte dei heller til seinere 🙂

Ditta blei dagens favoritt,
Cottage cheese, sukkerfritt jordbærsyltetøy og friske blåbær og bringebær –

Dagens planlagde treningsfri gjekk rett i vasken etter vafler på menyen…
Etter å ha utført 6 treningsøkter i løpet av dei 5 siste dagane, tenkte eg å la kroppen kvile og lade opp til ei real beinøkt imorgen. Tirsdagens beinøkt er fortsatt planta i framside lår, bakside lår og rumpe, overkroppen fekk kjørt seg i går og kardio tar eg kun på feelingen. Ett par timer etter frukost kribla det i heile kroppen etter å bevege meg, og eg hadde for en gangs skyld lyst på en løpetur i frisk, norsk luft (kardio er ikkje akkurat førsteprioritert for tida, og kondisjonen har tatt kvelden) – så eg kledde godt på meg, tok med meg bikkja og ipoden, og det endte med en god løpetur blant skog, litt snø, is, frisk luft, vind, gløtt av sol i ekte norsk natur! Humøret steig i takt med stega, og både eg og hunden smilte oss gjennom alle 55 minuttane. Herlig følelse ? No er eg spent på om beina er klare til imorra – visst ikkje får det blir Lørdag og kviledag 🙂


Tunga til bikkja leve sitt eget liv. Tenk korleis vi hadde sett ut om vi hadde sprunge sånn……

Avslutter her med å sei god Fredag og god helg! Kanskje det blir vafler til frukost imorgen? ? mmmm!

1 Kommentarer

L

Linda

24. april 2022

Disse ble så tørre at de nesten var uspiselige :O Måtte bruke enormt med fett i jernet for at de ikke skulle dele seg i to hver gang.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg